"Sus payı değil özgürlük istiyoruz"

​ “Müzik sınır tanımaz; müzik yasağı kaldırılsın!” talebiyle imza kampanyası başlatan çevirmen Anıl Ceren Altunkanat, yasak saatinin 01.00’a alınması üzerine, “Bu habere sevinemiyoruz, yasak yasaktır” dedi.

02 Haziran 2022 - 18:36

“Müzik sınır tanımaz; müzik yasağı kaldırılsın!” talebiyle change.org’da imza kampanyası başlatan çevirmen- editör Anıl Ceren Altunkanat, yeni kararla birlikte kampanyasını güncelledi. 

“#SaatlerimiziGeriVerin” etiketiyle, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na yönelik süren kampanyada, “Gece 12'den sonra müziğin kısıtlanması insan haklarına aykırıdır. Bu yasak, insanların hayatlarına, yaşam tarzlarına, özgürlüklerine müdahale etmektir. Yaklaşık 3 yıldır kapalı ortamlarda kullanılan maske zorunluluğu kaldırılırken, müzik yasağının sürdürülmesi kabul edilemez.Yasağın asıl sebebinin pandemi olmadığını, asıl hedefin yaşam tarzı olduğunu diğer tüm kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte artık net olarak anlamış olduk."Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir!" (Mustafa Kemal Atatürk)” deniliyordu.

“YASAK YASAKTIR”

“Müzik sektöründe çalışan biri olmamasına rağmen bu yasağın sektördeki emekçilere çok büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen Altunkanat, yasağın geçtiğimiz günlerde 01.00’a alınması üzerine, sitede bir güncelleme yazısı yayınladı. Anıl Ceren Altunkanat, “Kampanyamız, desteğiniz, imzalarınız ses getirdi, sonuç verdi. Teşekkür ederim. İçişleri Bakanlığı müzik yasağını 24'ten 01'e çekti. Ama bu habere sevinemiyoruz, yasak yasaktır. Bu bir saat ne sektör emekçilerini kurtarıyor, ne bizim bireysel haklarımızı kendi inisiyatifimize bırakıyor. Yasak tamamen kalkana kadar, müzik sektörü ve biz, bu ülkenin özgür vatandaşları, hak ettiğimiz saygıyı görene kadar mücadeleye devam!” dedi.

Şu ana dek 30 bine yakın kişinin imzaladığı kampanyada hedef 35 bin imzaya ulaşmak. Bu hedefe ulaşılırsa,  bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan biri olacak.

https://www.change.org/p/m%C3%BCzik-s%C4%B1n%C4%B1r-tan%C4%B1maz-m%C3%BCzik-yasa%C4%9F%C4%B1-kald%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n-saatlerimizigeriverin-tc-icisleri-tckulturturizm-tcbestepe



 


ARŞİV