Şubat ‘caz'la ısınacak!

Kadıköy’ün sanat mekânları 6.Kadıköy Caz Günleri’ni düzenliyor. Kadıköylüler 10 gün boyunca nitelikli caza doyacak

11 Şubat 2016 - 14:26
Gökçe UYGUN
Kadıköy’ün sanat mekânları ortak bir projeye imza atıyor; 6.Kadıköy Caz Günleri… Caz müziğinin nitelikli müzisyenleri “Başka Bir Caz Mümkün” diyenler için 18 Şubat – 28 Şubat tarihleri arasında bir araya gelecek. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Gitar Cafe, Karga, Kadıköy Sahne ve Living Room’da caz konserleri olacak.
Festivalin düzenleyicileri, “Kadıköy Caz Günleri’ni, bir dizi farklı kurumun, genç kuşak sanatçıları giderek çoğalan caz dünyamızdan nitelikli müzisyenlerin, müzikseverlerin, müziği toplumsal yaşamın ayrılmaz bir unsuru olarak tartışan ve sadece dinleyici olmaktan en az bu yolla çıkanların dayanışmasıyla, daha güçlü ve yaygın bir şekilde tekrar aydınlığın dostları ile buluşturuyoruz. Buluşmamız Kadıköy’de. İstanbul’un karanlığa teslim edilmesine direnen Kadıköy’ün ilerici mekânları olarak, unutturulmaya çalışılan farklı bir kültürün, paylaşımcılığın ve dayanışmanın, dostluğun ve içtenliğin, yani açık ve hesapsız bir kültürün hatırlanması, yeniden Kadıköy’den başlayarak kurulması, örgütlenmesi için bir araya geldik. Yalnızca güzel müzik dinlemeye değil, birbirimizin gözünün içine bakabilmeye, çok uzaklarda olan biteni dert edinebilmeye, kendinden başkalarına da sorumluluk duyabilmeye, başka bir dünyayı birlikte istemeye davet ediyoruz herkesi...” diyor.

ŞUBAT CAZLA ISINACAK
6. Kadıköy Caz Günleri’nde Neşet Ruacan Band, Dolunay Obruk, Şirin Sosyal, Ayşe Tütüncü & Emre Karabulut Dörtlüsü, Başak Yavuz Septel, Holy Ghost, Samba Nova, The Cold Vibes, Tamer Temel – Eylül Biçer – Deniz Dündar, Yürüyen Merdiven feat. Ülkü Aybala Sunat sahne alacak. Programda 11 konser, iki panel yer alıyor. Tüm konserler 30 lira, paneller ücretsiz olacak.
Nazım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Salonu’nda, 21 Şubat Pazar günü saat 15.00’te yapılacak “Caz Dünyamızdan Dinletili Sohbetler” etkinliğinde caz ve müzik yazarı Murat Beşer’in yönetiminde panelistler Feridun Ertaşkan (Cazkolik.com), Burak Sülünbaz (Cazkolik.com) son dönemin caz ortamı ve caz üzerine gelişen yayıncılık hakkında özel bir dinletili sohbet gerçekleştirecek. Aynı gün saat 18.00’de GitarCafe’de yapılacak olan “Özgür Caz” panelinde gitarist, besteci, doğaçlamacı, caz eğitmeni Şevket Akıncı; etnomüzikolog, müzik yazarı Yaprak Melike Uyar; doğaçlamacı Volkan Terzioğlu caz müziğinin kökenlerine, doğaçlamanın cazdaki önemine değiniyor ve en özelinde özgür cazı kültürel, tarihi, politik ve müzikal bağlamlarda yorumlayacaklar.

ARŞİV