Sonbahar tadında albüm

Eğlenceli ve enerjik şarkıların şarkıcısı Korhan Kodaman, bu kez sonbahara yaraşır hüzünlü tınılarla dinleyici karşısında…

05 Kasım 2018 - 09:13

Türkiye’de blues ve rock‘n roll müziğin 2005’ten bu yana en önemli temsilcilerinden olan “Sahte Rakı The Blues Band”in solisti Korhan Kodaman, ilk solo albümü “Yalan Dolu Masallarda”yı yayınladı. 20 seneye yakın zamandır biriktirdiği söz ve bestelerini artık gün ışığına çıkartan Kodaman’ın albümünde, bir dönemin ruhuna işlemiş olan melodik hard rock müziğini modern sound ile güncelleyerek sunuyor. Sanatçı bu albümde deneyimli prodüktörler Arıkan Sırakaya ve Can Alper ile çalıştı. Çalışmanın ilk videosu olan Masallarda’nın klip kurgu ve yönetmenliğini Rodi & Anıl ikilisi üstlendi.

Korhan Kodaman, “Yalan Dolu Masallarda, biriktirdiklerimi aktarmak anlamında önemli bir ilk adım. Yıllardır dört duvar arasında kalan şarkılarım artık özgürlüklerine kavuştu! Mesela albümde gençlik heyecanlarımı anlattığım “Masallarda”; vefasız dostlarıma yaptığım göndermeleri içeren  “Bir Varmış Bir Yokmuş”; eşim ile birlikte kaleme aldığım, henüz yolun başında olan veya bu yolda “dem”lenmiş herkese kendilerine ait izlere rastlayabilecekleri  “Dem” gibi şarkılar var.” diyor.

Hem mühendis hem müzisyen

1982 Bursa doğumlu Korhan Kodaman, Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansı bitirip Yüksek Mühendis ünvanını aldı. Küçük yaşlarından beri müzikle yakından ilgilendi ve lise çağlarında kendi şarkılarını yapmaya başladı. Ruhun Gemisi, Beyaz Zenciler, Modo gruplarında solist olarak yer aldı ve halen Sahte Rakı The Blues Band grubunda şarkı söylemekte.


ARŞİV