Tiyatro Şenliği sürüyor

Özgürlük Parkı tiyatro gösterimleri sürüyor. 15 gün boyunca iki ayrı sahnede izleyiciyle buluşacak oyunların bilgilerini derledik

05 Ağustos 2022 - 11:43

Kadıköy Belediyesi’nin tiyatro ekiplerini konuk ettiği Özgürlük Parkı Açık Hava Sahnesi ve Tepe Sahne’deki oyunlar da seyirci ile buluşmaya devam ediyor. 15 Eylül’e kadar şenlikte oyunlar saat 21.00’de başlıyor. Oyunların biletleri, bilet sitelerinden online olarak alınabiliyor.

5- 18 Ağustos tarihleri arası izleyiciyle buluşacak oyunlar şöyle:

05 Ağustos Cuma

BAŞ BELASI

(Açık Hava Sahnesi)

Eray Yasin Işık’ın yazdığı, Ceyhun Fersoy, Melis İşiten ve Sergen Deveci’nin rol aldığı oyunda, evliliklerinde sorun yaşayan çiftin evine ormanda arabası bozulan Hulusi gelir. Ve Hulusi, bir tesadüf sonucu aynı gece hem Jülide’nin hem de Rauf’un yatağında yakalanır.

Biletler: biletix.com  - biletinial.com

BİRTAKIM İLİŞKİLER

(Tepe Sahne)

Birtakım İlişkiler oyununda da, bir düğün gecesinin sonunda yaşanan sevimsiz bir olaya, iyi niyetiyle kötülük yapan yetki sahibi bir müdüre ve günü kurtarmaya çalışan bir personele şahit olacaksınız.

Biletler: biletix.com

6 Ağustos Cumartesi

SHIRLEY VALENTINE

(Açık Hava Sahnesi)

Willy Russell’ın Shirley Valentine adlı oyunundan “Shirley” ismiyle Türkçe’ye uyarlanan oyun, tüm komedi unsurlarının, müziklerinin, seyirciye yaşattığı keyifli atmosferin yanı sıra potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının kendini keşfediş ve hayatının iplerini yeniden ele alışının hayranlık uyandıran öyküsünü anlatıyor.

Tek kişilik müzikli bir komedi oyunu olan Shirley, Türkiye’de başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla sahneleniyor.

Biletler: biletix.com

İŞTE HAYAT

(Tepe Sahne)

Ayşegül Başkan, Didem Sökmen ve Ozan Tekcan’ın oynadığı “İşte Hayat” oyununda Bodrum’da üç samimi arkadaşın çıkarları doğrultusunda başlarından geçen komik olaylar anlatılıyor.

Biletler: biletinial.com

7 Ağustos Pazar

SÜT KARDEŞLER

(Açık Hava Sahnesi)

Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sergilenen oyun bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklığı anlatıyor.

Geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle oyunu izleyenleri 1950’li yıllara götürüyor.

Biletler: biletix.com

SERGEN DEVECİ

(Tepe Sahne)

Instagram’da çektiği videolarla milyonların beğenisini kazanan Sergen Deveci, tek kişilik stand up gösterisi ile seyirci ile buluşacak.

Biletler: biletix.com

8 Ağustos Pazartesi

 “YÜZ YÜZE” SUNAY AKIN

(Açık Hava Sahne)

Sunay Akın, yeni oyunuyla seyirciyle buluşuyor. Akın oyunu şu sözlerle anlatıyor. “Bu oyunda sizleri işgal yıllarının İstanbul’undan bir doktorun salgın hastalıkla mücadelesine, tıp fakültesinin çiçeklerinden bir yastığa işlenen şiire kadar uzanan nice hissi senet bekliyor…”

Biletler: biletix.com 

KREUTZER SONAT

(Tepe Sahne)

Beethoven’ın 250. doğum gününde Tolstoy’un provokatif metni sahneleniyor. Pozdnışev'in tek kişilik bir anlatı ile bütün evlilik sürecini gözden geçirdiği oyun müzik, kadın & erkek ilişkileri ve toplumun insan üzerindeki baskısını masaya yatırıyor.

Biletler: tiyatrolar.com.tr

09 Ağustos Salı

KÜRK MANTOLU MADONNA

(Açık Hava Sahne)

Sabahattin Ali'nin önemli eseri Kürk Mantolu Madonna’nın İstanbul Tiyatro Topluluğu tarafından tiyatroya uyarlandığı oyuna piyano ve keman ezgileri eşlik ediyor.

Biletler: biletix.com 

NO NAME QUEEN

(Tepe Sahne)

Ankara’dan İstanbul’a uzanan bir özgürleşme hikâyesi No Name Queen, Bahar adlı karakterin oyuncu olma yolundaki beceriksizliklerini, toplum baskısını, kadın olmayı ve bir çocuğun hayal gücünün aslında hiç törpülenemediğini anlatan tek kişilik bir kadın oyunu.

Biletler: biletinial.com

10 Ağustos Çarşamba

İKİ BEKAR

(Açık Hava Sahne)

Amerikan Tiyatrosu’nun en ünlü komedi yazarlarından Sam Bobrick'in yazdığı oyunu Emre Kınay sahneye koyuyor. Emre Kınay ve Evrim Alasya’nın oynadığı oyunda arkadaşlarının çöpçatanlığıyla düğün davetinde aynı masaya oturan Shanette ile Jack'in komik hikâyesi anlatılıyor.

Biletler: biletix.com  - biletinial.com - passo.com

KUVAYI MİLLİYE DESTANI

(Tepe Sahne)

Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından oyunlaştırıldı. Anadolu’nun çeşitli illerinde sahneye çıkan topluluk Kadıköy’de seyirci ile buluşacak.

Biletler: biletix.com - biletinial.com

11 Ağustos Perşembe

1984 – BÜYÜK GÖZALTI

(Açık Hava Sahne)

Taner Barlas’ın Kurguladığı, Rutkay Aziz’in yönettiği ve usta oyuncuların oynadığı oyun İngiliz yazar George Orwell’in romanından uyarlandı.

Biletler: biletix.com  - biletinial.com - mobilet.com

MARX İSTANBUL’DA

(Tepe Sahne)

Marx, ölümünden sonra kendisi hakkında yapılan spekülasyonları ve yanlış anlamaları düzeltmek için kısa bir süreliğine de olsa bu dünyaya geri dönmek üzere dilekçe verir. Dünya bürokrasisi tarafından yanlış anlaşılan dilekçesi nedeniyle ölmeden önce yaşadığı yer olan Londra Soho yerine İstanbul Beyoğlu’nda aynı adlı bir eğlence mekanına gönderilir.

Biletler: biletix.com

12 Ağustos Cuma

UÇURTMANIN KUYRUĞU

(Açık Hava Sahne)

İlker Ayrık ve Aykut Taşkın’ın rol aldığı oyunda çocukluğundan beri disiplinle yetiştirilmiş ve disiplini saplantıya dönüştürmüş bir adam intihar etmeye karar verir. Veda mektubunu bitirdiğinde kapı çalar. Karşısında hiç tanımadığı başka bir adam vardır ve bu bilinmeyen misafir, adam hakkında pek çok şey bilmektedir.

Biletler: biletinial.com

DİMİOS

(Tepe Sahne)

Antik çağlardan başlayıp günümüze kadar uzanan ve dünyanın bilinen en eski mesleklerinden biri olan cellatlık üzerine olan oyunda Ali Can Karagülmez rol alıyor. Cellatlığı meslek edinmiş ve her çağda geçimini bununla sağlayan kahramanımız başından geçen olayları çarpıcı bir gerçeklik ile seyirciye aktarılıyor.

Biletler: biletix.com - biletinial.com

13 Ağustos Cumartesi

BİR ARABESK MÜZİKALİ – AFARA UĞUR ASLAN

(Açık Hava Sahne)

Başrolünde başarılı oyuncu Uğur Aslan’ın oynadığı, bir döneme damga vurmuş arabesk şarkıları, kendi hayat hikâyesiyle harmanlayarak söylediği Bir Arabesk Müzikali seyirciyle buluşuyor. Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği “Afara-Bir Arabesk Müzikali”nde Uğur Aslan, 8 kişilik arabesk orkestra eşliğinde canlı olarak arabesk şarkılar söylüyor.

Biletler: biletix.com

ÖFKENİN YAKIN GEÇMİŞİ

(Tepe Sahne)

Bihter Gülgeç Saka’nın oynadığı oyunda "ayrılık" üzerinden yas duygusuna sıkışmışlık anlatılıyor. Oyun, kuşaklar boyu süregelen toplumsal baskı çerçevesinde öfke ve yası ele alıyor.

Biletler: biletix.com - biletinial.com

14 Ağustos Pazar

CELİLE (NAZIM HİKMET'İN ANNESİ)

(Açık Hava Sahne)

9. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Performansı” ödülüne layık görülen oyunda “Celile”, Ayşegül Yalçıner tarafından; sadece Nazım Hikmet'in annesi ya da Yahya Kemal'in sevgilisi olarak değil, güçlü bir kadın portresi olarak sunuluyor.

Biletler: biletix.com - biletinial.com

ÜBÜ

(Tepe Sahne)

Çevre Tiyatrosu’nun hazırladığı "Übü" oyunu insanın güç arayan mizacının absürd bir özetidir. Güç arayışı insanın doğasında vardır ve o hiçbir koşulda bu arayıştan vazgeçmeye istekli değildir. Gerçek ise bu güç arayışının sonucunun yıkımdan başka bir şey olmadığıdır.

Biletler: tiyatrolar.com

15 Ağustos Pazartesi

QUASIMODO

(Tepe Sahne)

Yaşam bir anlığına Tanrı ile eşdeğer olsaydı? Hayatın içinde bulduğumuz, bulduğumuzu sandığımız veya bulmayı umduğumuz Yüce Ruh, eğilip fısıldasaydı tüm akışı kulak borumuza… Her şey ne olurdu? İnsan ve yaşamı parçalanamaz bir bütün mü? Dönsek düne, bugün yine aynı mı olurdu?

Biletler: tiyatrolar.com

16 Ağustos Salı

GABRİEL’İN DÜŞÜ

(Açık Hava Sahne)

Sema Elcim’in yazdığı, Ahmet Sami Özbudak’ın yönettiği oyun Türkiyeli, Suriyeli ve İstanbul’dan 6-7 Eylül sonrası Midilli adasına göç eden Yunanistanlı bir çiftin Midilli Adası’nda karşılaşmalarını ve yaşadıklarını anlatıyor. Gabriel’in Düşü’nün oyuncu kadrosunda Ayşegül Tekin, Banu Çiçek, Batur Belirdi, Burak Tamdoğan, Çiçek Dilligil, Kerem Pilavcı ve Ersin Umut Güler yer alıyor.

Biletler: biletix.com

HAYAT KİME GÜZEL

(Tepe Sahne)

Toplumsal olayları hiciv sanatıyla seyirciye anlatılan komedide Deniz Oral, Tuba Erdem, Müge Karataşlı, Selda Kara, Zeki Yılmaz, Faruk Sofuoğlu rol alıyor.

Biletler: biletix.com - biletinial.com

17 Ağustos Çarşamba

PLASTİK AŞKLAR

(Açık Hava Sahne)

Oya Başar ve Ebru Kural’ın oynadığı iki kişilik oyun günümüzün plastikleşen ilişkilerini, hızla tükenen duyguları farklı geçmişlerden, farklı serüvenlerden gelen iki kadın üzerinden anlatıyor. 

Biletler: biletix.com  - biletinial.com

KEMAL BAŞAR’DAN ÖYLESİNE HİKÂYELER

(Tepe Sahne)

Tiyatro Keyfi’nin bu özgün eserinde Kemal Başar’dan hepimizin hayatından izler taşıyan hikayeleri dinleyecek, birlikte şarkılar söyleyecek, tiyatro, müzik ve edebiyatın keyfine varacaksınız…

Biletler: biletix.com - biletinial.com – passo.com.tr – mobilet.com

18 Ağustos Perşembe

AHMED ARİF – ŞAHDAMARIM

(Açıkhava Sahne)

Genco Erkal’un Ahmed Arif’in şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkarak  düzenlediği “Şahdamarım” müzikali bir kez daha izleyici ile buluşacak.

Biletler: biletix.com  - biletinial.com - mobilet.com

ETİK ALKOL

(Tepe Sahne)

Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Can Yücel, Aziz Nesin, Cemal Süreya, Edip Cansever, Orhan Veli, Özdemir Asaf, Rıfat Ilgaz, Sabahattin Ali gibi ustalar bir masaya toplanıp komik hikâyelerini anlatıyor.

Biletler: biletix.com - biletinial.com – passo.com.tr – mobilet.com

 

 
 

ARŞİV