Sınırların dışında sanat...

Moda sakini sanat üretim alanı Bant Magazine, bugünlerde bir tür ‘dayanışma’ sergisine ev sahipliği yapıyor; Mevsimler - Fasıl I / Seasons - Act I

12 Mayıs 2016 - 16:05
Suriyeli sanatçı Imad Habbab ile Türkiye’den Hare Sürel’in bu ortak karma sergisi, aslında 2016 yılı boyunca Bant Mag. Mekân’da izlenebilecek “Mevsimler” sergi serisinin ilk aşamasını oluşturuyor. Mevsimler sergi serisi, yıl boyunca, resim, illüstrasyon, baskı, fotoğraf gibi farklı alanlarda çalışan Suriyeli ve Türkiyeli sanatçıları bir araya getiren dört sergiden oluşuyor. Amaç iç savaştan ötürü ülkesini terk ederek Türkiye’ye yerleşen sanatçılarla dayanışmak ve Türkiye’deki göçmenlerin özgür üretim alanının genişlemesine katkı sağlamak. Bu ilk sergide de, bir yıl önce İstanbul’a gelen ve burada yaşamaya başlayan Imad Habbab’ın karışık teknikle ürettiği desenlerini, oyuncu Hare Sürel’in ilk kez izleyiciyle buluşacak resimleriyle bir araya getiriyor. Mevsimler sergi serisi, Kültür ve Gelişim için Prince Claus Fonu sponsorluğunda ve Kadıköy Yeldeğirmeni’nde geçtiğimiz senenin başında, Suriye’den sanatçılar tarafından, Suriyeli ve Türkiyeli sanatçılar için özgür bir alan yaratma amacıyla kurulan komşu mekân ArtHere işbirliğiyle düzenliyor.
Mevsimler - Fasıl I sergisi, 22 Mayıs 2016 tarihine kadar pazartesi günleri dışında, Bant Mag. Mekân’da (Moda Mektebi Sokak. No:26/A Moda, Kadıköy) ziyaret edilebilir.

 

ARŞİV