Susmayıp söyleyecekler!

Basın kuruluşlarına destek için dayanışma konseri düzenlenecek.

24 Ocak 2017 - 13:26

Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kapatılan basın kuruluşlarına destek için, Evrensel Gazetesi’nin organizasyonuyla dayanışma konseri düzenlenecek.

Geçen aralık ayında gerçekleşmesi planlanan ‘’Susmuyoruz Söylüyoruz!’’ etkinliği, İstanbul’da 10 Aralık’ta yaşanan bombalı saldırı nedeniyle, güvenlik gerekçesiyle ertelenmişti. Etkinlik, 1 Şubat Çarşamba akşamı 19.00’da Moda Sahnesi’nde yapılacak. Hüsnü Arkan, Birsen Tezer, Cihan Mürtezaoğlu ve Grup Bajar’ın sahne alacağı gecenin sunuculuğunu müzisyen Feryal Öney ve kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu sunucusu Ayşen Güven birlikte yapacak.

Etkinlikle yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Hiç durmadan tek bir ses duyuyoruz! Televizyonlarda, gazetelerde aynı başlıklar, manşetler... Ülkemizin bu ağır, karanlık döneminde gerçeği kim anlatıyor? Kim gösteriyor? Kim yazıyor? Bize bizim gerçeğimizi, geleceğimizi gösteren gazeteleri yaşatmak için buluşuyoruz. Susmuyoruz söylüyoruz! Çünkü sadece OHAL döneminde pek çok gazete ve televizyon sadece gerçeği haber yapma ve halka haber verme hakkını kullandığı için kapatıldı. Susmuyoruz, söylüyoruz! Çünkü savaşı, yoksulluğu, haksızlığı, ayrımcılığı ama sanatı, umudu, aşkı ve özgürlüğü de yazan, gösteren, görüntüleyen, tarihe not düşen yayınlar tükenmedi, susmadı. Kalan bir avuç gerçeğin sesini nasıl koruyacağız, nasıl yaşatacağız? Bu soruya İstanbul’un bu yakasından cevap oluyoruz. Yıllardır her ağır dönemde halkın haber hakkına cevap olan Evrensel Gazetesi’ne güç vermek için buluşuyoruz. Cumhuriyet Gazetesi gibi Birgün Gazetesi susmadığı için biz de söylüyoruz. Gündem yine de susmadığı için biz de söylüyoruz.’’

İletişim için: 0532 161 10 94 ve 0534 668 48 86


ARŞİV