‘Sonsuzluk' Özgürlük Parkı'nda…

Resim ve mozaik sanatçısı Tülin Kaynak’ın tamamı doğal taş ve mozaiklerden yaptığı “Sonsuzluk” adlı eseri, Selamiçeşme Özgürlük Parkı girişinde düzenlenen törenle açıldı.

06 Şubat 2014 - 10:04
Bir sosyal sorumluluk projesi olarak ressam Tülin Kaynak tarafından yapılan “Sonsuzluk” adlı çalışma, Erenköy Rotary Kulübü ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Selamiçeşme Özgürlük Parkı A Kapısı girişine yerleştirildi. Tamamı doğal taş ve mozaiklerden oluşan eserin açılışı 30 Ocak Perşembe günü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından yapıldı. 158x485 cm boyutunda ve sekiz parçadan oluşan “Sonsuzluk”, sanatseverlerin ve vatandaşların da beğenisini kazandı.
 
ULUSLARARASI BAŞARILARI VAR
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan Tülin Kaynak, halen resim ve mozaik çalışmalarına İstanbul ve İzmir Çeşme’deki atölyelerinde devam ediyor. Eserleri, yurt içi ve uluslar arası koleksiyonlara dâhil edilen sanatçı çalışmalarına 15 yıl önce Meercat Mozaik Atölyesi’nde başladı. Amerikalı mozaik sanatçısı Sonia King ile çalıştı. Mozaik çalışmalarıya Antep’te düzenlenen Uluslararası Mozaik Yarışması’na katıldı, 2013 yılında Dünya ikinciliği kazandı.
Kaynak’ın “Sonsuzluk” adlı çalışması Selamiçeşme Özgürlük Parkı A Kapısı girişinde görülebilir.

ARŞİV