Süreyya'da şefsiz konser!

​Gedik Filarmoni Orkestrası, Süreyya Operası’nda vereceği konserinde, şefsiz olarak sahneye çıkacak. Program, çocuk bestecilere odaklanacak

06 Aralık 2022 - 15:32

Gedik Filarmoni Orkestrası, Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde 14 Aralık akşamı gerçekleştireceği üçüncü konserinde, yaylı çalgılar eşliğinde başkemancı Murat Erginol liderliğinde şefsiz olarak sahneye çıkacak. 

ÇOCUK BESTECİLERE ODAKLANIYOR

Mendelssohn'un 9-13 yaşları arasında bestelediği yaylı çalgılar senfonileri ve piyano konçertosu seslendirilecek olan konserde, Benjamin Britten’in 10 ve 13 yaşları arasında bestelediği eserlerden de örnekler sunulacak.

Bu konser ayrıca “Çağdaş müziğimizin dahi çocuğu” Tolga Yayalar’ın dünya prömiyerine de sahne olacak. Berklee College of Music’te aldığı eğitimin ardından İTÜ MİAM’da Kamran İnce ve İlhan Usmanbaş ile çalışmalarını sürdüren Yayalar, Harvard Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını bitirip aynı üniversitede 2005-2011 yılları arasında müzik teorisi ve kompozisyon dersleri verdi. Birçok uluslararası başarısı bulunan besteci, halen Bilkent Üniversitesi’nde Kompozisyon Bölümü Başkanı olarak görevine devam ediyor. Gedik Filarmoni Orkestrası bu konserinde, Yayalar’ın ‘Çocukluk’ anılarını ifade ettiği eserinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

 

ARŞİV