Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2023 başlıyor

Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması bu yıl “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü” için düzenleniyor

17 Ocak 2023 - 16:23

Kadıköy Belediyesi, ülkenin sanat ve kültür hayatını zenginleştirmek, bu çerçevede çoksesli çağdaş Türk müziği alanında evrensel düzeyde müzik diliyle yazılmış müzik yaratıcılığını teşvik etmek ve böylece yerel çağdaş Türk oda müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak düşüncesiyle düzenlediği Ulusal Beste Yarışması'nın yedincisini 2023'te sonuçlanmak üzere açıkladı.

Bu yıl “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü” için düzenlenen yarışma, 36 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı tüm bestecilere açık.

Yarışma jürisinde yine Türkiye'nin usta müzik insanları yer alıyor. Cihat Aşkın, Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener, Oğuzhan Kavruk, Özkan Manav, Can Okan ve Hasan Uçarsu'dan oluşan seçici kurul, para ödüllerinin yanı sıra bu yıl kazanan eserlerin hangilerinin yarışmanın dijital albümünde yer alacağına da karar verecek.

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da önce genç “piyano” ve “keman” icracılarına yönelik yarışmalar, daha sonra Piyanolu Dörtlü, Piyanolu Üçlü, Piyanolu İkili ve iki defa da Oda Orkestrası için Beste Yarışmaları açmıştı. Kazanan eserler CD olarak da yayınlamıştı.

Son katılım tarihi 1 Eylül 2023 olan Beste Yarışması’nın Final Konseri 4 Aralık 2023’te canlı icra edilecek. Ödüller aynı akşam Süreyya Operası'nda yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.


ARŞİV