TAKSAV'da müzik konuşuluyor

17 Ekim 2018 - 12:21

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Ekim ayında ‘TAKSAV Müzik Söyleşileri’ ile müziği, müziğin türlerini ve bu türlerin dününü, bugününü ve yarınını mercek altına alıyor. Rap, Indie, Reggae ve Caz türlerinde birbirinden değerli müzisyenler kendi türlerinin gelişimine dair yorumlarını müzikseverlerle paylaşıyor. acak.

6 Ekim’de başlayan seri, 13 Ekim’de ‘’Alternarif/Indie Müzik: Kime, Neye Alternatif?’’ konusuyla sürdü. Bu konuşmada alternatif/indie müziğin önemli temsilcilerinden Nilipek. ve Cihan Mürtezaoğlu, müzisyen ve akademisyen olan Mahmut Çınar’ın moderatörlüğünde ‘Üçüncü Yeni’ olarak adlandırılan akımın ve bağımsız müziğin rotasını çizdi.

TAKSAV Müzik Söyleşileri kapsamında 20 Ekim Cumartesi günü de “Reggae: Eğlence Mi, Tavır Mı?” sorusuna yanıt aranacak. Etkinlikte Komik Günler grubunun solisti Cihan Çokbilir, Bosphoroots’un solisti Koray Sürücü ve Sudanlı DJ Ahmed El Mahi, Reggae müziğin ruhunu konuşacak. Saat 19.00’da başlayacak söyleşinin moderatörü ise Gencer Arabacı olacak. 27 Ekim’deki söyleşinin başlığı ise “Caz’ı sen mi kurtaracaksın?” olarak belirlendi. Müzik yazarı Eray Aytimur moderatörlüğünde caz müzisyenleri Önder Focan ve Sibel Köse söyleşisi yapılacak.

Tümü ücretsiz olan etkinliklere katılım için rezervasyon zorunlu. (Tel: 0216346 04 87)

Adres: Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sk. No:31, Kadıköy


ARŞİV