‘Sıradışı’ bir müzik festivali

45. Yaşını kutlayan İstanbul Müzik Festivali bu yıl ‘sıradışı’ temasıyla düzenlenecek

22 Şubat 2017 - 14:39

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali bu yıl 45. yaşını kutluyor. Tam 45 yıldır İstanbullu sanatseverleri klasik müzikle  buluşturan, 3.000’e yakın gösteride 3,5 milyon seyirciyi ağırlayan festival, bu sene “sıradışı” bir programla 29 Mayıs - 21 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festivalin programı, 15 Şubat Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.  Festival programı ve temasına dair detayları aktaran İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak, “Bu yıl her zamankinden daha zor şartlarda, “sıradışı” bir dönemde festival programını oluşturduk. Böyle dönemlerde kültür ve sanatın birleştirici, iyileştirici ve gelecek için umut veren gücüne ihtiyacımız var. Festival bu yıl “Sıradışı” teması üzerine kurgulandı. Yaratıcı, zorlayıcı, merak uyandıran, uyarıcı, ilginç, etkileyici, çok disiplinli, çok yönlü, yeni deneyimler sunan… Sadece İstanbul Müzik Festivali’nde izlenebilecek, bir kereye mahsus sanatçı birleşmeleri, Eser siparişleri ve prömiyerleri, disiplinlerarası geçişlere imkan veren projelerin oluşturulması ya da araştırılmasının yanısıra, konser içeriğiyle “ilişkilendirilebilen” mekanların bulunup konserlerin buralarda sunulması bir yandan izleyicinin festival deneyimini derinleştirirken, diğer yandan yeni bir kültür sanat seyirci kitlesi de yaratmamıza yardımcı oluyor” dedi.

SÜREYYA'DA GENÇ BİR SOLİST

45. İstanbul Müzik Festivali, programında St. Petersburg Rus Oda Filamornisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne gibi usta solistlere ve genç kuşak sanatçılara, 600 aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da 15 farklı mekanda ağırlayacak.

Dünyanın en seçkin müzisyenlerini festival dinleyicileri ile buluşturan İstanbul Müzik Festivali, 2102 yılından bu yana devam ettiği Festival Genç Solistini Sunar projesiyle gelecek vadeden genç yetenekleri keşfederek genç müzisyenlere ulusal ve uluslararası sahnelerin kapılarını açmaya devam ediyor. 29 Mart’ta yapılacak ulusal seçmelerde Türkiye’nin dört bir yanında ve yurtdışında eğitimlerini sürdüren 24 yaş altı viyolacılar arasından belirlenecek bir solist festivalin konuğu olarak 17 Haziran’da Süreyya Operası’ndaki konsere çıkmaya hak kazanacak. Konserde genç soliste, şef Hakan Şensoy yönetimindeki Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) eşlik edecek.

Müzik öğrencilerine ücretsiz

45. İstanbul Müzik Festivali konserlerinin biletleri 25 Şubat Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), Biletix web sitesi (www.biletix.com), Ana gişe İKSV (10.00-18.00, 26 Şubat hariç pazar günleri kapalı) üzerinden satışa çıkıyor. Konservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencileri bu yıl da festival konserlerini ücretsiz izliyorKonservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencileri bu yıl da İstanbul Müzik Festivali konserlerine ücretsiz girebilecek. Öğrencilerin katılmak istedikleri konserden 1 gün önce [email protected] adresine isim, soyadıyla birlikte öğrenci belgelerini e-posta atarak rezervasyon onayı almaları gerekiyor.


ARŞİV