Stüdyoda film dersleri

Oyuncu-senaryo yazarı Levent Kazak’ın öncülüğünde kurulan “Senaryo Stüdyosu”nun atölyeleri sürüyor

03 Kasım 2021 - 11:22

Kazak’ın “Sadece bir okul değil aynı zamanda yazarlar için üretim hedefli bir proje geliştirme platformu” diye tanımladığı stüdyo eğitimlerine, özellikle pandemi sürecinde senaryo yazma konusunda talep arttı. Tüm derslerin canlı işlendiği Senaryo Stüdyosu’nun ücretsiz ve sponsorlu atölyelerinden bazıları şöyle:

  • Babam Bir Kutup Ayısı: Çocuklara yönelik pek çok eserde imzası olan Firuze Engin rehberliğinde biraraya gelen beş yazar, ‘Benim Babam Bir Kutup Ayısı’ hikâyesini yeniden kurguluyor. Atölyede oluşturulan bölümler, Storytel’de yayınlanmak üzere seslendirilecek.

  • 7 kadın 7 dönüşüm: Kadınsınız ve diyelim ki hayatınızda ciddi bir dönüşüm yaşadınız. Cep telefonunuzu kapın ve yaşadığınız dönüşümü anlatan 2 dakikalık bir video çekip bize gönderin. Seçilirse, hikâyenizi sizinle birlikte belgesele dönüştürelim. Yaşadıklarınız başkalarına da ilham versin! Farklı çevrelerden 7 kadın ile bir kadın yazarın (Selcan Özgür) gerçekleştireceği bu atölyede, bu kadınların ilham verici dönüşüm hikâyelerinden belgeseller oluşturulması hedefleniyor.

  • Hayatım film olur: ‘Hayatım Film Olur’ diyorsanız; cep telefonunuzu kapın ve sıra dışı hayatınızı anlatan iki dakikalık bir video çekip bize gönderin. Seçilirse, hikâyenizi sizinle birlikte belgesele dönüştürelim. Hayatınız filmlere, romanlara ilham olsun. Yönetmen Ezel Akay'ın, senaryo yazarı Levent Kazak’ın da katılımıyla farklı ve sıra dışı yaşam öyküleri olan 7 kişiyle bir araya gelerek gerçekleştireceği bu atölyede, film gibi hayatların belgesele dönüştürülmesi hedefleniyor.

  • Telif hakları 101: Uzmanlık alanlarından biri de Fikri ve Sınaî Haklar olan, dijital içerikler için dünyanın online noteri olmaya aday sistemi Proofstack’in kurucu ortaklarından avukat Kadir Kurtuluş, her Senaryo Stüdyosu katılımcısına açık Telif Hakları 101 seminerinde telif hakkı nedir, nasıl korunur, ihlâlinde ne yapılır gibi temel konularda bilgi veriyor. Belli aralıklarla canlı video konferans olarak zaman zaman tekrarlanacak ücretsiz seminerde, katılımcılar her türlü fikri emekleri ile meydana getirdikleri ürünler üzerindeki hukuki hakları konusunda bilgi alacaklar.

senaryostudyosu.com


 


ARŞİV