TİYATRO Tiyatro başlı başına bir içsel devinim….

TİYATRO Tiyatro başlı başına bir içsel devinimhellip;. Gelişim Sanat Oyuncuları, ''İçsel Devinim'' adlı psikolojik-gerilim türü oyunuyla ilk kez seyircilerle buluşacak. Cank Korkmaz'ın eseri, akıl hastanesindeki...

16 Aralık 2016 - 13:17

TİYATRO


Tiyatro başlı başına bir içsel devinimhellip;.
Gelişim Sanat Oyuncuları, ''İçsel Devinim'' adlı psikolojik-gerilim türü oyunuyla ilk kez seyircilerle buluşacak. Cank Korkmaz'ın eseri, akıl hastanesindeki 5 farklı kadının yaşadığı travmaları konu alıyor. Bu beş kadının travmalarının çıkış noktalarını, hayatlarının nasıl kabusa çevrildiğini, ve içinden çıkılamaz bir hale dönüştüğünü gözler önüne seriyor. 'Kimi zaman kontrolden çıkabiliriz'' alt başlığını taşıyan oyun, 31 Mayıs Salı günü saat 20:30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

Ömürsün Doktor
Anton Çehov'un öykülerinden oluşan Ömürsün Doktor oyunu, Büyülü Sahne tarafından sahneleniyor. Kubilay Zerener'in yönettiği oyun, değişik öykülerde Çehov'un hayatın içinden çıkmış renkli karakterleri eşliğinde yapılan keyifli bir tiyatro yolculuğu...Oyun 22 ve 29 Mayıs tarihlerinde saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde olacak.
www.kkm.gen.tr

Cam
Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Oyun 20 Mayıs Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Yedi Kocalı Hürmüz
Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Tiyatro Grubu, ünlü eser Yedi Kocalı
Hürmüz'ü sergiliyor. Müzikli oyun 23 Mayıs 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde.
www.kkm.gen.tr

Kuantum Dedikleri Şekerdir Yedikleri
Roots Sanat'ın Kuantum Dedikleri Şekerdir Yedikleri adlı müzikli stand up'ında ''Tam olarak neyi seçtiğinizden emin misiniz? Mutlu olmayı mı, mutsuzluğu mu seçiyorsunuz? Kendinize mi başkalarına mı? Kaderinize mi, seçimlerinize mi? Yaşadıklarınıza mı yoksa kendinize yaşattıklarınıza mı?'' sorularına yanıt aranıyor. Bu gösteride neye güldüğünüzü, ne için gözlerinizin dolduğunu anlamaya çalışmayın. Bırakın kendinizi kuantumun sihirli dünyasına, akıp gitsin zaman...Oyun Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 24 Mayıs 20.00'de sahnelenecek.
www.kkm.gen.tr


Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 22 Mayıs Pazar günü saat 15.30'da oynanacak oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

Yeşilçam'dan sahneye lsquo;İçimizdeki Sızı'
Moda Sanat Tiyatrosu, Klasik Yeşilçam melodramını, sinema perdesinden tiyatro sahnesine aktarıyor. Yeşilçam'dan sahneye lsquo;İçimizdeki Sızı' oyunu, Tavan arasında kapalı kalarak orada
bulduğu günlükle ortak olmaya başladığı aşk hikayesini anlatıyor. Oyun, 25 Mayıs 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün
anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk da, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen...Tiyatro Fora'nın oyunu,
21 Mayıs 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

Ödenmeyecek Ödemiyoruz
Dario Fo'nun oyunu ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'', Kadıköy Tiyatrom uyarlamasıyla sahnede. Enver Yılmaz'ın yönettiği oyunda, bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatılıyor. Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki oyun, 22 Mayıs 18.30'da sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

Liselilerden tiyatro gösterisi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, ödüllü oyunlarıyla sahnede olacak. Oyun, 23 Mayıs 20.30'da
Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Tiyatro Radyosu
Bu Tiyatro, ''Tiyatro Radyosu'' sergiliyor. Radyo Tiyatrosu vardı ama bu bir ilk, işte tiyatro radyosu. Gerçeklerin komiklik meydanı olan oyun 22 Mayıs 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Dayağımı Yer Misiniz?
Kadıköy Kent Konseyi Tiyatro Grubu ''Dayağımı Yer Misiniz?'' adlı oyunu sergiliyor. Ali Erdoğan'ın yazıp yönettiği oyun, 28 Mayıs 15.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.kkm.gen.tr


KONSER


Süreyya'da kapanış konseri
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, sezonu kapatıyor. Sezon kapanış konserinde, Romanya Arad Devlet Filarmoni ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası gibi orkestralarla U.C. Erkin'in Keman Konçertosu'nu seslendiren ve diğer konserle de adından başarıyla söz ettiren kemancı Pelin Halkacı Akın, keman resitaliyle izleyicilerle buluşacak. Bu konserde Pelin Halkacı Akın'a piyanoda, başarılarıyla tanınan piyanist İris Şentürker eşlik ediyor. Konser programında bulunan L.van Beethoven'in 9 numaralı Kreutzer ve E. Grieg'in do minör 3 numaralı keman-piyano sonatları, ikili repertuvarın en güzel ve aynı zamanda iki çalgı içinde en zorları arasında yer almakta.
Bu iki esere ek olarak ikili ayrıca E.Bloch'un Nigun adlı eserini de seslendirecek.
Süreyya'nın kapanış konserini kaçırmak istemiyorsanız 23 Mayıs Pazartesi saat 20.00'de yerinizi almayı unutmayın!
www.sureyyaoperasi.org

Darüşşafaka için çalacaklar
Cihat Aşkın (keman) ve Tuluğ Tırpan (piyano), Darüşşafaka yararına bir konser verecek. Konser,
25 Mayıs Çarşamba 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda dinlenebilir.
www.sureyyaoperasi.org

Burcu Göker ve Eric Jenkins
Amerika'da yaşayan ve Kemanın Genç Divası olarak anılan Burcu Göker ile piyanist Eric Jenkins,
21 Mayıs'ta Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde konser verecek.
www.ckm.gen.tr

Taylan Erler Jazz Quartet
Caz, hızlı akıp giden hayatın içinde açılan sakin ve dinlendirici bir dünya gibidir. Dışarıda ne olursa olsun, yumuşak melodileri kendi içinde bir denge ve uyum halindedir. Kimi zaman soğuk bir günde, kimi zaman bir gece yarısı dinleyicisini var olan dünyadan biraz da olsa koparıp kendi dünyasına konuk eder. Hüznünü de keyfini de, kendine has ritmiyle anlatır. Huzur verir, dinginlik verir. Bencil değildir caz. İlla yalnızca beni dinle, başka hiçbir şeyle uğraşma! demez. Bazen kitabınızla olan
randevunuzda size eşlik eder, bazen de bir bardak sıcak kahveyle anınıza keyif katar. Trompet, davul, bas gitar, piyano ve jazz gitardan oluşan klasik jazz grubu olan Taylan Erler Jazz Quartet'ın konseri, 25 Mayıs 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

Bahar konseri
Şef Serap Kuzey yönetiminde Cumhuriyet Korosu Bahar Konseri, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 26 Mayıs 20.30'de gerçekleşecek.
www.kkm.gen.tr

İTÜ'den sene sonu konseri
İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan ve Ses Eğitimi bölüm mezunu ve Kültür Ve Turizm Bakanlığı Devlet Korosu Sanatçısı Arif Özgülüş'le Şan Sınıfı Sene Sonu Konseri yapılacak. Konser, 20 Mayıs 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Renkler ve Duyuşlar'' konseri
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri, Renkler ve Duyuşlar'' Grup Yedirenk konseri düzenliyor. Konserde dinleyicileri, 7 kişiden oluşan genç sanatçıların oluşturduğu grup ile evrensel müzikten yerel müziğe ulaşan bir yolculuk bekliyor. Konser, 24 Mayıs 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Borusan'dan konser
Borusan İstanbul Filarmoni, Sascha Goetzel'in yönetiminde bir konser verecek. Schubert, Mozart ve Haydn'ın eserlerinin sunulacağı konser, 23 Mayıs 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

OPERA


Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, ''Dıdo ve Aeneas'' operasına ev sahipliği yapıyor. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sahne alacağı opera, 27 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00'de.
www.sureyyaoperasi.org

BALE


İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın bale gösterisi 31 Mayıs Salı akşamı 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izlenebilir.
www.sureyyaoperasi.org

SÖYLEŞİ/KONFERANS/SEMİNER

Tarihçi Kitabevi söyleşileri
Tarihçi Kitabevi' söyleşileri sürüyor. Prof. Dr. Zeki Arıkan ''Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a çıkıncaya kadar basınla olan ilişkileri'' konulu söyleşisiyle 21 Mayıs Cumartesi saat 15.00'de,
Doç. Dr. Cüneyt Akalın da Cumhuriyet erdemdir konulu söyleşisi ile 22 Mayıs Pazar saat 15.00'de Moda'daki kitapevinde olacak.
0216 418 68 86 www.tarihcikitabevi.com

Bebeğim olacak
Bebek hemşiresi ve doğum koçu Ayşe Öner, anne ve baba adaylarına hamilelik ve doğum süreci, nefes çalışmaları, güvenlik ve ilkyardım önlemleri gibi konuları anlatacak. ''Bebeğim Olacak'' adlı seminer, 21 Mayıs 13.15'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yapılacak.
www.kkm.gen.tr

Yaşamın neresindeyim?
Psikodrama uygulamalarıyla Psk. Dr. Halis Özerk, Yaşam Pozisyonları: Tilkilikten Baykuşluğa Yaşamın Neresindeyim? konulu seminer verecek. Özerk, konu edilen her hayvanın temel özellikleri, davranışları ve yaşam biçimleriyle bireyin davranış ve kişilik özellikleriyle ilginç bağlar kuracak, davranışlar deşifre edecek. Ücretsiz seminer 26 Mayıs 19.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde verilecek.
www.kkm.gen.tr

''Sıradışı Zamanlarda Yolculuk''
Çiftehavuzlar'daki Serotonin Mutluluk Akademisi'nin Mayıs ayı konuğu Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi olacak. Özesmi, ''Sıradışı Zamanlarda Yolculuk' konulu sohbetinde, ''Sıradışı zamanlarda bile insanlar sıradan zamanlar yaşadıklarını düşünürler. Sıradışı bu zamanlarda bir felaket vurduğunda, bu felaketin kendilerinin dışında gelişen bir olay olduğunu düşünürler. Şimdi cesaretle ve kararlılıkla bu yolculuğa başlama ve dönüşme vakti. Herkesin liderliğine şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Harekete geçmek ve bir (d)evrim için kamu iradesini yönlendirmek için her sektörde ve her köşede liderlere ihtiyacımız var. Bu olağanüstü zamanlarda ne yapmaya ihtiyacımız var? Bizi bekleyen kabuslara karşı ne gibi politikalara ihtiyacımız var?'' sorularına yanıt arayacak. 17 Mayıs Salı günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılım ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak için 0 216-357 41 42 / www.serotonin.com.tr

Deprem konferansı
S.O.S Platformu, ''Deprem zararını azaltmak için, ben nereden başlamalıyım?'' başlıklı bir konferans düzenliyor. Uzmanların katılacağı konferans, 25 Mayıs 13.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
www.bmkm.gen.tr

Tarih sohbeti
CKM Performans Sanatları Yönetmenliği'nin düzenlediği ''Hakan Bayrakçı ile Tarih Sohbetleri' dizisinde, sezonun son sohbet konusu, III. Selim ve Kabakçı Mustafa İsyanı olacak. Etkinlik, 22 Mayıs 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Erol Mütercimler söyleşisi
Yazar Erol Mütercimler, 19.05.1919 gününün yıldönümünden başlayan sürecin, bilinen ve bilinmeyenlerini; neden ve sonuçları güncel durumla birlikte değerlendirerek, saydam gösterisi eşliğinde sunacak. Cumok İstanbul Topluluğu'nun etkinliği 20 Mayıs Cuma 19.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Matematikten korku çıktı kaç kaldı?
Mesut Erkol, matematik korkusu nasıl oluşuyor, sınav kaygısını nasıl yenebiliriz ve matematik savar öğrenci nasıl olunur gibi soruların yanıtlarını verecek. Seminer, 22 Mayıs 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Sağlıklı zayıflama semineri
Tüm Aktarlar ve Baharatçılar, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği Başkanı Ayhan Ercan yaz mevsimini daha formda ve sağlıklı bir şekilde karşılamak için organik bitkilerin nasıl kullanılacağını anlatacak. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri'nin düzenlediği seminer, 24 Mayıs 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Okuma Atölyesi sürüyor
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği, Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi sürüyor. 22 Mayıs Pazar günü 13.00'te Halit Ziya Uşaklıgil'in Nemide, 24 Mayıs Salı günü de 11.00'de Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna eserleri ele alınacak.

EĞİTİM


Engellilere eğitim
Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi, başarmak ve mutlu olmak isteyen engellilere yönelik başarı psikolojisi eğitimi düzenleyecek. Profesyonel bir danışmanlık firması tarafından sadece engellilere yönelik olarak ücretsiz verilecek olan eğitimde,katılımcılara her türlü zorluğa rağmen nasıl başarılı ve mutlu olabileceklerinin ipuçları verilecek. Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi'nde 24 Mayıs Salı günü düzenlenecek olan eğitime
kayıt için Tel: 0216 338 88 84 - 0216 338 24 14

SERGİ


Koleksiyon sergisi
Selamiçeşme'deki Tolga Eti SanatEvi koleksiyonu'nda yer alan Mevlut Akyıldız, Muzaffer Akyol, Şadan Bezeyiş, Tufan Dağıstanlı, Bayram Gümüş, Sait Günel, Abit Güner, Ramuş İpek, Gencay Kasapçı, Mehmet Koyunoğlu, Muhsin Kut, Fikret Otyam ve Demet Yersel'e ait resim, seramik, cam altı eserler sergileniyor. Sergi, 30 Haziran'a dek açık kalacak.
www.tolgaetigaleri.com

Türker Güneşoğlu sergisi
Resimlerinde genellikle İstanbul'u konu edinen Türker Güneşoğlu'nun yeni sergisi, Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açılacak. Açılışı 20 Mayıs saat 17.00'de yapılacak olan sergi, 2 Haziran'a dek ziyaret edilebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

Karma takı sergisi
Takı tasarımcısı Afitap Tufan, Moda'daki atölyesinde geçtiğimiz sezon içinde takıseverlerle yapılan dersler sonucu oluşan takıları sergiliyor. L'ea Silver Takı Tasarım Kolonisi YILDIZLAR ''Yaza Merhaba'' sergisi, 4-11 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Tel: 0216 414 12 18

Ressam Ercan'dan 30.sergi
Ressam Cansen Ercan, 30. kişisel sergisini Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde açıyor. Ercan, 35 eserinin yer aldığı sergisiyle ilgili, ''İnsanı resim yapmaya iten nedenler, yani önce ressamın kendisiyle girdiği hesaplaşma ve yüzleşme isteği, sonra bu yüzleşmeden doğanları biriktirme dürtüsü ve nihayet biriktirdiklerini gözler önüne serme, bir anlamda izlenme isteği; yaratma güdüsünü ayakta tutar. Ortaya konan sanatçının kendi içinde çıktığı yolculukta valizine koyduklarıdır... Öznel olanın nesnel olanla çatışmasının sonucunda ortaya çıkan, kurgunun gerisinde ressamın kişisel tanıklığı resmin inandırıcılığını omuzlar...'' diyor. Sergi, 10 Haziran'a dek görülebilir.
www.kiziltopraksanatgalerisi.net

Egobalon Sergisi
İletişim içindeki sanatın gücüne inanan ve bu farkındalıkla bir araya gelen çeşitli disiplinlerdeki sanatçılardan oluşan 216 Düşünce ve Üretim Alanı, Sistem Arızası ve Bellek Defterleri ana başlığın altında gerçekleştirdiği sergilerden sonra Egobalon ile yine arızalardan birine çengel atıyor.
216; kendini teşhir etme sevdası, feyk kimlikler, sahici-sahte durumlar, beş dakikada sunuma hazır ikonlar, en havalı tüketim nesnesi olarak sanat, sanatçı egosu, popüler kültür bezemeleri, polemik membaları ve daha niceleri için iğneyi kendine çuvaldızı da Egobalon a batırıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sergi 19 Haziran'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Merhaba Türkiye Resim Sergisi
Kısa bir süre önce ülkemize gelen, tarihi ve tabiat güzelliklerine hayran olarak, bunları tuvaline aktaran Ukraynalı ressam Tetiana Müsevitoğlu'nun gözü ile Türkiye'ye Merhaba Sergisi, 24 Mayıs'a dek Kadıköy Belediyesi CKM'de görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Dilek Demirci Resim Sergisi
Dilek Demirci Çocuklar, Ağaçlar ve Burgaz Adası resimleriyle Ürün Sanat Galerisi'nde. Sergi, 9 Haziran'a dek Ürün Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.
www.urunart.com

Öğrencilerden mezuniyet sergisi
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri 2011 yılı mezuniyet sergisi açtı. Göztepe Kampüsü'ndeki sergi, 31 Mayıs'a dek açık.

Güzel Sanatlar Liseleri Doğuş Üniversitesi'nde buluşuyor!
Çanakkale, Edirne, Kırklareli, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerinin ürünleri Doğuş Üniversitesi Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan üniversitenin sergi salonunda devam eden sergi 27 Mayıs'a kadar görülebilir.

Hayallere Uçmak Resim Sergisi
Elvan Kolçak Öksüm Resim Atölyesi Çocuk Ressamlar Grubunun Hayallere Uçmak konulu resim sergisi 22 Mayıs'a dek Sabiha Gökçen Havalimanı- Giden Katı, İç Hatlar Sergi Alanında gezilebilir.

Gökay Günindi sergisi
Gökay Günindi'nin ''Son Akşam Yemeğine Sövgü'' adlı resim sergisi, 20-26 Mayıs arasında Barış Manço kültür Merkezi'nde görülebilir.

Yılsonu resim sergisi
Kadıköy Halk eğitimi merkezi iş birliği ile Suadiye Gönüllüevi yıl sonu resim sergisi düzenliyor. Suadiye Gönüllüevi resim kursiyerlerinin, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Münevver Özkul eğitmenliğinde oluşturdukları 2010/2011 yılı çalışmaları, 24-31 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

İzlenimler Kareler sergisi
Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılan ve önemli koleksiyonlarda eserleri yer alan Figen Batı ve Berna Erkün, son dönem çalışmalarını sergiliyor. Sergi, 24 Mayıs-2 Haziran arası Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

ÇOCUK


Çilli Kız ile Afacan Çocuk
Yıldızlar Tiyatro Topluluğu'nun oyununda, çok yaramaz bir kız olan çilli kız yaramaz arkadaşlarına
özenerek bazı şeylere karşın çok duyarsız olur. Çilli kızın en büyük hayali büyük bir balona sahip
olmaktır. Ta ki mahalleye yaşlı sihirli bir baloncu amcanın gelmesi ile hayali gerçek olur. Çilli kızda güzel değişmeler olmaya başlar. Küçüklere, büyük derslerin verildiği bu oyun, Barış Manço kültür Merkezi'nde 21 Mayıs saat 13.00'te izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

''Bizim Mahalle''de yaşananlar...
Aile şefkati ve ilgisi arayan kimsesiz peri kızı yanlış davranışların yoğun olduğu bir mahalleye gelir. Peri kızı bu mahalle de yaşlı, çocuğu olmayan bir karı-kocanın evlatlığı olur. Aile ve mahalle
kızın peri kızı olduğunu bilmemektedir. Peri kızı hem aileyi kötü insanlardan korur hem de mahalle de ki kötü insanları, bazı hayvanların şekline dönüştürerek, cezalandırır. Kötü insanlar bu
cezadan sonra akıllanırlar. Peri kızı mahalleyi güzel bir mahalle haline getirir. Yıldızlar Tiyatro Topluluğu'nun ''Bizim Mahalle'' oyunu, 22 Mayıs saat 13.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

İngilizce tiyatro şenliği
Spoken Englisgh Eğitim Kurumları, yıl sonu etkinlikleri kapsamında 7-15 yaş arası öğrencilerin katılımıyla quot;Geleneksel İngilizce Tiyatro Şenliğiquot; düzenliyor. Bu yıl 2.si gerçekleştirilecek olan şenlik, 22 Mayıs günü 13:00 - 17:00 saatleri arasında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak.

Pamuk Prenses ve 7 Cüceler
Dünyaca ünlü masal ''Pamuk Prenses ve 7 Cüceler'', Tiyatro Alkış uyarlamasıyla sahnede. Çocukların psikolojisine göre hazırlanmış oyun, masalların gizemli dünyasına bir kapı aralıyor. Oyun 21 Mayıs 11.00 ve 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.kkm.gen.tr

Tarzan sahnede!
Tarzan, bir uçak kazası sonucu yağmur ormanlarına düşüp, maymun kuki, aslan kral ve narin koala tarafından büyütülmüş ve onlarla yaşamakta olan bir insandır. Fakat insan olduğunu bilmemektedir. Bir gün aslan kral'ın yukardan geçen bir uçaktan ormana bırakılan çöpler için insanların işi bu! demesi ile Tarzan, lsquo;insan'ın ne demek olduğunu merak edip sürekli sormaya başlar. Müzikleri,
kostümleri ve dekorlarıyla tam bir tiyatro şöleni olan Tiyatro Alkış'ın ''Tarzan Yağmur Ormanalrında'' adlı oyunu, 22 Mayıs 12.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde!
www.kkm.gen.tr

ETKİNLİK


Yaza Merhaba Partisi
Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Polikliniği Psikodrama Grubu, ''Yaza Merhaba Partisi'' ve kültür aktivitesi düzenliyor. Etkinlikte, ''Bavul Mu Davul Mu?'' adlı psikodrama tiyatro gösterisinin sunulacağı etkinlikte, grubun kuruluş serüveni anlatılacak. Sertifika töreninin de gerçekleştirileceği etkinlik, 22 Mayıs Pazar günü saat 14.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde yapılacak.
www.hkkm.gen.tr

Açıkhava kütüphanesi
Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi, ''Açık Hava Kütüphanesi'' etkinlikleri düzenliyor. Bu kapsamda 24-27 Mayıs arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda imza günü, drama çalışması, öykülerle dinleti gibi etkinlikler olacak.

KADIKÖY DIŞINDAN

Kadıköy'lü sanatçının ilk sergisi
Unesco AIAP Türkiye Ulusal Komitesi Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan ve resim çalışmalarını Fenerbahçe'deki atölyesinde sürdüren sanatçı Tülin Gözükara, ilk kişisel resim sergisini açıyor. ''Sonsuzluk - Infınty'' adını taşıyan sergi, 31 Mayıs'a dek Niş Art Galeri'de izlenebilir.
Adres: Ahmet Fetgari Sok. No:22 Teşvikiye - İstanbul

Gerekli taramalar sergisi
İstanbul 1. Uluslararası Mizah Festivali kapsamında usta karikatürist Oğuz Aral anısına bir sergi açılıyor. ''Gerekli Taramalar Ailesine Kalanların İzlerinden Oğuz Aral'' adlı sergi, 31 Mayıs'a dek
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Tekkubbe Salonu'ndan görülebilir.
Adres: Defterdar Yokuşu No:2 Tophane Karaköy

Hazırlayan: Gökçe UYGUN


ARŞİV