Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması Ödülleri verildi

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nın ödülleri Süreyya Operası’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Final konserinin ardından jüri üyelerinin yaptığı oylama sonucu Gizem Alever Sancaktar birincilik ödülünün sahibi oldu

06 Aralık 2023 - 16:10

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın müzik ve sahne sanatları alanında yaratıcılığı teşvik etmek ve Türk bestecileri yeni eserler yaratmaya özendirmek amacıyla bu yıl yedincisini düzenlediği Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması'nın ödül töreni Süreyya Operası’nda gerçekleşti.

 

Bu yıl yaylı çalgılar için düzenlenen Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nın jüri ekibinde Cihat Aşkın, Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener, Oğuzhan Kavruk, Özkan Manav ve Hasan Uçarsu yer aldı. Final gecesinde yarışmaya katılan eserleri Hezarfen Ensemble’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü seslendirdi. Rumuzlarıyla icra edilen eserler seçici kurul tarafından değerlendirildikten sonra bestecilerin isimleri kimlik zarfları açılarak ilan edildi. 

Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nda bu yıl Gizem Alever Sancaktar birincilik, Oğulcan Aktaş ikincilik, İmge Yağmur Tiryaki üçüncülük, Gurur Kerem Şakar ise mansiyon ödülünün sahibi oldu.  

Yarışmanın birincisi seçilen Gizem Alever Sancaktar’a ödülünü Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı takdim etti. Odabaşı, törende yaptığı konuşmada “Bu yıl yedincisini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Beste Yarışması’nda ödül alan herkesi tebrik ediyorum. Aynı zamanda jüri üyelerini de bu seçimlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nda 2022 yılında  Yiğit Mert Erkmen birincilik, İmge Yağmur Tiryaki ikincilik, Baran Doğaç Ünal üçüncülük ve İrem Başer mansiyon ödülünün sahibi olmuştu.

 

ARŞİV