Tarihi iki özel mekanda iki konser

Kadıköy’deki eski ve halihazırda kilise olan iki mekanda klasik müzik konserleri verilecek

07 Mart 2018 - 16:11

Ludus Ensemble 10 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta  dinleyicilerini klasik müzikte bir başka zaman yolculuğuna çıkaracak. Ludus Ensemble üç farklı düzende yer alacağı konserinde, Mozart’ın dramatik KV 478 sol minör piyanolu dörtlüsü, Weber’in lirik op.34 klarnetli  beşlisi ve Franck’ın tutku dolu fa minör piyanolu beşlisini seslendirecek.

2013 yılında Piyano Trio (piyano-keman-viyolonsel) ve kornodan oluşan Ludus Ensemble,  yıllar içerisinde diğer enstrümanlar ile zenginleşti. Ve son hali Banu Selin Asan (keman) , Eylül Umay Taş (keman), Yılmaz Bişer (viyolonsel) , Göknil Genç (viyola), Barış Yalçınkaya (klarnet), Elif Gökçe Tuğrul’dan (piyano) oluşuyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Hamburg’da oda müziği eğitimi alan Ludus Ensemble çekirdeğini oluşturan piyano trionun (keman-viyolonsel-piyano) hedefi,  diğer enstrümanları da barındıran oda müziği topluluğu olmak…

Macaristan’dan konuklar

7. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında da 16 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da Kadıköy  Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi'nde  DUO SeRa  sahne alacak. Festivale Budapeşte’den  katılan grup, “ Miles Davis'e Klasik Sevgilerle" temasıyla  konser verecek. Saksafon ile arpın sıradışı birlikteliğini temsil eden başarılı Macar topluluk konserde Ortaçağ’dan çağdaş müziğe birbirinden güzel eserleri müzikseverlerle buluşturacak.


ARŞİV