Tangoya yetenekli gençler aranıyor!

20-29 yaşları arasında tangoyu seven bir gençseniz, ancak kursa katılmaya yetecek maddi gücünüz yoksa, ‘tango bursu’ tam size göre!

27 Eylül 2012 - 13:38
 
Gökçe UYGUN
 
Fizik tedavi uzmanı Dr. Işık Akgöl'ün kurucusu olduğu Çiftehavuzlar’daki Serotonin Mutluluk Akademisi, ilginç bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, gençlere tango bursu veriyor.
Adını mutluluk hormonundan alan Serotonin aslında pilates, yoga, tai chi derslerinin verildiği, yazı atölyelerinin yapıldığı bir hobi merkezi. Tango da bunlardan biri... Peki ücretsiz tango dersi fikri nasıl ortaya çıkmış? 19 senedir Çiftehavuzlar'daki kliğinde hasta bakan Dr. Işık Akgöl, bu uzun süreç içinde insanların yaşamsal süreçlerini de gözlemleme imkanı bulmuş. Ve fark etmiş ke mutlu olmak bir seçim ve insanlar bunu bilmiyor. Mesleki olarak kronik ağrının nedenlerini sorgulayan Akgöl, aynı zamanda kendine tango ve fotoğrafçılığı hobi olarak seçmiş ve böylece kendi kişisel yolculuğuna çıkarak Serotonin’i kurmuş. İnsanları mutlu etmeyi, daha da ötesi mutlu olmayı öğretmeyi amaçlayan Akgöl’e göre, yaşamdaki en büyük mutluluk biri için karşılıksız bir şey yapmak, yardımda bulunmak...; “Serotononin ilk kurulduğundan beri bir sosyal sorumluluk projemiz olsun istiyordum. Ama bu birçok firmanın, şirketin yaptığı gibi bir rozet olarak taşımaktansa, gerçekten insanlara yararlı olsun diyordum. Tango bursu da bu düşünceden çıktı. Dans dünyanın en güzel şeylerinden biri... Hem fit tutuyor hem yaşam enerjisi veriyor. Hiç tanımadığınız yerde dil bilmeseniz bile dans sizi sosyalleştiriyor. Türkiye'nin geleceği için endişeli insanlardan biriyim. Genç neslin iyi eğitimli, kültürlü, çağdaş olmasını arzuluyorum. Herkes buna kendince destek olmalı bence. Biz de dans gibi uluslararası dili bilen, karşı cinsle medeni ilişkiler kurabilen gençlerin yetişmesine katkı sunmak amacıyla bu bursu veriyoruz.”
 
40 ŞANSLI DANSÇI!
Tango bursu projesi geçen yıl başlamış. 129 başvuru olmuş, 20'si kadın 20'si erkek olmak üzere 40 genç seçilmiş. Bu ''Genç Tango'' grubu, geçen senenin mart ayından beri haftanın 3 günü ücretsiz olarak tango dersleri alıyor. Bu seneki bursun seçmeleri ise 6-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Yine katılanlar arasında yapılacak seçmede 40 genç, 1 yıl boyunca ücretsiz tango dersi almaya hak kazanacak. Burstan faydalanmak için tek şart dansı/tangoyu sevmek ve 20-29 yaşları arasında olmak. Daha önce tango yapmış olma zorunluluğu aranmıyor. Ancak adından da anlaşılacağı gibi bu bir “ücretsiz kurs” değil bir burs! Dolayısıyla bursiyerlerden bazı beklentiler var. Dans ahlakına uygun olmak, partnerine ya da bir başka dansçıyı saygısızlık etmemek, derslere azami katılım göstermek gibi... Başvurular 2 Ekim Salı gününe dek sürecek.

 
 
 
 
 

ARŞİV