Temmuzda caz!

26. İstanbul Caz Festivali, 29 Haziran–18 Temmuz arasında caz, funk ve dünya müziğinin hayranlık uyandıran seslerini İstanbul’da müzikseverlerle buluşturacak

25 Haziran 2019 - 11:35

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 22 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu sene 26. kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 29 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festival, bu yıl da cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlayacak. Festival, 27 mekânda, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı 50’nin üzerinde konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin efsaneleri ve yeni projeleriyle buluşturacak.  Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü cazın iki önemli ismi davul sanatçısı Hasan Hürsever ve müzikseverlerin “Türkiye Ses Kralı” olarak tanıdığı Kadıköylü sanatçı Ömür Göksel’e takdim edilecek.

PARKTA CAZ, MODA’DA CAZ

Festivalin ücretsiz etkinlikleri şehrin iki yakasında da tüm müzikseverleri bir araya getirecek.

Parklarda Caz etkinliği 29 Haziran Cumartesi 18.00’de Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı ve 30 Haziran Pazar  18.00’de Fenerbahçe Parkı ve Fenerbahçe Khalkedon’da yapılacak.  Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da iki güne yayılacak konserlerde Genç Caz gruplarının performanslarından sonra, hepsi Barselonalı 9 kadın müzisyenin hayat verdiği Balkan Paradise Orchestra sahne alacak. Çoğunlukla enstrüman müziğine odaklanan eğlenceli performanslarında vokallere ve elektronik unsurlara da yer veren Balkan Paradise Orchestra, bu sayede enerjisini korumayı biliyor. 2018 Mart ayında ilk albümleri “K’ataka”yı yayımlayan ve yurtdışında önemli festivallere katılan, cazın yeni nesil keşiflerinden olan bu genç topluluk ile müzikle dolu bir yaz günü festival ziyaretçisini bekliyor. Bu yıl da Parklarda Caz programında MasterCard’ın katkılarıyla yine açık hava film gösterimi izleyicilerle buluşacak.

Müzikseverin kendi rotasını çizdiği etkinliği Gece Gezmesi bir kez daha Kadıköy-Moda hattında yapılacak. 4 Temmuz Perşembe akşamı saat 19.00’da başlayacak olan maraton, Gaye Su Akyol, Ah! Kosmos, Elz & The Cult, The Kites, Eda And, Cava Grande gibi bağımsız sahnenin güçlü isimlerini ve İsrail’den Liraz’ı ağırlayacak. Etkinlik, Birlikte Güzel desteğiyle, All Saints Moda Kilisesi, Bant Mag Havuz / Bina, Kadıköy Sahne, Kadıköy Sineması, KargART, Mecra ve Moda Sahnesi gibi Kadıköy’ün sevilen mekânlarına yayılacak.


ARŞİV