Tahta Nefesliler Festivali başlıyor

Kadıköy’de düzenlenecek Uluslararası Tahta Nefesliler Festivali, 25’i aşkın müzisyeni buluşturacak

23 Haziran 2016 - 16:00

Gökçe UYGUN
Türkiye’nin ilk üflemeli çalgılar festivali olan Uluslararası Tahta Nefesliler Festivali (International Woodwind Festival), Kadıköy’de yapılacak. 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi evsahipliğinde gerçekleştirilecek festival, uluslararası platformda tanınmış solist sanatçıları, oda müziği toplulukları, koro ve orkestraları, öğretmen ve öğrencileri, prestijli enstrüman ve aksesuar üreticileri, amatör meraklıları ve müzik severleri biraraya getiriyor.
Festivalin düzenleyicisi İstanbul Klarnet Korosu Genel Sanat Yönetmeni Gürhan Eteke, “İstanbul Klarnet Derneği ve Kadıköy Belediyesi ortak bir misyonla hareket ediyor. Bu festival aracılığıyla ülkemizin köklü kültürü ve müzik sanatında ulaştığı çağdaş düzeyin tanınması, katılımcılar arasında bilgi ve yeni fikirlerin paylaşılması, sanat üretirken kullanılan enstrüman ve aksesuarların tanıtılması sağlanmakta, en son yeniliklerin sergilenmesi için fırsat verilmekte, dünya çapında dostluk ve işbirliği teşvik ediliyor” dedi. Eteke, “Festivali izlemeye gelecek konuklar, çok sayıda kapalı salona sahip CKM’de gerçekleştirilecek konserler, seminerler, masterclass’lar, atölye çalışmaları, film gösterimleri, sergiler, ödüllü yarışmalar ve çocuklara özel eğitim programlarına katılabilecekler” diye konuştu.

Kapanış caz gecesiyle
29 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00’deki açılış konserinde, dünyaca ünlü sanatçılara şef Serdar Yalçın yönetimindeki Sinema Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Bu konserde, Viyana Filarmoni Orkestrası solo flüt sanatçısı Walter Auer, Weimar Musik Hochschule fagot eğitmeni Selim Aykal, Belçika Ulusal Orkestrası klarnet sanatçısı Roeland Hendrikx, solo obua sanatçısı, besteci, orkestra şefi David Walter sahne alacak.
5 günlük festivalde ararlında İstanbul Klarnet Korosu, Hüsnü Şenlendirici, flüt sanatçısı Jean Ferrandis'in de bulunduğu yerli ve yabancı sanatçılar sahne alacak. Festivalinin son günü olan 3 Temmuz’da ise özel bir caz akşamı yaşanacak. Saat 21.00’deki konserde, dünyaca ünlü saksofon sanatçısı ve besteci Andy Sheppard’a gitarda Sarp Maden, davulda Volkan Öktem ve bas gitarda Alp Ersönmez’den oluşan Maden Öktem Ersönmez Caz Üçlüsü eşlik edecek.

ARŞİV