TİYATRO -Kadın Hayattır Memattır Kadın Sema Keçik

TİYATRO -Kadın Hayattır Memattır Kadın Sema Keçik ve Arzu Işıtman'ın birlikte kaleme aldığı, yönetmenliğini Sema Keçik'in yaptığı bir oyunhellip; Osmanlı döneminde yaşamış, alanlarında ilklerden...

16 Aralık 2016 - 13:17

TİYATRO

-Kadın Hayattır Memattır Kadın
Sema Keçik ve Arzu Işıtman'ın birlikte kaleme aldığı, yönetmenliğini Sema Keçik'in yaptığı bir oyunhellip; Osmanlı döneminde yaşamış, alanlarında ilklerden olan kadın sanatçılarımız tarihin tozlu raflarından indirilerek sahneye taşınıyor. İlk kadın bestekârlarımızdan Leyla Saz, ilk kadın şairlerimizden Nigar Hanım, İlk kadın romancılarımızdan Fatma Aliye, ilk kadın ressamlarımızdan Mihri Müşfik ve ilk kadın heykeltıraşlarımızdan Zerrin Bölükbaşı... Yaşamları mücadeleyle geçen ve birçoğununki yalnızlık ve unutulmuşlukla son bulan bu arayış dönemi kadınlarının yaşam öyküleri aracılığıyla kadınının Cumhuriyet öncesi varolma mücadelesi hikâye edilerek aktarılıyor. Kadının serüvenine erkek dünyasının yaklaşımını katmak amacıyla kullanılan beden kuklaları rejinin dinamiğini oluşturuyor. 9-13 Mart 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde; 30 Mart-3 Nisan 2011 tarihleri arasında ise Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde oynanacak oyunda; Bensu Orhunöz, Mahperi Mertoğlu, Rozet Hubeş, Şehnaz Bölen Taftalı, Özge Midilli rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

-Vanya Dayı
Bu sezon Rus oyun yazarı Anton Çehov'un ünlü Vanya Dayı eseri iki farklı tiyatro grubu tarafından sahneleniyor. Tiyatro Stüdyosu, 20. yılını Çehov'un Vanya Dayı oyunuyla kutluyor. Ahmet Levendoğlu'nun yönettiği oyunun çevirisi Ataol Behramoğlu'na ait. Çehov'un 150. doğum yılında sahnelenen oyun, ilk kez 1900'de Konstantin Stanislavski tarafından sahnelenmiş. Büyük devrimin arifesinde, umutsuz aşkların, mutsuz ve çaresiz insanların öyküsünün anlatıldığı oyun bir Rus köyünde geçiyor. Mehmet Ali Kaptanlar, Emrah Elçiboğa, Defne Gürmen Üstün ve Ezgi Bakışkan'ın oynadığı Vanya Dayı , 11 Mart Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
Tiyatro Pera'nın sahneye taşıdığı Vanya Dayı oyunu ise 15 Mart Salı günü izleyiciyle buluşacak. Yine CKM'de saat 20.30'da başlayacak oyunu Nesrin Kazankaya yönetiyor.
www.ckm.gen.tr

-İyi Günde Kötü Günde
İyi Günde Kötü Günde , bir aşk oyunu. Ali Poyrazoğlu bu çok farklı stili olan oyunu tiyatronun büyük yıldızlarından Nilgün Belgün ile oynuyor. İki usta oyuncu çok etkileyici performansları ile seyirci ile birlikte aşkın matematiği üstüne düşündürüyor. Bu ayrılan ama birbirlerinden kopamayan sevgililerin öyküsünü bekâr, nişanlı, yeni evli, kavgalı, küs, boşanmış herkesin izlemesi gerekiyor. İyi Günde Kötü Günde , 11 Mart Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Uyan Uyan Gazi Kemal
Tuncay Özinel'in kendi adını taşıyan tiyatrosu, Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu Kadıköylüler'le buluşturuyor. Yılmaz Özdil, Can Ataklı, Hikmet Feridun Es gibi önemli gazeteci ve yazarların yazılarından derlenen oyunda Halit Akçatepe, Serhat Özcan, Ayla Aslancan, Ali Yaylı, Eray Işık, Esme Duman, Ecevit Karaca, Kerem Keskin, Engin Bilgiç, Furkan Kabalı, Emre Tekilel ve Tuncay Özinel oynuyor. Belgesel görüntüler ve Galata Mevlevihanesi'nin sema gösterisi eşliğinde sahnelenen Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu 11 ve 13 Mart'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Tuhaf İkili
Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, Neil Simon'un The Odd Couple adlı komedi oyununu sergilemeye devam ediyor. Eşlerinden ayrıldıktan sonra, zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan iki yakın arkadaştan biri son derece titiz ve simetri hastası, diğeri ise onun tam aksine dağınık ve olağanüstü pis. Evliler, evlenmeyi düşünenler ve eşlerinden ayrılanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği bu komedide, aynı zamanda çiftlerin birbirine tahammülünü sorgulayacaksınız. Tuhaf İkili , 12 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.kkm.gen.tr

-Yeşilçam'dan Sahneye
Moda Sanat Tiyatrosu'nun merakla beklenen oyunu Yeşilçam'dan Sahneye bu haftada Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Tiyatro'nun kurucularından Türkan Aktoprak Kasım ayında gazetemize verdiği röportajda oyunla ilgili şunları söylemişti: Varolan filmlerin üzerinden ince değişiklikler yaparak sahneye koyduğumuz bir oyun Yeşilçam'dan Sahneye. 60'lı 70'li yılları 2011'e yansıtmak istiyoruz. İnsanların duygularını, paylaşımlarını kaybettiği bir çağ yaşıyoruz. İnsanların duyguları da kapkaç yapılıyor artık. Daha samimi duyguları hatırlatmak istiyoruz. İşte bu nedenle dedik ki 60'lı 70'li yıllara gitsek ve o zamanki insanların duygularına biraz dokunabilsek. Kadromuzda Yeşilçam emekçileri de var. Onlar da çok ilgi gösterdiler bu projeye. Zaten bizim amacımız da onların da dâhil olduğu ve geniş bir kitleye hitap eden bir oyun olması. Yeşilçam'dan Sahneye, 12 Mart Cumartesi günü 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Cam
Levent Kazak'ın yazdığı, Lâçin Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği yeni tiyatro oyunu Cam, seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam, kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadın'ın sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren Cam; aynı şekilde başlayan bir hikâyenin, anlık bir karar ve bir rüzgâr esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor. Oyun 13 Mart Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 13 Mart Pazar günü saat 18.30'da oynanacak oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

-Türkan Işık Yolcusu
Dilek Türker, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın tıp ve eğitim alanında ülkemize kazandırdıkları ve oluşturduğu değerler için verdiği mücadeleleri sahne diliyle anlatmak, tiyatro seyircisiyle bu aydınlık insanın yaşamını paylaşmak niyetiyle eseri tiyatroya taşıdı. Tiyatroya kazandırılan bu eser; sadece ülkemizde değil, tüm dünya ülkelerinde bir evlat, bir anne, bir eş, bir vatandaş ve bir doktor olarak; ışığa ulaşmak için mücadele veren bir kadının yolculuğunu seyircisine ulaştırmayı hedefliyor. Tiyatro Ayna'nın sahnelediği Türkan Işık Yolcusu 13 Mart Pazar günü saat 15.00 ve 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-İşsizler Cennete Gider
Günümüzde rekor düzeye ulaşan işsizlik sorunu Ferhan Şensoy'un yazdığı oyunda kara mizah yoluyla anlatılıyor. İşimiz iş aramak biçiminde yaşamayı sürdüren bir karı kocanın varoluş savaşımı üstüne kurulan oyun tez elden bir çözüm dilekçesi olarak sunuluyor. Ferhan Şensoy, Serap Günaydın, Ali Çatalbaş ve Elif Durdu'nun oynadığı İşsizler Cennete Gider, 14 Mart Pazartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde Kadıköylülerle buluşuyor. Oyun 15 Mart Salı günü ise Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.ckm.gen.tr

-Ödenmeyecek Ödemiyoruz
Bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatan ve bu arama sırasında o mahalledeki iki işçi ailesinin başından geçen olayları konu alan Ödenmeyecek Ödemiyoruz kovalamacanın hiç bitmediği, keyifli, komedili bir oyun. Ünlü yazar Dairo Fo'nun kaleme aldığı oyunu Tiyatrom grubu sahneliyor. Oyun 15 Mart Salı günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Mahşer-i Cümbüş
Türkiye'de modern doğaçlama tiyatroyu kitlelere sevdirmeyi başarmış olan Mahşer-i Cümbüş, doğaçlama tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporu nu Türkiye'de ilk defa seyirci ile buluşturdu ve buluşturmaya da devam ediyor. Mahşer-i Cümbüş 16 Mart Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde. Keyifli bir akşam yaşamak isteyenler için!
www.kkm.gen.tr

-Tanrı
Woody Allen'ın Tanrısı hayatın anlamsızlığı üzerine yazılmış absürd metinlerden oluşan bir kara mizahtır. Antik Yunan'da iki Atinalının oyunlarına bir final bulamaması ile başlayan oyun bir anda şimdiki zamanı da içine alarak Biz gerçek miyiz? Özgürlük kargaşa mıdır? Tanrı var mıdır? sorularına dönüşüyor. Mimi Komedi Tiyatrosu'nun Tanrı adlı oyununu 16 Mart Çarşamba günü saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.hkkm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi De Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 17 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Büyük İkramiye
Jean Marie Chevret tarafından yazılan, Nedim Saban tarafından Türkçe'ye çevrilen ve uyarlanan oyun, sıcak aile ilişkileri ortamında lsquo;şans ve umut' olgularıyla değişen yaşamları mizahi bir dille sergiliyor. Oyunda, Fındıkzade'de oturan mazbut bir Türk ailesinin rüyasının gerçekleşmesi üzerine yaşanan olaylar anlatılıyor. Son yılların en büyük rüyasının gerçekleşirken beraberinde getirdiği hırslar ve gülünç olaylar dizisini anlatan oyun, kadrosuyla da dikkat çekiyor. Büyük İkramiye'de rolleri, Celal Kadri Kınoğlu, Tv programcısı Armağan Çağlayan, tiyatro ve televizyon dünyasının önemli kadın yüzü Suzan Aksoy, genç tiyatro ve dizi oyuncusu Pelin Ermiş ve genç oyuncu Yılmaz Sütçü paylaşıyor.
Büyük İkramiye, 17 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sizlerle.
www.kkm.gen.tr

-Moliere Efendi
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu-Tiyatro Boğaziçi, Moliere Efendi yi Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneliyor. 17 Mart Perşembe günü saat 20.30'da izleyiciyle buluşacak oyunun konusu kısaca şöyle: Bundan üç asır önce, sadece dört yüz bin insanın yaşadığı Paris'te, sarı ve yeşil giysileri içinde bir delikanlı... Bir halıcının oğlu... Yattığı yerden kalkıp önündeki pencereden boşluğa bakma cesaretini gösterir. O küçücük pencereden kıpır kıpır Paris'i görür. Görgüsüz burjuvalar, münasebetsiz soylular, efendiler ve uşaklar, zorba babalar ve birbirine kavuşmak için çırpınan âşıklar... Bir atlıkarınca misali Moliegrave;re'in etrafında dönüp durmaktadır.
www.bmkm.gen.tr

-Herkes mi Hırsız?
Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Herkes mi Hırsız? adlı oyunlarını 12 Mart Cumartesi ve 17 Mart Perşembe günleri saat 21.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sahneliyor. Bir köşke giren hırsız, evin sakinleri tarafından yakalanır. Sorgulama başlar ve herkesin hayatı açığa çıktığında suçlular yer değiştirir. Komedi unsurları ile bezenmiş olan oyun bir polisiye güldürü.
www.hkkm.gen.tr

-Nereye Gidiyoruz?
Usta oyuncu Genco Erkal; ölümünün 15. yılı nedeniyle Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik yeni oyunu Nereye Gidiyoruz? ile sahnede! Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz? sorusuna yanıt arıyor. Nereye Gidiyoruz? un yönetmenliğini ve sahne tasarımını da Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri Türkiye'nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya'nın giysi tasarımını, Hakan Özipek'in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor. Oyun 18 Mart Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

ÇOCUK

-Çocuk Kahramanlar
Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri Yaratıcı Drama ve Çocuk Tiyatrosu grubunun sahneleyeceği oyun iki perdelik bir komedi oyunuhellip; Sezonun başından beri çalışmalarına kişisel gelişim ve drama etkinlikleri ile devam eden minik öğrencilerin sahneleyeceği oyunun ışık ve ses rejisini Süreyya Karaduman yapıyor. Çocuk Kahramanlar, 14 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşuyor.
www.bmkm.gen.tr

-Renkler Cumhuriyeti
Tiyatro Çisenti sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük keyif alarak izlediği oyunu Renkler Cumhuriyeti ni tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Enver Aysever'in 1998 yılında yazdığı oyun Renkler Krallığı'nda geçiyor. Ülkeye kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaz'a karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille yorumlanıyor. Renkler Cumhuriyeti , 12 Mart Cumartesi ve 13 Mart Pazar günleri saat 12.30'da, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da seyredilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Sevgi Çemberi
Çocukların düş gücünü harekete geçirir masallar, kafalarında renkli dünyalar kurmalarına, hayatı tanımalarına yardımcı olurlar. Öyleyse çocukları masalsız bırakmamalı ama onlara anlatılacak, okutulacak, tiyatroda seyrettirilecek masallar da hem güzel hem yararlı olmalı. İşte Sevgi Çemberi, çocuklar için özel olarak yazdığımız böyle bir masal. Sevgiden, barıştan yana bir masal.
Bizim Tiyatro, Hamxlet'in ardından çocuklar için de yeni bir çocuk oyunu sahneliyor: Sevgi Çemberi. Hasan Erkek'in yazdığı oyunu Faik Üretmen yönetiyor, genel sanat yönetmenliğini ise Zafer Diper yapıyor. Oyunu 12 ve 13 Mart günleri saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.hkkm.gen.tr


KONSER

-Pazartesileri Klasik Müziksiz Kalmayın!
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda Pazartesi Konserleri devam ediyor. Piyanist Toros Can İki Kontrast Sonat başlıklı konseriyle Süreyya'ya konuk oluyor. Can, 14 Mart akşamı bu deneyimi yaşamaları için herkesi bekliyor.
www.sureyyaoperasi.org

-Gitar Cafe'de Konserler
Gitar Cafe'de bu hafta üç konser dikkat çekiyor. İlk konser 11 Mart Cuma günü saat 21.00'de. Kutad Alptürkan'ın Sen ve Ben Şarkıları konseri, sen olmanın, ben olmanın, sonra da biz olmanın, biraz köylü, biraz şehirli olmanın, bi gayret Avrupalı, ama aslında Anadolulu olmanın, bir gecelik, kısa, şiirli müzikli hikâyesi. 12 Mart Cumartesi günü ise Almanya'da öğrenim görmekte olan soprano Judith Utz ile gitarist Cem Çeliksırt'ın vereceği resitalde Dowland, Brahms, Mozart, Giuliani, Rodrigo, De Falla'nın eserleri yer alıyor. 18 Mart Cuma akşamı Ömer Özgeç ndash; Güneş Özgeç ikilisi konuk oluyor. Bestelerinde şiiri müzikle buluşturan ve farklı tarzını 70'li yıllardan bu yana koruyan Ömer Özgeç, Gündüze Geceye Özlem konserinde bestelerini viyola sanatçısı kızı Güneş Özgeç ile birlikte seslendiriyor.
www.gitarcafe.com

-Kanun Piyano İkilisi Konseri
Esra Erkmen ve Ayca Daştan'ın kanun ve piyano ile gerçekleştirecekleri konserde Tolga Zafer Özdemir, Enis Gümüş ve Uğraş Durmuş adlı üç genç çağdaş Türk bestecinin Kanun Piyano İkilisi için yazdıkları eserlerinin ilk seslendirilişi gerçekleştirilecek ve Sovyet Ermeni bestecisi Haçatur Avetisyan'ın kanun piyano eserlerinden örnekler sunulacak. Konser 16 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Kopuz Oda Orkestrası
Kopuz Oda Orkestrası 13 Mart Pazar günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz bir konser verecek. Konserde Vivaldi, Weber ve Bach'ın eserleri çalınacak.
www.ckm.gen.tr

-Şiir ve Müzik Şöleni
Mehmet Özata, Bestekâr Sadettin Kaynak'ın hayatını anlatacak. Felsefe ve hikmet içeren şiir ve Rubailerden örnekler sunacak. Udi Bilsay Kadıoğlu ve Dr. Ahmet Ayyürek Sadettin Kaynak'tan şarkılar söyleyecek. Etkinlik 17 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

-Müzik ve Aydınlanma
Besteci, gitarist, aranjör, yazar, uluslararası müzik sanatçısı Hasan Cihat Örter, 16 Mart Çarşamba günü saat 19.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde konuk oluyor. Örter Siz değerli lsquo;gönül dostlarımı' lsquo;kültür' ve lsquo;sanat' festivallerinde bizlere sunulan popüler kültür ve popüler müziğe hayır demeye çağırıyorumhellip; Müziği sadece eğlenceden ibaret kabul eden, sanat etkinliği adı altında popüler kültür ikona'larını, gerçek sanat ve bu toprağın müziği yerine içi boşaltılmış sanat ve kültür festivallerini bize sunan dostlarımızı eleştirmeye çağırıyorum. Diyor.
www.bmkm.gen.tr

SÖYLEŞİ

-Sabiha Alatan Çaycı Söyleşi ve İmza
Sabiha Alatan Çaycı Politika Bir Oyun mu? adlı ilk kitabında; bir partinin farklı düzeylerinde 5-6 yıl görev alarak edindiği deneyimlerini, biraz da trajikomik olaylarla anlatıyor. Çaycı, 12 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi CKM'de okurlarıyla buluşacak ve söyleşinin ardından kitabını imzalayacak.
www.ckm.gen.tr

-Prof. Dr. Taner Timur ile Söyleşi
Tarihçi Kitabevi'nin bu haftaki konuğu Prof Dr. Taner Timur. Türkiye'de Askeri Müdahaleler Ve Demokrasi konulu söyleşisi ile 12 Mart Cumartesi 15.00'te Tarihçi Kitabevi'nde.
www.tarihcikitabevi.com

-Nihat Genç ile Söyleşi ve İmza
Gazeteci-Yazar Nihat Genç Türkiye ve dünya gündemindeki konular hakkında farklı yaklaşımları katılımcılarla paylaşacak. Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği etkinlik 19 Mart Cumartesi saat 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Nihat Genç söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak.
www.ckm.gen.tr

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A.Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de ve Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Atölye kapsamında 13 Mart Pazar günü Boccaccio'nun Decameron ve 15 Mart Salı günü Albert Camus'un Veba isimli kitapları incelenecek.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

-İbrahim Dinçeli Resim Sergisi
İbrahim Dinçeli'nin son dönem çalışmaları 11 Mart - 25 Mart tarihleri arasında Suadiye Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşuyor. Suadiye Sanat Galerisi, Pazar - Pazartesi hariç hergün 11.00 ndash; 18.00 arası gezilebilir.
Tel: 0216 410 31 27

-Mart Kedileri Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 12 Mart- 14 Nisan tarihleri arasında ''Mart Kedileri''adlı karma sergi izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

-4 Ülkeden 4 Sanatçı
Türkiye'den M.Sadık Altınok, Almanya'dan Mehmet Alagöz, Kıbrıs'tan Emin Çizenel ve Hollanda'dan Arhan Günermengi'nin sanatçı kimliklerini aktaran eserler Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Hasanpaşa-Kadıköy yerleşkesinde yer alan Sanat Galerisi'ndeki sergi 3 Martndash;5 Nisan 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.
Tel: 0216 544 55 55 / 3142

-Ekim Sanat Atölyesi Resim Sergisi
Ekim Sanat Atölyesi 10 yıldır Asuman Saltuk ve Fazilet Büyükdeğirmenci önderliğinde sanat çalışmalarını sürdürüyor. Atölye sanatçıları, Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu yılki eserlerini CKM'de sergiliyor. Sergiye katılan sanatçılar Betül Karakaya Demircan, İdil Yılmaz, Ayfer Sütçüoğlu Yıldız Bayender Riket Finanser Oya Kılıçoğlu Gülay Büyükdeğirmenci, İlke Sönmez. Sergi 3-17 Mart tarihleri arasında görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Gül Erali Seramik Sergisi
Gül Erali'nin Tanrıça kavramından yola çıkarak yaptığı seramik heykelleri, 5 Mart - 29 Mart 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Erali'nin heykelleri doğa - insan ilişkisi uyumunu, kadının yaratıcı gücünü ve tanrısallık kavramlarını sorguluyor.
Tel: 0216 418 38 06

-Gökhan Göksoy ve Photoworld
Bir genç gezgin fotoğrafçının gözünden dünya güzelliklerini görmeye zamanı olmayanlara veya görüp de farklı bakış açısı kazanmak isteyenler için oluşturulan karma bir sergi. 7 Mart Pazartesi günü CKM 4. Kat Fuaye'de açılan sergi 16 Mart'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Ara Güler: İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları
Usta fotoğrafçı Ara Güler'in İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları isimli sergisi 10 Şubat Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Meslekte 60 yılı geride bırakan efsanevi fotoğrafçı Ara Güler, çok sevdiği İstanbul'u ve İstanbul'un edebiyatçılarını anlattığı ölümsüz kareleriyle Caddebostan Kültür Merkezi'ne konuk oldu. Ara Güler Fotoğraf Sergisi 15 Mart 2011 tarihine kadar görülebilecek.
www.ckm.gen.tr

GÖSTERİM

-Türkiye'nin Renkleri Fotoğraf Gösterisi
Selma Arslan, 15 Mart Salı akşamı saat 19.30'da PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Selma Arslan'ın, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çekmiş olduğu birbirinden renkli doğa manzaralarından oluşan Türkiye'nin Renkleri adlı fotoğraf gösterisi ve ardından yapacağı söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli.
www.photoworldfotografmerkezi.com


ARŞİV