Süreyya'nın genç yetenekleri

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması’na Kadıköy’den katılan Gamze Erengönül birinci oldu

03 Temmuz 2015 - 10:14
Mustafa SÜRMELİ
Süreyya Operası genç yetenekleri ağırladı. Keman eşliğinde çıktıkları juri karşısında, Mozart’ın yaklaşık 25 dakika süren 5. Konçertosu’nu sunan gençler yetenekleriyle alkış topladı.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması 2015 Finali, 26 Haziran Cuma akşamı 18.00’da gerçekleşti. İlk 3’e kalan Gamze Erengönül, Simge İster ve Asaf Öksüz finalde bir kez daha yarıştılar. Şefliğini Gürer Aykal’ın yaptığı yarışmada, finalistler Mozart’ın 5. Keman Konçertosu’nu orkestra eşliğinde sundu.

MÜZİK OTORİTELERİ JÜRİDE
Yarışmanın jürisinde Cihat Aşkın, Gürer Aykal, Ayla Erduran, Çiğdem İyicil, Suna Kan, Ayşegül Sarıca ve Özcan Ulucan gibi müziğin otorite isimleri vardı. Jürinin değerlendirmesi sonunda Gamze Erengönül, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması’nda birincilik ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Yarışmada ikinci Simge İster, üçüncü Asaf Öksüz oldu. Yarışmada ikinci tur sonunda Gizem Başak Tatlıcı mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmanın birincisine ödülünü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu verdi. İlk üçe girenler para ödülü de kazanırken, ilk dörde kalan yarışmacılara Kadıköy Belediyesi konser imkânı da sundu.


OKUL BİRİNCİLİĞİ
Gamze Erengönül müzik eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Veniamin Warshavsky ile başladı. Ortaöğretimden itibaren eğitimine müzisyen babası Prof. Zeynur Erengönül ile devam etti. Bir süre Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda okudu. Daha sonra Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na başladı. Lisans devresini üç sınıf atlayan genç yetenek okul birincisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans sonrası 2013’te MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nın sanatta yeterlik devresine katıldı.  Halen eğitimine Prof. Çiğdem İyicil danışmanlığında tez aşamasında devam etmekte.
Gamze Erengönül şimdiye kadar İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde konserler verdi.


AMAÇ GENÇLERİN SANATA TEŞVİKİ
Yarışmanın, genç yeteneklerin sanata teşviki için atılan somut adımlardan biri olduğunu ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kadıköy Belediyesi olarak 2015 yılında 14-25 yaş grubundaki genç virtüöz adayları için ‘Ulusal Keman Yarışması düzenledik. Böylece sanatı salt tüketilen, piyasa odaklı bir değişim aracı kılmadan kendini üreten, gerçekleştiren bir sanatsal etkinlik olarak gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz, ülkemizin önde gelen sanatçılarının, sanat emekçilerinin danışmanlığıyla hazırlanan yarışmaya katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
   
“BÖYLE FIRSATLAR SUNULMALI”
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması birincisi Gamze Erengönül, “Genç bir sanatçı için uzun süre verilen çabaların böylesine güzel bir şekilde ödüllendirilmesi harika. Ayrıca Türkiye’nin müzik hayatında son derece önemli yere sahip müzik otoritelerinin karşısında çalmak benim için ayrı bir heyecan ve gurur. Başta Kadıköy Belediyemizin sayın başkanı Aykurt Nuhoğlu olmak üzere yarışmayı organize eden tüm birimlere, Süreyya Operası gibi son derece değerli bir konser salonunda, bizlere kendimizi gösterme fırsatı sundukları için çok teşekkür ederim. Gençlere böyle fırsatlar sunulmalı.” dedi.
Yarışmanın Kadıköy’ de yapılmasının kendisi için ayrı bir keyif olduğunu da belirten Erengönül, “Çünkü ben ve ailem doğma büyüme Kadıköylüyüz. Bu ortamda yarışmaya katılmış olmak da benim için büyük bir mutluluk. Yarışma sonrası tüm hocalarımdan ve arkadaşlarımdan aldığım güzel yorumlar için herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

ARŞİV