Suitcase’ten ikinci albüm

Kadıköylü müzik grubu Suitcase, ikinci albümünü yayınladı; Sustukça Unutuyorum…

22 Mayıs 2019 - 11:27

Tüm beste ve sözlerin Suitcase’in beyni ve eski kadrodan kalan tek üyesi Deniz Özberk’e ait olduğu albümde; basta Teoman Keklik, gitarda Zorluhan Şimşek ile Kamer Arzuman yer alıyor. Grup, indie ve brit sınırlanırını zorlayarak türün meraklılarını tatmin edecek bir albüm ortaya koyuyor. 10 şarkılık albümde aşk, hayat, yalnızlık, büyük ve modern şehrin çıkmazları, basit ancak yerli yerinde temalarla öne çıkıyor. Ayrıca Özge Fışkın da ‘Benim Her Şeyim Tamam’ şarkısında vokale eşlik ediyor.

Müzik kariyerine ‘bar grubu’ olarak başlayan Suitcase, 1997 yılında Kadıköy Buddha’da başlayan sahne yolculuğunu, daha sonra Taksim’de Bronx’a taşıyarak uzun yıllar devam ettirdi. İlk albümleri “Bildiğin Her Şeyi Unut”u 2009’da çıkaran grup, yaklaşık 10 yıl aradan sonra yeni bir albüme imza atmış oldu.

Kadıköy’ün gediklisi Suitcase grubunun kurucusu Deniz Özberk, 2014 yılında Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda, “İlk albümden bu yana 4 yıl geçmiş. Şimdi yeni albüm hazırlığındasınız. Adı da ‘Sustukça Unutuyorum’ olacak diye tüyo aldım.” sorusuna, “Dolu dolu bir albüm olacak. İçinde hem Türkçe hem İngilizce şarkıların olacağı geniş bir albüm de olabilir, ilk aşamada bir single da olabilir. Net değil henüz. . Güçlü bir albüm yapmak istiyoruz.  İfademi hoş görün, özür dilerim ama; içimizdeki müziği çok fena kusacağız! Ama bir yandan da hiç güvenmiyorum bu memleketin haline... Biz burada kayıt yapmak istiyoruz elimizden tutan yok. Mesela İngilizce beste yapıp,  yurt dışına gönderiyoruz. Beğeniyorlar, Türk olduğumuza şaşırıyorlar. Ama bizim halkımız, bir takım hecelerin üzerine oturtulmuş sözlerden oluşan şarkılardan hoşlanıyor maalesef.” demişti. Özberk, Kadıköy dinleyicisiyle arkadaş gibi olduklarını vurgulayarak, ‘’Kadıköy bizim kalemiz’’ ifadesini kullanmıştı.


ARŞİV