Tatlı Çarşamba'ya yoğun ilgi

10. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali kapsamında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bu hafta sahnelenen oyunlardan “Tatlı Çarşamba” seyircilerden yoğun ilgi gördü.

12 Temmuz 2012 - 14:32
10. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali kapsamında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bu hafta sahnelenen oyunlardan “Tatlı Çarşamba”, seyircilerden yoğun ilgi gördü. Kadıköylüler, sandalyelerde yer kalmayınca, merdivenlere ve yerlere serdikleri gazetelerin üzerine oturdular.
Festival bu hafta da dolu dolu geçti. Tiyatro Kedi’nin “Kamelyalı Kadın”, İstanbul Meydan Sahnesi’nin “Benimle Delirir misin?”, Duru Tiyatro’nun “Tatlı Çarşamba”, İstanbul Komedi Oyuncuları’nın “Aşka Olan Meyilim Senin Yüzünden” ve Tiyatrokare’nin “Onca Yoksulluk Varken” oyunları Kadıköylülere yıldızlar altında tiyatro keyfini yaşattı.
Emre Kınay’ın yönetmenliğini yaptığı, Sibel Turnagöl, Sait Genay, Burcu Kara ve Cem Yanılmaz’ın oynadığı Tatlı Çarşamba’ya ilgi yoğundu. Amfitiyatroyu boş yer kalmayacak şekilde dolduran tiyatroseverler, keyifle izledikleri oyun sonunda oyuncularla fotoğraf çektirdi. Haftanın merak edilen bir başka oyunu, geçtiğimiz aylarda bazı şehirlerde izleyiciyle buluşması engellenen “Onca Yoksulluk Varken” idi. Yine ilginin yoğun olduğu Tiyatrokare’nin oyunu, Emile Ajar’ın eserinden uyarlanmış. Nedim Saban’ın yönettiği oyunda Rüçhan Çalışkur, Gökçer Genç, Rami Çakır, Halit Karaara ve Soner Ansal oynuyor. Bir Arap çocuk ile bir Musevi kadının dostluğu üzerine kurulu olan oyun, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
10. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali 18 Temmuz’a kadar her gün bir oyunu Kadıköylülerle ücretsiz buluşturmaya devam ediyor. Oyunlar Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda saat 21.00’de başlıyor.

ARŞİV