"Sizleri özgürlük için ayağa kalkmaya davet ediyorum"

Dünyada bir ilk olarak, sadece İstanbul kemençesi için bestelenmiş ve düzenlenmiş çok sesli eserlerden oluşan ilk albüm Nağme Yarkın imzası ile piyasaya çıktı

06 Mayıs 2022 - 16:00

İstanbul kemençesi için bestelenerek dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan albüm yayınlandı. Tamamı Nağme Yarkın’ın bestelerinden oluşan albüm, tınıları birbirinden farklı İstanbul kemençelerinin birlikte icrasını ortaya koyuyor. Farklı kemençelerin birbiriyle uyum içinde duyulabilmesi için uygun orkestrasyon ve enstrümantasyon teknikleri kullanan ve icra eden Yarkın, daha önce denenmemiş bir anlayışla kemençenin limitlerini ahengle aşan bu albümü sanat severlerle paylaşıyor.

Toplamda 18 eserden oluşan albümü tanıtmak mahiyetinde single olarak yayınlanan ilk eser “Zeybek of Freedom”da, perküsyonist Fahrettin Yarkın def ile eşlik ediyor. Eseri görselleştiren kapak fotoğrafı ise Seren Dalkıran’a ait. 

“HEYECANLI VE MUTLUYUM”

Yarkın, konuya ilişkin şunları dile getirdi: “Sizinle yeni bir anlayışla kaydettiğim, 6 Mayıs’a girdiğimiz gece single olarak yayınlanan bestemin haberini vermekten dolayı çok heyecanlı ve mutluyum. 18 bestemden oluşan ilk polifonik kemençe albümünün habercisi olan ‘Zeybek of Freedom’, baharın uyanışı ve umudu temsil eden 6 Mayıs’a, Hıdırellez gününe denk geliyor. Aynı zamanda da, ülke tarihine bakıldığında özgürlüğün en çok ihtiyaç duyulduğu kara günlerden birinin 50. yıldönümüne denk geliyor. Özgürlük Zeybeğini, zaferde ve yenilgide, umudun varoluşunu hatırlamak üzere, tüm insanlığa ve umuda adıyorum ve sizleri şimdi zeybek ve özgürlük için ayağa kalkmaya davet ediyorum.”

 


ARŞİV