TİYATRO -İntiharın Genel Provası Her şeyini kaybetmiş

TİYATRO -İntiharın Genel Provası Her şeyini kaybetmiş olan mutsuz bir adam, Tuna köprüsüne gelerek intihar etmek ister. Adam tam atlamak üzereyken, birtakım insanlar tarafından durdurulur ve yeni bir hayata başlayacağı...

16 Aralık 2016 - 13:17

TİYATRO

-İntiharın Genel Provası
Her şeyini kaybetmiş olan mutsuz bir adam, Tuna köprüsüne gelerek intihar etmek ister. Adam tam atlamak üzereyken, birtakım insanlar tarafından durdurulur ve yeni bir hayata başlayacağı için sevinir. Yapacağı iş görüşmesiyle hayatı kurtulacak, bütün borçlarını ödeyecektir. Fakat bir süre sonra kendisine bir 'oyun' oynandığını anladığında, iş işten geçmiştir. Tekrar intihar etmek üzere köprüye gelir. İlk anda, hayatta daha kötüsü ne olabilir? diye düşünürken, akıl almaz olaylar yaşamış, bu kez ruhunu da kaybetmiştir.
Duşan Kovaçeviç'in çok beğenilen oyunu İntiharın Genel Provası Şehir Tiyatroları yorumuyla sahnede. Nurullah Tuncer'in yönettiği oyunda Bennu Yıldırımlar, Bora Seçkin, İbrahim Can ve Serhat Kılıç oynuyor. İntiharın Genel Provası 6 Kasım Cumartesi 15.00 ve 20.30, 7 Kasım Pazar 15.00, 10 Kasım Çarşamba ve 11 Kasım Perşembe günleri 20.30'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.
Tel: 0216 349 04 63

-Kayık Dünya
Sokakta yaşayan insanların toplum içindeki yerini anlatan oyun, sokak psikolojisini de gözler önüne seriyor. Toplum içinde kendilerini nerde ve nasıl görüyorlar, hayattan beklentileri var mı? Mutlu olmak için değil ölmemek için yaşayan insanlar. Sevinçleri, gözyaşları ve aşklarıyla binlerce Zafer ve Bülent hikâyesinden birihellip; Tiyatro Basamak'ın sahneye koyduğu oyun 5 Kasım Cuma günü saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

-Alevli Günler
Cem Davran ve Erkan Can'lı Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle yeniden buluşuyor
Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor.Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler oyununu 6 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'nde izleyebilirsiniz.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Hamartia'nın Yolculuğu
Tiyatro Açıkça'nın yeni oyunu karşınızda! Evvel zaman içinde lirik bir söylence, dinamik bir komedi. İnsanoğlu (Hamartia), kuraklıktan dolayı Tanrı Zeus'tan hesap sormak için bir yolculuğa çıkar. Zeus onu engellemek için elinden gelen her şeyi yapar. Hamartia, Tanrı Zeus'a ulaşmaya çabalarken, diğer bir düzlemde tanrılar katındaki karmaşa bugünün politik durumunu anlatmaktadır. Acaba Hamartia bu yolculukta başarılı olacak mıdır? Hamartia'nın Yolculuğu 6 Kasım Cumartesi günü saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Kohelet
Kohelet, Ziya Meral tarafından yazılmış çağımız insanının korku ve anlam arayışlarını irdeleyen bir oyun. Ünlü bir profesör ve eşinin sevgiyi yeniden keşfetme süreci üzerine kurulan, Tiyatro 6 Unsur'un sahneye koyduğu Kohelet, 6 Kasım Cumartesi saat 20.30'da CKM'de seyirciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-İnsanoğlu İnsan
Bir tiyatro düşünün, dramatik tiyatronun olmazsa olmaz kuralı olan Seyirci dördüncü duvardır kuralını daha başlar başlamaz oyunun daha birinci dakikasında şakalarla yıkıyor. Tiyatronun sizli bizli mesafesini ortadan kaldırıp, ölçüyü de elden bırakmadan eğlendirerek, ortamı senli benli bir havaya sokuyor. Böyle olunca da ortaya sizi sarıp sarmalayan, sıcak, doğal, cana yakın, hınzır, eğlenceli bir oyun çıkıyor. Kabare Dev Aynası'nın İnsanoğlu İnsan oyunu 6 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sizi bekliyor.
www.bmkm.gen.tr

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu yeni oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşuyor. Türkan Saylan'ın doğum günü olan 7 Kasım'da sahnelenecek oyunda Devlet Sanatçısı Dilek Türker, Afife Tiyatro
Ödülleri; En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmış olan Yeşim Alıç, Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Gül Akelli, Ankara Sanat Tiyatrosu'nun ödüllü oyuncusu Ebru Saçar ve Yiğit Çelik oynuyor.
Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden, Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun 7 Kasım Pazar günü saat 15.00 ve 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Yedi farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Dercede Aşk da, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu Sıfır Derecede Aşk 7 Kasım Pazar günü saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Basit Bir Ev Kazası
Eğer kocanız onbeş yıldır kapıdan hep aynı şekilde giriyor, hep aynı yere çantasını bırakıp klozet in kapağını onbeş yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa , hele birde evliliğinizi Eh! artık zamanıdır' diyerek yapmışsanız emin olun siz de ziyan olmuş kadınlar kulubüne üyesiniz. Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Günay Karacaoğlu'nun tek kişilik oyunu Basit Bir Ev Kazası bir kez daha tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun 7 Kasım Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy'ün en yeni kültür merkezi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde!
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

-İşsizler Cennete Gider
Günümüzde rekor düzeye ulaşan işsizliğin kara mizah yoluyla anlatılarak, olayın büyüteç altına alınması... Yüksek öğrenim görmüş bir çiftin uzun süre iş bulamayarak başlarına gelen dramatik olayların hiciv penceresinden anlatılması... İşimiz iş aramak biçiminde yaşamayı sürdüren bir karı kocanın varoluş savaşımı üstüne tezelden bir çözüm dilekçesidir oyun.
Ortaoyuncuların sahneye koyduğu İşsizler Cennete Gider de Ferhan Şensoy, Serap Günaydın, Ali Çatalbaş ve Elif Durdu oynuyor. Oyun 8 Kasım Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Saatleri Ayarlama Enstitüsü, içeriğini ve konusunu romanın karakterlerinden Nuri Efendi (Saat Ustası), Mübarek (Ayaklı ve yaşlı bir İngiliz yapımı duvar saati), Halit Ayarcı ve saat zaman-insan ilişkilerinden alıyor. Anlatım, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın kendine has simgeci anlatımıyla birleşip, zaman zaman gelişen olaylarla birlikte başkalaşıyor. İnsanların popülerliğe ve paraya verdiği önemin, insanların nasıl bir anda yüz değiştirebileceğinin altı çiziliyor. Barış Manço Kültür Merkezi'nin Pazartesi Oyunları kapsamında Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri tarafından sahnelenecek oyun 8 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Vanya Dayı
1904 yılında, Rusya'nın bir köyünde, bir arada yaşamak zorunda kalan bir grup insan, yaşamı sorgulamaktadır. Küçük çekişmeler, bireysel çıkarlar ve umutsuz aşklar içinde yaşamlarını boşa harcayan bu insanlar, kayıp geçmişleri için birbirlerini suçlamaktadır. Köy yaşamına mahkucirc;m, eylemsizlik ve tembellikle kuşatılmış, geçmişlerine sıkışan Çehov'un figürleri, geleceklerine yönelik umutsuz bir bekleyiş içindedir. Bu durum geçiş dönemi Rusya'sının sancılı yıllarının da bir izdüşümüdür.
Anton Çehov'un yazdığı, Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği Vanya Dayı yı bir de Tiyatro Pera yorumuyla izleyin! Oyun 9 Kasım Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Koca Bir Aşk Çığlığı
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, Josaine Balasko'nun yazdığı Koca Bir Aşk Çığlığı oyununu Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğinde sahneye koyuyor. Tilbe Saran, Selçuk Yöntem, Ömer Akgüllü ve Bekir Aksoy'un rol aldığı oyunun konusu şöyle: Bir zamanların efsanevi oyuncusu Hugo Martial (SelçukYöntem) yıllar sonra iki kişilik bir oyunla sahnelere dönmeye hazırlanmaktadır. Heyecanlı ve endişelidir. Ama provanın ilk gününde diğer oyuncunun oyunu bıraktığını öğrenir. Menajer (Ömer Akgüllü) ve yönetmen (Bekir Aksoy) duruma bir çare ararlar. Hugo Martial ya on yıl önce ayrıldığı umutsuzca hatırlanmayı bekleyen alkol tedavisinden yeni çıkmış eski eşi Gigi Ortega (Tilbe Saran) ile oynamaya razı olacak ya da hem unutulmuşluğa geri dönecek hem de bütün ekibi işsiz bırakacaktır.
Koca Bir Aşk Çığlığı, 10 Kasım Çarşamba günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Kerem Gibi
Nâzım Hikmet'in şiir dünyasından izlenimler, ozanın yaşamı, şiirleri ve görüntüleri aracılığıyla anlatılıyor. Gençlik yılları, mahkucirc;miyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesihellip; 20. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük ozanlarından birinin yaşamı belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir destana dönüşüyor. Oyun aynı zamanda 1975 yılında, ülkemizde ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren Genco Erkal'ın Nâzım Hikmet'le 35 yıllık yolculuğuna da tanıklık ediyor. Dostlar Tiyatrosu'nun son oyunu Kerem Gibi , 11 Kasım Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Kadıköylü sanatseverlerle buluşacak.
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

-Elbiseler Fora
Elbiseler Fora adlı oyun, Plato Film Okulu ve Tiyatro Panaroma adı altında 2 sezon (20 oyun) oynadıktan sonra, 2010- 2011 tiyatro sezonunda Tiyatro Komedya adıyla yola devam ediyor. Genç ve profesyonel bir ekipten oluşan Tiyatro Komedya, içinde bitmek bilmeyen bir heyecana sizi de ortak etmek istiyor. Oyun 11 Kasım Perşembe günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikayesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 11 Kasım Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

KONSER

-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
Şef Ender Sakpınar yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Piyanoda Laure Favrendash;Kahn'ın solist olduğu gecede M. Ravel, C. Debussy, G. Faure ve C. Gounod'ın eserleri seslendirilecek. Konser 5 Kasım Cuma günü saat 20.00'de başlıyor.
www.ckm.gen.tr

-Şiirlerden Şarkılara Konseri
Gülden Özsoy, Gülden Özsoy, Murat Süngü ve Murat Bali, Şiirlerden Şarkılara Konseri etkinliğinin ilk bölümünde Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerini okuyacak ve ardından bu şiirlerden bestelenen şarkıları seslendirecek. İkinci bölümdeyse Yunus Emre şiirleri ve besteleri seslendirilecek. Etkinlik 5 Kasım Cuma günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Candan Erçetin Konseri
Kadıköy bir kez daha Candan Erçetin'i ağırlayacak. Pop müziğin sevine yorumcusu Candan Erçetin 6 Kasım Cumartesi günü saat 21.00'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde şarkılarını sevenleri için seslendirecek.
www.bgmonline.net

-Brenna MacCrimmon ve Sumru Ağıryürüyen
Brenna MacCrimmon ve Sumru Ağıryürüyen, Kasım ayında UstaVÇırak Organizasyon'un düzenlediği ve İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa'yı kapsayan Kulak Misafiri konserler dizisini Kadıköy Gitar Cafe'de başlatıyor. 7 Kasım Pazar günü saat 18.30'daki konserde sanatçılar Balkan ve Türk ezgilerinin güzelliklerinde buluşup birlikte çalıp söylemenin keyfini seyircileriyle paylaşıyorlar. Ağırlığını Kulak Misafiri ve Ayde Mori albümlerinden şarkıların oluşturduğu repertuvarda, Brenna ve Sumru Türkçe, Makedonca, Arnavutça, İngilizce ve Roman dilinde şarkılar söyleyip mandolin, tambura ve ukulele çalıyorlar. Turne, Türkiye'den sonra ABD'den Jess Kotansky'nin (keman) katılımıyla Almanya ve Belçika'da devam edecek.
www.gitarcafe.com

-Kalbimizi Isıtan Melodiler
İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Niyazi Ölmez ile opera sanatçılarının birlikte vereceği konser 7 Kasım Pazar günü saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde. Orkestra eşliğinde söylenecek şarkılar ve türküler kalbinizi ısıtacak !
www.hkkm.gen.tr

-Çigan Müziği Konseri
Çevreye duyarlı sanatçıların bir araya gelerek oluşturduğu Grup Orpheus, barajların insan yaşamına ve doğaya verdiği zararları gözler önüne serecek bir konser verecek. Grup Orpheus'un Çigan Müzikleri Konseri, 9 Kasım Salı günü saat 19.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde veriliyor. Konseri izlemek isteyen seyirciler davetiyelerini konserin gerçekleştirileceği gün BMKM gişesinden temin edebilir.
www.bmkm.gen.tr

DANS

-Tango Gösterisi
Arjantin ve Türk tangolarıyla bir müzik ve dans ziyafeti! Birbirinden güzel danslarla renklenecek. Bu özel gösteride; Tanju Yıldırım ve Tangorama Orkestrası çok özel tangolarla unutulmaz bir gece yaşatacak. Tango Gösterisi 11 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

-Vasıf Pehlivanoğlu Resim Sergisi
2-13 Kasım tarihleri tarihlerinde CKM 4.kat fuayede Vasıf Pehlivanoğlu'nun yağlıboya resimleri sergileniyor. Sergi deniz temalı, VİYA adı altında ağırlıklı olarak figüratif eserlerden oluşuyor.
www.ckm.gen.tr

-Bedri Baykam İçim Parçalanıyor Sergisi
Bedri Baykam lsquo;İçim Parçalanıyor' sergisinde çağdaş sanat aracılığıyla ülkede yaşanan gerilimi ve Cumhuriyet'e yönelik tehditleri gözler önüne seriyor. Atatürk'ten, Balbay'a,
İlhan Selçuk, Mumcu veya Tuncay Özkan'a kadar, önemli imgeler; soyut ve kavramsal sanatla iç içehellip; İçim Parçalanıyor sergisi 24 Kasım'a kadar Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Aynur Küçükyalçın Resim Sergisi
Aynur Küçükyalçın'ın Osmanlı Bahçesinde Japon Çiçekleri başlıklı resim sergisi, 2010 Türkiye'de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Tolga Eti Sanatevi'nde 23 Ekimndash;27 Kasım 2010 tarihleri arasında yer alıyor. Ressam, bu sergisinde, Asya'nın iki ucunda yer alan Türkiye ve Japonya'nın, birbirinden kilometrelerce uzak iki ülke olmasına karşın, resim anlayışları arasındaki ilginç benzerlikleri de gözler önüne seriyor.
www.tolgaetigaleri.com

-Muhsin Kut Resim Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi 2010ndash;2011 sergi sezonuna usta sanatçı Muhsin Kut'un Gözüme Ne Takıldı ise... İstanbul 2010 diye adlandırdığı resim sergisi ile başlıyor. Muhsin Kut daha önce semt semt, köşe bucak resmettiği İstanbul'u Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında ilgisini çeken tüm noktaları ile yeniden yorumluyor Kızıltoprak Sanat Galerisi'ndeki bu son sergisinde. Güzellikleriyle... Çirkinlikleriyle... Gözüme Ne Takıldı İse... diyerek. Bu özel sergiyi 16 Ekim - 12 Kasım 2010 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde izleyebilirsiniz.
www.kiziltopraksanatgalerisi.net

SEMİNER

-İstanbul; Bir Şenlik
Tarih, yaşam, gelenek, kültür şenliğini yansıtan İstanbul fotoğrafları ve müzikleri buluşması. Neslihan Yavuzer Behmuaras ve Zayende Fotoğraf Grubu'nun ücretsiz etkinliği 10 Kasım Çarşamba günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

SÖYLEŞİ

-Bedri Baykam ile Söyleşi ve İmza
Ressam-Yazar Bedri Baykam 2010 Türkiye'sinde Sanat ve Siyaset Bedri Baykam konulu söyleşisinden sonra son kitabı Sivil Diktaya Hayır ve diğer kitaplarını imzalayacak. Etkinlik 6 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi CKM'de.
www.ckm.gen.tr

ATÖLYE

-Osmanlı'dan Cumhuriyet'e (1839ndash;2000)
Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü'nde akademik çalışmalarını sürdüren, 19. yy. uzmanı, Yrd. Doç. Dr. Sevtap Demirci, Tarihçi Kitabevi'nde Osmanlı'dan Cumhuriyet'e (1839ndash;2000) adıyla bir çalışma atölyesi başlatıyor. 6 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de başlayacak atölye her cumartesi devam edecek.
www.tarihcikitabevi.com

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olan Okuma Atölyesi'nde bu ay incelenecek kitaplar; 9 Kasım 2010 Recaizade Mahmut Ekrem, Araba Sevdası ve 23 Kasım 2010 Geoffrey Chaucer, Canterbury Hikayeleri.
www.ckm.gen.tr

-Akademi'den Atölyeler
Nâzım Hikmet Akademisi'nin düzenlediği Akademi'den Atölyeler, kasım ayının ilk haftası başlıyor. Atölyeler, ilgilenen herkese açık ve kayıtları devam ediyor. Akademi'den Atölyeler'de Ayşe Özbekligil keman, Erkan Oğur perdesiz gitar ve kopuz, Neşet Ruacan caz gitar ve Şebnem Ünal ses atölyelerinin eğitmenliğini yapıyor. Konuşurken ya da şarkı söylerken sesiyle tanışmak ve barışmak isteyenler için düzenlenen Ses Atölyesi 8 hafta sürecek.
www.nazimhikmetakademisi.org

ÇOCUK

-Keloğlan
Masal dünyasının Keloğlan'ı, günlerini geçirirken biraz gamsız biraz rüyalı. Karşılaşır Ali cengizlehellip; Ali cengiz bir oyun oynar Keloğlan'a. inandırır yalanınahellip; Oysa Keloğlan yardım etmek ister bütün sevecenliğiyle. Ama anlar sonunda bir oyuna geldiğini. Ali cengiz, kandırır kandırmasına Keloğlan'ı ama sonunda kendi kazdığı kuyuya düşüverir. Keloğlan iyidir ama saf değildir. Herkese hemen güvenmemeyi, inanmamayı öğrenir.
Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu'nun Keloğlan oyunu 7 Kasım Pazar günü saat 12.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

-Pamuk Prenses ve 7 Cüceler
Tiyatro Alkış, birbirinden eğlenceli çocuk oyunlarıyla Kasım ayı boyunca Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nin sahnesine konuk oluyor. Grimm kardeşlerin en bilinen eserlerinden biri olan Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, 18 yy.da yazılmasının vermiş olduğu pedagojik hatalardan ayıklanarak Oktay Şenol yorumuyla günümüze uyarlandı. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'i, Tiyatro Alkış farkıyla izlemek istiyorsanız 6 Kasım Cumartesi ve 7 Kasım Pazar günü 13.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde bulunmayı unutmayın!
www.bmkm.gen.tr

-Arı Maya İle Cız Bız'la Bız Bız
Kahramanlarımız, Cız Bız ve Bız Bız; küçük bir kovanda yaşayan oldukça neşeli, yaramaz ve şakacı sevimli arılardır. Günlerini kovan dışında oyunlar oynayıp şarkılar söyleyip bal toplayarak geçirirler. Birbirinden güzel ve hoş kokulu çiçeklere uçar bal toplarlar. Fakat gün geçtikçe bu onlara sıkıcı gelmeye başlar. Kovanın yakınlarında dolaşıp durmaktan sıkılırlar. Kovandan daha uzak yerlerde neler olduğunu merak ederler. Masal Gerçek Tiyatrosu'nun bu eğlenceli oyununu kaçırmayın! 6 ve 7 Kasım Cumartesi ve Pazar günü saat 13.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr


SÖYLEŞİ

-Gürşen Kafkas Söyleşi İmza Günü
Eğitimci yazar Gürşen Kafkas, Sevgiyle Yaşamak adlı son kitabını okurları için imzalayacak. Etkinlik 8 Kasım Pazar günü saat 16.00-19.00 arası Kavram Dersanesi Kadıköy Şubesi'nde yapılacak. İmza töreninden önce müzik dinletisinin olacağı etkinlik kokteyl ile sona erecek.
Tel: 0216 414 99 62


KÜLTÜR TURU
-Buket Uzuner ile Moda Turu
Antonina Turizm yeni kültür turu mekânını Kadıköy Moda olarak belirledi. 7 Kasım Pazar günü saat 12.30'da Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünden başlayacak turun adı: Buket Uzuner ile Körler Ülkesi Kadıköy'ün Gözleri Moda . Yazar Buket Uzuner'in deyimiyle bir Kadıköy klasiği olan Moda, İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulan Kadıköy' ün en şık tepesidir. Turda, bu en şık tepeye ulaşana kadar, Kadıköy-Moda aşığı bir yazardan İskele, Kadıköy Çarşısı, sahaflar, bir eczane müzesi olan Moda Eczanesi ve Moda'yı Moda yapan daha birçok mekânı dinleyeceksiniz. Tur sonunda kendinizi Modalı hissedeceksiniz!
Tel: 0212 292 28 74 ndash; 75


ARŞİV