Sinematek’te sektör buluşmaları

Sinematek/Sinema Evi, sinema sektöründe çalışanlarla sektöre girmek isteyenleri bir araya getiriyor. Sektör buluşmaları etkinliğinde senaryonun fikir sürecinden, yönetmenin oyuncu seçimine kadar pek çok konuda alanında uzman isimler konuşacak

01 Haziran 2022 - 14:25

Bir film çekerken düşünmeniz gereken tek şey sadece senaryo ve oyuncular mı? Bağımsız film çekebilmek mümkün mü? Fon başvuruları nasıl yapılıyor ve neye dikkat etmek gerekiyor? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız Sinematek/ Sinema Evi’nde düzenlenecek buluşmayı kaçırmayın. 

Sinematek/Sinema Evi, bu yıl ilkini hayata geçireceği Sinematek Günleri’nde alanında uzman sinema endüstrisi profesyonellerini bir araya getirerek panellere, söyleşilere ve atölyelere ev sahipliği yapıyor.03-04-05 Haziran tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte sektörde aktif çalışan veya sektöre girmek isteyen sinemaseverlerle profesyonelleri buluşacak. 

Sinematek Günleri’nde senaryonun fikir sürecinden fikir için fon bulmaya, yönetmenin oyuncu seçiminden yapımcılar için yeni dağıtım ve pazarlama stratejilerine kadar farklı başlıklar ele alınacak. Bir fikrin ortaya çıkmasından filmin son haline gelene dek tüm süreçleri kapsayan Sinematek Günleri programı Sinema Adası’nın organizatörlüğünde hazırlanıyor.

Kolektif Film Yapımı, İlk Film Yolculuğu, Film Yaratma Süreci,Fikirden Senaryoya Geliştirme Süreci, Karaktere Uygun Oyuncu Seçimi, Sendika ve Meslek Birliklerinin Çalışmaları gibi seminer başlıklarının olduğu etkinlik üç gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek.

Tufan Taştan, Barış Sarhan, Kıvanç Sezer, Nazlı Elif Durlu, Emin Alper, Cenan Tüzel, Helin Kandemir gibi isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte aynı saatte gerçekleşen iki ayrı oturuma bilet almak ve her iki oturuma da kısmi olarak katılmak da mümkün.

“Kamerada Oyun”, “Fon Başvuruları: Dosya Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?”, “Fragman Nedir?” gibi atölyelerin de olduğu etkinlikle ilgili detaylı bilgiye ve güncel programa sinematek.kadikoy.bel.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 


ARŞİV