Tiyatro Gönüllüleri yine sahnedeydi

Tiyatro Gönüllüleri, 6 Şubat Perşembe akşamı, Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyunu sahnelediler.

12 Mart 2014 - 14:02
Ünlü İspanyol şair ve oyun yazarı Federico Garcia Lorca’nın yazdığı oyunda Bernarda; çiftlik evinde akıl hastası annesi ve 5 kızı ile birlikte yaşamaktadır. Kocasının ölümünden sonra gelenekleri gereği 8 yıl sürecek bir yas sürecine girer.B u yas süresince; annesi kızları ve çalışanları üzerinde despotluğu ile baskı kurmaktadır. Bu baskı düzeninde evin kızları da kendi aralarında, aşkları ve doğal dürtüleri gereği çatışmalar yaşamaktadırlar. Feodal toplumlarda gelenekler ve dinin kadınlar üzerindeki yıkıcı etkisinin trajedisini anlatan oyun, Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri’nin repertuvar oyunlarından.
Oyuna yoğun ilgi gösteren seyircilerin bazıları salona giremedi, bazıları da ayakta ve yerlere oturarak izlemek zorunda kaldı. Yogun ilgi, bu oyunun izleyicilerle daha büyük salonlarda yeniden buluşmasının bir ihtiyaç olduğunu gösterdi.
Gülin Ekşi’nin yönettiği, rejisini Meliha Çağlayan-Ferdi Tintaş’ın yaptığı oyunun dekoru Muharrem Demir-Ferhat Yılmaz-Serhat Akın’a, kostüm-grup çalışması ve müziği Ferhat Yılmaz’a, afiş tasarımı Ulaş Dağlı’ya ait. Fotoğraflarını Mahmut Bolat ile Aysel Keçeli’nin çektiği oyunda salonda da Ertan Cem Yıldırım görev yaptı.
Oyunda rol alanlar da şunlar: Bernarda: Feyziye Semerci Oğuz, Ponçia: Müjde Cankut Kiper, Adela: Mısra Tunç, Angustias: Dilek Özyiğit, Martirio:İrem Yavuzer, Magdalena: Merve Sümer, Amelia: Nevin Yılmaz, Maria Josefa: Özlem Algül, Hizmetçi: Yasemin Turak, Prudencia: Seval Tuğcu, Genç Kız: İlayda Sümer, Komşu kadınlar: Seval Tuğcu-Hacer Nevin Ertür-Sema Saruhanoğlu Dilenci: Gülin Ekşi, Köy delikanlıları: Serhat Akın-Selim Aygün-Bora Sadıklar-Gülin Ekşi-Gökhan Akbal-Ferhat Yılmaz

ARŞİV