TİYATRO -Aşk Grevi Oyun Anadolu’da geçiyor. Kadınlar,

TİYATRO -Aşk Grevi Oyun Anadolu'da geçiyor. Kadınlar, kocalarının iktidar, rant ve diğer kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare aramaktadır. Kadınların hayata bakışında ki barışçı tutum oyunda erkeklerine...

16 Aralık 2016 - 13:17

TİYATRO

-Aşk Grevi
Oyun Anadolu'da geçiyor. Kadınlar, kocalarının iktidar, rant ve diğer kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare aramaktadır. Kadınların hayata bakışında ki barışçı tutum oyunda erkeklerine bir oyun kurarak bunu anlatmak istemeleriyle devam eder. Kadınlar oyun içinde oyun kurarak onlara eskiden olan bir hikâyeyi anlatır ve devamında Aşk Grevi ilan ederler. Tiyatro Merdiven'in sahneye koyduğu Aşk Grevi 12 Kasım Cuma ve 13 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

-Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Yedi farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Dercede Aşk da, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu Sıfır Derecede Aşk 14 ve 21 Kasım Pazar günü saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Pazar Günkü Cinayet
Pazar Günkü Cinayet; terlik ve hırkadan , çılgın bir gösterişe geçiş yapan otuz yıllık bir evliliğin ve bütün bunlardan menfaat sağlamaya çalışan kişilerin komik, farklı, sürprizlerle dolu öyküsü. Tiyatro Kedi'nin ilgi çeken oyunu Pazar Günkü Cinayet 14 Kasım Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Çok Uzak Fazla Yakın
Türk Edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Adalet Ağaoğlu'nun Yıldız Kenter'e yazdığı oyun. Romanlarıyla ünlü yazar, Türkiye'nin değişik dönemlerini ve bu dönemlerin insan hayatlarına etkisini inceleyen eserler verdi. Kadıköy Tiyatroları, oyunu dramatik eser 2 perde olarak sahneliyor. Oyun 15 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Altı Haftada Altı Dans Dersi
Tiyatronun usta oyuncuları Nevra Serezli ve Cihan Ünal'ın birlikte oynadıkları Altı Haftada Altı Dans Dersi bir kez daha Caddebostan'a konuk oluyor. Tiyatro İstanbul tarafından sahnelenen oyun 17 Kasım Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu yeni oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşmaya devam ediyor. Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden, Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun 18 Kasım Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Yüzleşme
Deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanlarhellip; Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan, yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr... İki farklı kültürün insanları olmalarına rağmen, Yadigâr ile Züleyha arasında giderek bir iletişim kurulur ve bir süre sonra her ikisi de yaşadıkları içsel yolculuklarındaki büyük yüzleşmenin farkına varırlar. Arslan Kacar'ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde 18ndash;28 Kasım tarihleri arasında sahnelenecek Yüzleşme'de; Perihan Savaş, Arslan Kacar, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

-Kim Bu Adam?
Mr. ve Mrs. Belier dairelerinde yemek yerken telefon çalar oysaki telefona abone değildirler. Arayan Mr. Schmitt'i sormaktadır. Peki, kimdir bu Mr. Schmitt? Can Gürzap'ın Tiyatro Diyalog'u, Sebastieacute;n Thierry'nin yazdığı ve Levent Öktem'in yönettiği oyunu, 19 Kasım Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneliyor.
www.tiyatrodialog.com

Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle yeniden buluşuyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler oyununu 20 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 13 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da ve 21 Kasım Pazar günü 16.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Pir Sultan Abdal
Şiirleri ve eylemleriyle halka mal olmuş, halkla bütünleşmiş bir dava adamı, bir lider ozan Pir Sultan Abdal'ın hayat hikâyesi. Pir Sultan Abdal sadece sanatçı yanı ve erdemleri ile değil, bir eylem adamı oluşu ile de tragedya kahramanı özelliğini taşır. Pir Sultan kötülüğün üstüne gidendir. Sözle yetinmez, davranır. Edilgen değil, etkendir. Ölümünü kendi hazırlar.
Sadri Alışık Tiyatrosu, Erol Toy'un kaleme aldığı Pir Sultan Abdal eserini sahneye uyarlıyor. Yönetmenliğini Nurhan Karadağ'ın yaptığı oyun 21 Kasım Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sizi bekliyor.
www.ckm.gen.tr

-Bernarda Alba'nın Evi
Güçlü ve varlıklı bir kadın olan Bernarda kocasını yeni kaybetmiş, evini dış dünyaya kapamış ve sekiz yıllık yas ilan etmiştir. Yaşlı annesi, hizmetçisi ve yardımcısı Poncia ve beş kızı ile birlikte yaşar. Aileyi despotça, kendi erdem ve istekleri doğrultusunda yönetir. Ev sanki bir hapishanedir. Baskı altındaki kızlar tek bir erkeğe aşık ve muhtaç olacak kadar hayattan düşerler ve sonunda evin en küçük kızı Adela canına kıyar. Kadıköy Tiyatroları, Pazartesi oyunları kapsamında 22 Kasım Pazartesi saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneliyor.
www.bmkm.gen.tr

-Sunay Bey Tarihi
Yıllardır modern bir meddah tavrıyla sahnede sevenleriyle buluşan Sunay Akın, anlattıklarıyla geçmişten günümüze köprüler kuruyor. Bu yeni gösterisiyle izleyenleri kendi içlerine unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor, kâğıt gemilerden emekli kaptan. Gerçek değerlerimizin hisse senetleri değil hissi senetler olduğunu bir kez daha anlatacak söz cambazıhellip; Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi 23 Kasım Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-İşsizler Cennete Gider
Günümüzde rekor düzeye ulaşan işsizliğin kara mizah yoluyla anlatılarak, olayın büyüteç altına alınması... Yüksek öğrenim görmüş bir çiftin uzun süre iş bulamayarak başlarına gelen dramatik olayların hiciv penceresinden anlatılması... İşimiz iş aramak biçiminde yaşamayı sürdüren bir karı kocanın varoluş savaşımı üstüne tezelden bir çözüm dilekçesidir oyun.
Ortaoyuncuların sahneye koyduğu İşsizler Cennete Gider de Ferhan Şensoy, Serap Günaydın, Ali Çatalbaş ve Elif Durdu oynuyor. Oyun 23 Kasım Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Yalancının Resmi
Yaşam tarafından örselenmiş iki insanın bir park köşesinde, hayatı inceden damıtılmış sert ve çekici bir içki kıvamında gerçekle harmanlayarak dört mevsim boyunca seçilmiş bir yarenle paylaşması. Mehmet Baydur'un yazdığı oyunu Özcan Alpar sahneye taşıdı. Tiyatro Formül'ün sahnelediği oyunu 24 Kasım Çarşamba günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikayesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 25 Kasım Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

OPERA

-Sevil Berberi
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk yeni eseri olarak komik opera türünün en iyi örneklerinden Sevil Berberi ni Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda sahneliyor.
İlk defa 1816 yılında Roma'da seyirci karşısına çıkan eser o dönemde beklenen ilgiyi görmese de, dünya opera repertuvarının yüzyıllardır sahnelenen en önemli eserlerinden biri olma ünvanını kazandı. Aynı zamanda Figaro'nun Düğünü'nün de yazarı olan Beaumarchsis'in bir nevi o eserin başlangıcı niteliğinde kaleme aldığı eser, Kont Almaviva'nın baş uşağı ve berberi Figaro'nun da yardımıyla varlıklı Rosina'yla evlenmek için yaptığı planları nükteli ve komik bir şekilde anlatıyor. Kostümleriyle de göz dolduran Sevil Berberi, 13 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Süreyya Operası'nda.
www.sureyyaoperasi.org

BALE

-Tozlu Hayaller/Çağdaş Bale Topluluğu
Çağdaş Bale Topluluğu'nun Genel Sanat Yönetmeni Cem Ertekin, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni bir yapıtla izleyici ile buluşuyor. Topluluk 39. yılında İtalyan Barok besteci Monteverdi'nin müziği ile Tozlu Hayaller adlı 2 perdelik yapıtı sergileyecek. Bale gösterisi 13 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da CKM'de.
www.ckm.gen.tr

-Dört Duvar
Olay, zamanı ve yeri belli olmayan işgal edilmiş topraklarda, bir yapının içinde geçer. Bu mekânın içinde, o toprakların gerçek varisleri olan ve esaret altında yaşayan bir lider baba, karısı ve kızı çevresinde toplanan, aynı acıyı yaşayan vatandaşların çaresiz tutsaklıklarıyla, işgalcilerin nedensiz bir durumudur aslında. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin geçen sezon seyirciyle buluşturduğu bale gösterisi Dört Duvar bu sezonda da izleyiciyle buluşuyor. Bale gösterisini 24 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de Süreyya Operası'nda izleyebilirsiniz.
www.dobgm.gov.tr

KONSER

-Kadıköy Belediyesi Oda Korosu
Süreyya Operası'nın ücretsiz fuaye konserleri Kadıköy Belediyesi Oda Korosu ile devam ediyor. Konser 22 Kasım Pazartesi günü saat 18.00'de başlıyor.
www.sureyyaoperasi.org

-Atılgan Kaptanoğlu Piyano Resitali
Piyanist Atılgan Kaptanoğlu bu konserinde Bach, Beethoven, Chopin ve Prokofiev'in eserlerini seslendirecek. Ücretsiz konser 22 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Gitar ve Piyano Resitali
Sevcan Tahtacı ve Elvan Gezek'in birlikte verecekleri Gitar ve Piyano Resitali 25 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Candaş Orkestrası
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. 21 Kasım Pazar günü saat 19.00'da CKM'de.
www.ckm.gen.tr

lsquo;Ata'yı Anma Konseri'

Lions Caddebostan Sahil Kulübü, 12 Kasm Cuma saat 20.30 da Caddebostan Irmak Okulları'nda Ata'y Anma Konseri düzenliyor.
Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitlerimize armağan edilecek olan şarklarn tümü, Atatürk'ün sevdiği şark ve türkülerden oluşuyor. Ayn zamanda arka planda görsel efektler ve tiyatral kompozisyonlarla da zenginleştirilecek bu konsere, Kültür Bakanlğ Sanatçs Erdem Özgen solist olarak katlacak. Bu anlaml konser Tüm Kadköylülere açk ve ücretsiz. Geceye ev sahipliği yapacak olan Caddebostan Sahil Kulübü Başkan Esma Soyaltnl, Suadiye Kulübü Başkan Nihat Şen, Kadköy Kulübü Başkan Servet Civelek ve Zühtüpaşa Kulübü Başkan Birsen Binici, tüm Kadköylüleri 12 Aralk'taki konserde ağrlamaktan mutluluk duyacaklarn belirttiler.

-Livane'de lsquo;Tatavla Keyfi'
Adn İstanbul'un semtlerinden Kurtuluş'un geçmişteki Rum ad Tatavla'dan alan Grup Tatavla, hayranlarıyla, Kadıköy Livane Pub'ta buluşuyor. Eski İstanbul Rembetikosu'nun İstanbul'da yeniden hayat bulmasn hedeflediği gibi ayn zamanda İzmir, İstanbul, Pire rembetikolarn da repertuvarna alarak dinleyicilerine geniş bir müzik ziyafeti sunan Grup Tatavla, 12 Kasım ve 26 Kasım tarihlerinde saat 21.30'dan itibaren Livane Pub'tahellip;
0216 414 40 96
www.livanepub.com

SERGİ

-Türker Güneşoğlu Resim Sergisi
Türker Güneşoğlu'nun kişisel yağlıboya resim sergisi 12 Kasım Cuma günü Barış Manço Kültür Merkezi'nde açılıyor. Sergi 25 Kasım'a kadar görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Bedri Baykam İçim Parçalanıyor Sergisi
Bedri Baykam'ın bir süredir Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşan lsquo;İçim Parçalanıyor' sergisi 24 Kasım Çarşamba günü sona eriyor. Atatürk'ten, Balbay'a,
İlhan Selçuk, Mumcu veya Tuncay Özkan'a kadar, önemli imgeler; soyut ve kavramsal sanatla iç içehellip;
www.ckm.gen.tr

-Ayhan Gökçadır Kişisel Resim Sergisi

Ressam Ayhan Gökçadır'ın kişisel resim sergisi, 22 Kasım-31Kasım tarihleri arasında Moda Deniz Kulübü Sanat Galerisi'nde.

-Aynur Küçükyalçın Resim Sergisi
Aynur Küçükyalçın 'ın Osmanlı Bahçesinde Japon Çiçekleri başlıklı resim sergisi, 2010 Türkiye'de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Tolga Eti Sanatevi'nde 23 Ekimndash;27 Kasım 2010 tarihleri arasında yer alıyor. Ressam, bu sergisinde, Asya'nın iki ucunda yer alan Türkiye ve Japonya'nın, birbirinden kilometrelerce uzak iki ülke olmasına karşın, resim anlayışları arasındaki ilginç benzerlikleri de gözler önüne seriyor.
www.tolgaetigaleri.com

-Bülent Turan Resim Sergisi
Pastel Society of America'nın tek Türk üyesi Bülent Turan'ın pastel ve yağlıboya resimlerinin görülebileceği sergide ABD'de ödül alan eserler de yer alıyor. Sergi 11ndash;21 Kasım tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Manucher Kouchekpoor
Sanatçının İstanbul tarihi, Atatürk ve modern çalışmalardan eserleri 2ndash;26 Kasım 2010 tarihleri arasında sanatseverler tarafından Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

ATÖLYE

-Latin Dansları Atölyesi
Öteki Kültür Sanat'ta Latin Dansları Atölyesi her çarşamba 19.00ndash;20.00 arası devam ediyor. Eğitmenler Mairelis Hernandez ve Huriye Yapıcı her hafta Latin danslarından örnekler sunuyor. Her hafta cuma akşamları da Küba Grubu'nun gösterisi yine Öteki'de!
Tel: 0216 336 23 08

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olan Okuma Atölyesi'nde 23 Kasım'da Geoffrey Chaucer'in Canterbury Hikayeleri isimli kitabı incelenecek.
www.ckm.gen.tr


ÇOCUK

-Oyuncaklar
Bozuldukları için bir rafa atılan oyuncaklar artık işe yaramadıkları için çok üzgündürler, açılan pencereden tesadüfen eve giren uğur böceği ile bir anda hayatları değişir. Çünkü uğur böceğinin tamir etme yeteneği vardır ve onları teker teker tamir etmeye başlar. Çocukların yeni aldığı robot oyuncak, bozuk oyuncakların tamir olduğunu görünce gözden düşmemek için, bir gece tamir olan oyuncakları tekrar bozar. Tiyatro Alkış'ın sahneye koyduğu Oyuncaklar 18 Kasım Perşembe günü saat 15.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

-Benim Komik Dedişlerim
Mavi Uçurtma Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda yeni sahnesinde çocuklara yeniden merhaba diyor. Ataşehir Mozaik Çarşı'da gösterilerini sürdüren ekip kasım ayı boyunca her cumartesi saat 15.00'te Hayvanlar ve Çocuklar, her pazar saat 15.00'te de Benim Komik Dedişlerim'i sahneliyor.
www.tiyatromu.com

-Arı Maya İle Cız Bız'la Bız Bız
Kahramanlarımız, Cız Bız ve Bız Bız; küçük bir kovanda yaşayan odukça neşeli, yaramaz ve şakacı sevimli arılardır. Günlerini kovan dışında oyunlar oynayıp şarkılar söyleyip bal toplayarak geçirirler. Birbirinden güzel ve hoş kokulu çiçeklere uçar bal toplarlar. Fakat gün geçtikçe bu onlara sıkıcı gelmeye başlar. Kovanın yakınlarında dolaşıp durmaktan sıkılırlar. Kovandan daha uzak yerlerde neler olduğunu merak ederler. Arı Maya ile Cız Bız'la Bız Bız'ın maceralarını merak ediyorsanız oyunu, 13, 14, 20 ve 21 Kasım günleri saat 13.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.hkkm.gen.tr


SİRK

-Medrano Sirki
Dünyaca ünlü Medrano Sirki İstanbullularla buluşmaya devam ediyor. 1873 yılında Casartelli Ailesi'nin kurduğu Medrano Sirki, yaratıcılık, estetik ve aile eğlencesi değerleriyle sirk dünyasına örnek olan İtalyan sirk anlayışının köklü temsilcilerinden biri. Gösteri sanatlarına katkıları nedeniyle bu konuda otorite olan İtalyan Ulusal Eğlence Federasyonu tarafından altın madalyayla onurlandırılan Medrano Sirki, Avrupa'nın birçok ülkesini dolaşarak, her yaştan yüzbinlerce izleyicisine Bengal Kaplanları, İspanyol Gösteri Atları, Sevimli Köpekler, Yetenekli Papağanlar, Motor Show, Robin Hood Show, Jonklör, İkili Trapez, Tranbolin, Denge Gösterisi ve Komik Palyaçolar'ın gösterileriyle 2 saat süren unutulmaz bir eğlence sunuyor. Çocuklarınız ile keyifli vakit geçirmek, müzik, ışık ve eşsiz yeteneklerin benzersiz gösterileriyle unutulmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız dünyanın en eğlenceli sirk gösterisini, Medrano'yu kaçırmayın! Medrano Sirki, 28 Kasım'a kadar pazartesi günleri hariç her gün İçerenköy Carefour AVM yanındaki çadırda sizi bekliyor.


ARŞİV