Tarihi mekânlarda oda müziği

IX. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, 7 Mart-22 Nisan arasında yapılacak

03 Mart 2020 - 14:48

IX. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, bu sene de özel tarihi mekânlarda gerçekleşecek çok zengin konser programlarıyla, Avrupa’dan ve Türkiye’den başarılı toplulukları ağırlayacak.

Beethoven’ın doğumunun 250. yılı kutlamaları kapsamında Beethoven’ın birbirinden güzel eserlerini de programına alan festival, barok dönemden günümüze uzanan çok renkli bir oda müziği şöleni sunuyor. Bu sene dokuzuncusu düzenlenen festivalde, Hollanda, Macaristan, Almanya, Fransa, Polonya, İngiltere ve ülkemizden değerli sanatçı ve topluluklar sanatseverlerle buluşacak.  7 Mart’ta İstanbul Deniz Müzesi’nde Almanya’da barok müziğin pop starları olarak nitelendirilen sanatçılardan oluşan 4 Times Baroque konseriyle başlayacak olan oda müziği şöleni, 22 Nisan’da Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu’nda Macaristan’ın en önde gelen yaylı çalgılar dörtlüsü olan Hungarian Quartet’in muhteşem Beethoven programı ile sona erecek.

(4 Times Baroque)

Festival kapsamında 7 ayrı etkinlik düzenlenecek. 4 Times Baroque, Amatis Piano Trio, Trio Inspirante, Ensemble Dolci Venti & Anderske Kaspersma, Renan Koen & Emre Elivar, Repicco ve Hungarian Quartet İstanbul’un birbirinden özel ve akustik açıdan mükemmel mekânlarında sahne alacak.

Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi’nin yaptığı Opus Amadeus Oda Müziği Festivali hakkında detaylar www.opusamadeus.com  adresinden, biletler  www.biletix.com’dan temin edilebilir.


ARŞİV