Tiyatro Gönüllüleri, 2 oyun sahneledi

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri, 2012 yılına oynadığı iki farklı oyunla veda etti.

17 Ocak 2013 - 14:04
Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri, 2012 yılına oynadığı iki farklı oyunla veda etti. Barış Manço Kültür Merkezi’nde 10 Aralık’ta Moliere’in “Cimri”, 19 Aralık Çarşamba akşamı da 75. Yıl Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde Lorca’nın “Kanlı Düğün” adlı eserlerini başarıyla oynayan Tiyatro Gönüllüleri, yeni yılda da çalışmalarını aralıksız sürdürecek. 

‘CİMRİ’ OYUNUNUN KONUSU
Ünlü Fransız oyun yazarı Moliere’nin yazdığı “Cimri” adlı oyunda; zengin olduğu halde paradan başka hiçbir şeye önem vermeyen Harpagon’un düştüğü gülünç durumlar anlatılır. Ayrıca burjuva sınıfının ahlaki değerleri de eleştirilir.
Tuğçe Tekin’in yönettiği oyunun afişini Burak Yılmaz, dekor-kostüm-grup tasarımını Baydur Sav yaptı. Burak Yılmaz, Mısra Tunç, Selim Aygün, Özlem Algül, Atilla Ertekin, Tuğçe Tekin, Esat Tunca Turalı, Hasan Basri Cam, Nurcan Kılınç, Ali Aytan ve Fatih Bulut’un rol aldığı oyuna, seyircinin ilgisi büyüktü.
Oyun, 16 Ocak Çarşamba günü 75. Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde, 29 Ocak Salı günü de CKM A salonunda sahnelenecek.

‘KANLI DÜĞÜN’ OYUNUNUN KONUSU
Ünlü şair ve oyun yazarı Federico Garcia Lorca’nın yazdığı oyunda; kan davası gibi ilkel duyguların, aşk ve tutku gibi duyguların yakıcı ve yıkıcı etkilerini trajik bir dille anlatılır. Aslı Entunç’un yönettiği, Ulaş Dağlı’nın afiş tasarımını yaptığı oyunun müziklerini Atilla Ertekin yaptı. Oyunda görev alan oyuncular da şunlar:
Aslı Entunç, Yunus Emre Çolak, Hacer Nevin Ertür, Selim Aygün, Zuhal Öz, Seval Tuğcu, Nagihan Ustabaş, Ahmet Kamil Kalıpçı, Cansu Akın, Merve Sümer, Nil Kurt, İrem Yavuzer, Yeliz Özkan, Ferdi Tintaş, Emre Yıldırım, Deniz Özbalcı, Mustafa Kemal Atalay, Hasan Basri Cam, Naci Arda Karaman, Songül Ateş.

ARŞİV