Tiyatro ödülleri dağıtıldı

​Uluslararası 8. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleşen tiyatro hareketlerini değerlendirerek ödül kazananları belirledi. Pandemi nedeniyle 2019’dan beri yapılamayan Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri de açıklandı.

03 Mayıs 2023 - 15:56

Tiyatro Gazetesi tarafından düzenlenen Uluslararası 8. Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Seçici Kurul, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleşen tiyatro hareketlerini değerlendirerek 2022-2023 döneminde tiyatro sanatına değer katan, katkı sunan ve aktif uygulayıcılarını ödüllendirme kararı aldı. Türkiye’den 17 il ve yurtdışından 9 ülkede tiyatro sanatına katkı sunan 38 kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri, 24 Nisan’da Fatih’teki Mask-Kara Tiyatrosu Tamer Levent Sahnesi’nde gerçekleştirilen törenle verildi.

Ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum olma özelliğini sürdüren Tiyatro Gazetesi, bugüne kadar pek çok ülkeden 365 tiyatro sanat emekçisini ödüllendirdi. Ödül kategori listesinde bu yıl Türkiye’den 17 kent ile Almanya, Kuzey Makedonya, İtalya, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçılar yer alıyor. Tiyatro Gazetesi’nden yapılan açıklamada “Tiyatro alanında ulusal ve uluslararası alanda bağlantılar kurulması için köprü görevi görüyoruz ve bu çabamız devam edecek. Tiyatro basınının bu ülkede var olmasının önemini, değerini bilen, bu bilgi ve duyarlılıkla Tiyatro Gazetesi’ne ilan verenlere, ülkenin dört bir yanında Tiyatro Gazetesi’nin gönüllü temsilcilerine, Tiyatro Gazetesi’nin editörleri ve yazarlarına, tabii ki çok değerli okuyucularımıza sonsuz teşekkür ederiz. Biz çoğuz. Bu çokluğumuzu daha diri kılmak, daha da çoğaltmak için hepimize yine görevler düşüyor. Ülkenin en ücra köşelerinde tiyatro yapanların daha çok sesi soluğu olmaya çalışacağız. Bizler Nazım Usta’nın dediği gibi, ağır ellerimizi toprağa basıp doğrulduğumuz zaman en bilgin aynalara, en renkli şekilleri aksettirenleriz.” denildi.

70 ÖDÜL

Tiyatro Eleştirmeni-gazeteci- yazar Üstün Akmen adına başlatılan, 2016 – 2017 tiyatro sezonundan bu yana gerçekleştirilen, ‘Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’ töreninde; prodüksiyon, oyuncu, tasarımcı ve özel ödüller sahiplerini buluyor. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Başkanı Şaylan Akmen, Seçici Kurul Üyeleri ile 2019 – 2023 sezonlarında izlediği oyunları değerlendirdi. Ödül töreni 3 Mayıs’ta Beşiktaş’taki Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende 23 dalda toplam 70 kişi ve kurum ödüllendirildi.

 



 


ARŞİV