TATİLDE FESTİVAL PEK GÜZEL!

Kadıköy’ün tatilcileri için Balıkesir’den Bodrum’a bu ay gerçekleşecek festival ve konserleri derledik

14 Ağustos 2015 - 09:56
Zeytinli Rock Festivali
Deniz, kum, güneş ve rock müzik sloganı ile tam da müziğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde gerçekleşen Zeytinli Rock Festivali, yoluna ara vermeden devam ediyor. Bu yıl 19 Ağustos Çarşamba akşamı, kampçılar için düzenlenecek özel bir parti ile açılışı gerçekleşecek olan festivalde eğlence 4 güne uzuyor. 23 Ağustos gecesi final yapacak olan festivalde, bu sene Alternatif Sahne de yer alacak. Festival ücreti: 94 TL. Program şöyle:

19 Ağustos Çarşamba
Açılış Partisi: Istanbul Arabesque Project
20 Ağustos Perşembe
Teoman, Feridun Düzağaç, Pinhani, Aylin Aslım, Luxus, Gece , Atlas
21 Ağustos Cuma
Duman, Bulutsuzluk Özlemi, Ceylan Ertem, Umut Kuzey, Niyazi Koyuncu, TNK, Nükleer Başlıklı Kız
22 Ağustos Cumartesi
Şebnem Ferah, Redd, Demir Demirkan, İskender Paydaş , Melis Danişmend, Sattas, Suzi’nin Turtası
23 Ağustos Pazar
Pentagram, Hayko Cepkin, Pilli Bebek, Kurtalan Ekspres, Blacktooth, Nemrud, Fallen

Adres: Altınkum Plajı, Turban Otel Yanı Edremit Balıkesir / Biletix: 0216 556 98 00 

Zamanın Hafızası: Eleni Karaindrou

Theo Angelopoulos’un filmlerine yaptığı unutulmaz müziklerle, ismi bu büyük yönetmenle neredeyse özdeşleşmiş olan Eleni Karaindrou ilk kez D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali’nde ve festival bu konserle ilk kez Bodrum Kalesi’nde!

Müzik eğitimine piyano ile başlayan, ardından etnomüzikoloji ve orkestrasyon çalışan Eleni Karaindrou tiyatro ve film müzikleriyle ilgilenmeye başladığında, kendi deyişiyle, görüntüler ve hareketler arasındaki ilişki, duyguları ifade etmek için önünde yeni bir alan açtı ve böylece kişisel tarzını geliştirmeye başladı. Karaindrou 1984-2008 yıllarında Theo Angelopoulos’un son sekiz filminin müziklerini yaptı; bu dönem boyunca film projelerine hemen her zaman ilk girip en sonuna kadar kaldı, yönetmenle tüm yaratım ve kurgu sürecinde çok yakın çalıştı. Karaindrou bu işbirliğini şöyle anlatır: “Angelopoulos çok hissedip az konuşan bir adam. O nedenle, filmde sözlere dökülmeyecek şeyleri anlatabilmem için onun işinin temelinde yatan fikirleri kavrayabilmem çok önemliydi. Bazen senaryo yazılmadan bile önce ben ana temayı bulmuş olurdum.”
17 Ağustos’taki konserin bilet fiyatı 40 TL.
Adres: Liman Mevkii Bodrum Muğla / Biletix: 0216 556 98 00 
Duman, Didim’de ükseliyor
Başarılı rock grubu Duman, 18 Ağustos’ta Didim D-Marin Amfitiyatro’da sahne alacak. 

Eğlenceli ve coşkulu sahne performanslarıyla tanınan ve 2000’lerin başından bu yana gençlerin sevgilisi haline gelen Duman, şehrine geliyor. Son albümü “Darmaduman” ile hayranlarına yeniden merhaba diyen başarılı grup, sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Bilet fiyatı: 45 TL

Adres: Çamlık Mahallesi, 3. Koy Mevki, Yenihisar Didim Aydın / Biletix: 0216 556 98 00 
 
Goran Bregovic Çeşme’ye geliyor
Balkan müziğinin gelmiş geçmiş en büyük maestrolarından Goran Bregovic, 22 Ağustos’ta bir kez daha Türkiye’ye geliyor.
NN Kültür Sanat’ın düzenlediği organizasyonla sahneye çıkacak olan Bregovic, Bosna-Hersek’in o tanıdık atmosferini Çeşme’ye taşıyacak.
Wedding and Funeral Band ile beraber konserler veren Goran Bregovic, şüphesiz ki Balkanlar’ın en tanınmış besteci ve şarkı sözü yazarlarından biri. Film müziğine ilk olarak 1978’de Mica Milosevic’in Nije Nego filmiyle başlayan Bregovic’in en renkli ortaklığı yönetmen Emir Kusturica ile gerçekleşti. 1989’da Çingeneler Zamanı, 1993’te Arizona Dream, 1995’de Cannes Film Festival’ini kazanan Underground ve 1998’de Crna Macka gibi Emir Kusturica filmlerinin müziklerini yaparak Kusturica ve Bregovic çok başarılı bir ikili haline geldi. Sanatçı ayrıca 2008’de Can Dündar’ın yazıp yönettiği Mustafa filminin müziklerini de yaptı. Konserin bilet fiyatı 60 TL ile 150 TL arasında değişiyor.
Adres: Çeşme Açıkhava Tiyatrosu 2053. Sokak İzmir / Biletix: 0216 556 98 00 
 
Fazıl Say da Çeşme’de

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, “Hermias – Yunus Sırtındaki Çocuk” isimli eseri ile 25 Ağustos’ta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alıyor.
Ege’nin bu hüzünlü ama bir yunusla bir çocuğun dostluğunu anlatan sıcacık efsanesini, Özen Yula hikâyeleştirerek sahneye koyuyor. Fazıl Say’ın yunusa piyanosu ile ses verdiği eserde, Selçuk Yöntem etkileyici yorumuyla hikâyeyi sizlerle buluşturuyor. Sahnede Serenad Bağcan’ın Hermias’ın annesini canlandırdığı eserde, bu güçlü yorumculara Olten Filarmoni Orkestrası dinamik ve yetenekli müzisyenleriyle eşlik ediyor. 
Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli orkestra şeflerinden İbrahim Yazıcı, birçok eserinde olduğu gibi Fazıl Say’ın Hermias eserinde de Olten Filarmoni Orkestrası’nı yöneten isim... 
Yaz turnesi çerçevesinde gerçekleşecek konserin programında, Fazıl Say ve Serenad Bağcan ayrıca dinleyicilerine İlk Şarkılar ve Yeni Şarkılar albümünden şarkıları seslendirecekler. 

Etkinliğin bilet fiyatları 67 TL ile 134 TL arasında değişiyor.
Adres: Çeşme Açıkhava Tiyatrosu 2053. Sokak İzmir / Biletix: 0216 556 98 00 

Kerem Görsev - Ayhan Sicimoğlu

Ayhan Sicimoğlu ve Kerem Görsev, 25 Ağustos’ta Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda Latin müzik rüzgârı estirecek.

Caz denince akla ilk sırada caz standartları gelir, günümüzde klasikleşmiş onlarca eser hem cazseverlerin hem de caz müziğe yeni başlayanların kulağında yer eden ortak bir paydadır.
Türkiye’de, caz standartlarını en dinamik şekilde sahneleyen piyanist Kerem Görsev, konu dinamizm olunca akla gelen ilk isim olan Latin perküsyon üstadı Ayhan Sicimoğlu ile beraber 1950’lerden başlayarak günümüze kadar gelen klasikleşmiş Latin caz repertuvarını beraberce sahneye taşıyorlar.
Ritim ve melodisi hayli yüksek olan bu buluşmada sahnelenecek olan eserlerin arasında “Mambo Inn”, “I Remember April” ve “Blue Bossa” gibi klasikleşmiş parçalar yer alıyor.
Gecenin diğer “genç” yıldızları ise volkalde Kübalı Suami Ramirez Veliz, davulda Ferit Odman ve kontrbasta Ozan Musluoğlu...
Adres: Cemal Gürsel Cad. Hasan Ali Yücel Blv., 2009. Sk. Bostanlı İzmir / Biletix: 0216 556 98 00 
Boğaziçi Caz Korosu
Son yıllardaki başarılarıyla Türkiye’nin adını uluslararası arenada büyük bir gururla taşıyan Boğaziçi Caz Korosu, şef Masis Aram Gözbek yönetiminde 27 Ağustos’ta Bodrum Kalesi’nde sahne alıyor.

Dünya Koro Şampiyonası’ndaki iki “Dünya Şampiyonluğu” ile tüm dünyada adından her zamankinden daha çok bahsettiren koro, Türkiye başta olmak üzere ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya ve Macaristan gibi ülkelerde sayısız performans sergiledi ve ödüller kazandı. Koro şu an, yaklaşık 40 kişilik kadrosuyla, çağdaş müzikten caza ve hatta çoksesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan geniş bir repertuvara sahip... Toplamda 14 madalya sahibi, ünü 3 kıtaya yayılmış, “Dünya Şampiyonu” koronun performansını sakın kaçırmayın! Bilet fiyatı: 78-89 TL

Adres: Liman Mevkii Bodrum Muğla / Biletix: 0216 556 98 00 

ARŞİV