Stüdyolar sanatsevere açılıyor

Açık Stüdyo Günleri kapsamında 4-6 Ekim’de İstanbullu 63 sanatçı atölyelerinin kapılarını sanatseverlere açacak

02 Ekim 2019 - 14:01

Sanatçıların, sanat atölyelerinin kapılarını ziyaretçilere açtığı Açık Stüdyo Günleri’nin (ASG) (Open Studio Days) altıncısı 4-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli semtlerinde gerçekleşecek.

Dünyanın birçok yerinde düzenlenen “Açık Atölye” organizasyonlarına paralel bir yapıda işleyen ASG, İstanbul’un ilk ve en kapsamlı açık atölye etkinliği olarak ziyaretçilerini sanatçı atölyelerinde ağırlıyor. ASG’de, resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, performans ve video disiplinleri üzerine çalışmalar yapan görsel sanatçılar, sanatçı kolektifleri ve bağımsız sanat alanları Taksim, Cihangir, Kurtuluş, Beyoğlu, Galata, Karaköy, Kadıköy ve Suadiye bölgelerinde bulunan ev, atölye ve sanat alanları yer alıyor.

Deniz Beşer tarafından kar amacı gütmeyen, sponsorsuz bir organizasyon olarak koordine edilen çalışma kapsamında ziyaretçiler, harita aracılığıyla bir atölyeden diğerine ulaşarak sanatçıların çalışma ortamlarına misafir olacak. Sanatı sergileme ve günümüz sanat dünyasının önemli unsurlardan biri olan “ağ oluşturma” için bağımsız bir yapı anlayışı güden ASG, aynı zamanda herkesin sanata erişimini amaçlıyor.

escort izmir

63 sanatçıya ait, 24’ü Kadıköy’de olmak üzere toplam 41 sanat atölyesinin katılacağı ASG’de atölyeler, 4 Ekim Cuma 15.00-21.00; 5 Ekim Cumartesi ve 6 Ekim Pazar günü 14.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. ASG 2019 haritalarını www.openstudiodays.com’dan indirebilir, basılı versiyonlarını Kadıköy’de, aralarında Barış Manço Kültür Merkezi’nin de bulunduğu pek çok sanat merkezi ve kafeden edinebilirsiniz.


ARŞİV