TİYATRO  -Yargı 27.Gösterim YılıZafer Diper’in

TİYATRO -Yargı27.Gösterim YılıZafer Diper'in tek kişilik efsane oyunu Yargı 27. Yılında tek oyun olarak Kadıköylüler'le buluşuyor. 11 Nisan Cuma akşamı 20.30'da Barış...

16 Aralık 2016 - 13:17
TİYATRO

-Yargı27.Gösterim YılıZafer Diper'in tek kişilik efsane oyunu Yargı 27. Yılında tek oyun olarak Kadıköylüler'le buluşuyor. 11 Nisan Cuma akşamı 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyunun konusu şöyle: İkinci Dünya Savaşı'nda, bir hücreye yiyeceksiz-susuz ve çırılçıplak bırakılan-tutsak yedi Sovyet askerin yaşam savaşımı... Onbirinci günde kura çekerek (diğer yoldaşlarının yaşayabilmeleri adına) içlerinden birini yeme yargısı... Kurtarıldıkları altmışıncı günde geriye sağ kalan yalnızca iki kişi... Bilincini yitirmiş binbaşı Rubin ve yüzbaşı Vukhov... Vukhov'un başlarından geçenleri askeri heyete (izleyiciye) rapor etmesi ve hakkında verilecek yargıyı beklemesi...

-Çin Kahvesi Şehir Tiyatroları, Nisan ayının ikinci haftasında Çin Kahvesi adlı yeni oyunu seyirciyle buluşturuyor. Ira Lewis'in yazdığı Can Doğan'ın yönettiği Çin Kahvesi, 9-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanacak. Çin Kahvesi, New York'ta yaşayan ve orta yaş bunalımıyla boğuşan Harry ve Jake'in hikâyesini anlatıyor. Her iki adamın da yarım kalan hayalleri, kurtulamadıkları geçmişleri vardır. İkisi de hayata karşı öfkeli ve huzursuzdurlar. İçlerinden biri bu döngüyü kıracak ve arkadaşının hayatını çalmak pahasına da olsa özgür içselliğine kavuşacaktır.

-Can:Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, yalınlığıyla Can Yücel'i, yoğunluğuyla Türkiye'nin 40 yıllık dönüşümünü yansıtıyor. Can Yücel'i bir kez daha yaşamak isteyenler için oyun, 11 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Arapsaçı:Arapsaçı, çok hareketli karmaşa komedisi. Oyunu, bu türün en güçlü kalemi Ray Cooney yazdı, Can Törtop yönetti. Oyunun başrollerinde Eylem Şenkal, Berke Hürcan, İsmail Can Törtop, Ümmühan Kıldiş, Ferhat Balaban ve Hande Melek oynuyor. Arapsaçı, seyircisine iki saatlik kahkaha dolu bir gece vaad ediyor. Oyun 11 ve 25 Nisan Cuma akşamları Kadıköy Duru Tiyatro'da izlenebilir.

- Özveri Oyunu
Filiz Coşkuner'in yazıp, oynadığı Özveri oyunu, 20 Nisan Pazar günü, CKM'de sahneleniyor. Filiz Coşkuner, oyunda teyzesinin yaşamından yola çıkarak, özverili insanların hayallerini, hayal kırıklıklarını, duygularını, yaşamdaki daha doğrusu diğer insanların yaşamlarındaki yerlerini sorguluyor. Özveri, 20 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 25 Nisan Cuma günü de Akatlar Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
İletişim: 0 532 642 02 49/ [email protected]

KONSER

-Ayangil Acapella Korosu Konseri:Dünya Sanat Günü kutlamaları çerçevesinde Ayangil Acapella Korosu, Yunus Emre Koro Suiti ni seslendirecek. 13 Nisan Pazar saat 18.00'de başlayacak konser, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Erkan Oğur Derya Türkan Konseri:Perdesiz gitarın duayeni Erkan Oğur, kemençe virtüözü Derya Türkan ile unutulmaz bir konser verecek. CKM Büyük Salon'da yapılacak konser 14 Nisan Pazartesi saat 20.30'da.

-ÇSM Müzik Bölümü Resitali:Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Müzik Bölümü öğrencileri, Kadıköy'ün yeni sanat mekânı tarihi kilise Yeldeğirmeni Sanat'ta bir konser verecek. ÇSM öğrenci ve öğretmenlerden oluşan gruplar tanınmış klasik eserlerden seçkilerle hünerlerini sergiliyor. Ücretsiz konser 15 Nisan Salı saat 19.00'da.

SÖYLEŞİ-Ferhat Uludere ile Söyleşi ve İmza Günü:Yazar Ferhat Uludere ile son kitabı Don Quijote'un Üçüncü Cildi üzerine söyleşi ve imza etkinliği 12 Nisan Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Akademi Kitabevi'nde. Akademi, Caferağa Spor Salonu karşısında.

SERGİ-Rıza Savaş Resim Sergisi: Düş Yolcusu Sanat Durağı, Dünya Sanat Günü etkinliklerinde 12 - 25 Nisantarihleri arasında Rıza Savaş Resim Sergisi ile yer alıyor.
www.dusyolcususanatduragi.com

-Işıl Özışık Peyzajlar Resim Sergisi:Sanatçı Işıl Özışık'ın Peyzajlar Resim Sergisi 5 Nisan-25 Nisan 2014 tarihleri arasında Suadiye Monet Sanat Galerisi'nde görülebilir. Sanatçının suluboya, akrilik ve yağlıboya çalışmalarından oluşan sergiye tüm sanatseverler davetli.

-Saim Onan-Sergülen Onan Dervişoğlu Resim Sergisi:Ürün Sanat Galerisi'nde 2-29 Nisan tarihleri arasında Saim Onan-Sergülen Onan Dervişoğlu Resim Sergisi izlenebilir.0216 363 12 80

-Özgün Baskı Resim Sergisi:Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mustafa Aslıer, Sema Boyancı, Gül Derman, Burhan Doğançay, Mehmet Koyunoğlu, Fatih Mika, Hayati Misman, Mehmet Pesen, Tuncay Takmaz, Süleyman Saim Tekcan, Adnan Turani'ye ait özgün baskı eserler 1 Nisan ndash; 26 Nisan 2014 tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvi'nde görülebilir.

0216 368 26 79


ARŞİV