Sınırların ötesinde bir sergi: BELLEĞİMİN PARÇALARI

İspanyol sanatçı Ana Vicente’nin Barış Manço Kültür Merkezi’nde açtığı sergi, mozaikle kurduğu ilişkiyi gözler önüne seriyor

06 Mart 2023 - 10:32

İstanbul Cervantes Enstitüsü iş birliğinde gerçekleşen Belleğimin Parçaları sergisi, 18 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, 10 Mart’a kadar 08.30-22.00 saatleri arasında haftanın her günü ziyaret edilebilecek.

Sanatın her dalına ilgi duyan İspanyol sanatçı Ana Vicente, Zaragoza Üniversitesi’nde Sanat Tarihi öğrenimini tamamladıktan sonra büyük bir tutku beslediği mozaik sanatıyla tanıştı. Vicente bununla ilgili şunları söylüyor: “Mozaik sanatı, uygulama aşamasında sınırlamaları olan bir teknik olmasından ötürü, belki de tam da bu nedenle, birbirinden farklı malzemelerle farklı yüzeylerde icra etmeyi ve sınırların ötesine geçmeyi seviyorum. Zihnimdeki imgeler mozaiğe dönüşüyor; anılarım ve yaşadığım şehirler bana ilham veriyor.”

“BOĞAZ” MOZAİĞİ DE SERGİDE 

İstanbul’da 7 yıldan fazla yaşamış olan İspanyol sanatçı, mozaik sanatında uygulanan farklı teknik, düşünce ve bakış açılarını, yaşamında iz bırakmış deneyimlerle harmanlıyor. Sergide bulunan “Boğaz” isimli eserinin İstanbul’daki yaşamına dair bir yansıma olduğunu söyleyen sanatçı, İstanbullular ile ikinci kez buluşmaktan ise büyük bir mutluluk duyuyor. Toplamda 30 eserin yer aldığı Belleğimin Parçaları sergisinde sanatçının Guglio Menossi ve Dino Maccini gibi ünlü İtalyan çağdaş mozaik sanatçıları ile birlikte çalıştığı eserleri de görülebilir. 

ÇOCUKLAR İÇİN MOZAİK ATÖLYESİ

İspanyol sanatçı, 4 Martt’a Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde çocuklara yönelik Mozaik Atölyesi gerçekleştirecek. Çocukların kendi sezgilerini, sanatsal duygularını ve yaratıcılıklarını keşfedecekleri bu atölyede farklı teknikler ve renk uygulamaları, özel alet ve kesim türleri kullanılacak.  

 


ARŞİV