TİYATRO   Yüzleşme Yüzleşme, deniz kıyısındaki istasyonda

TİYATRO Yüzleşme Yüzleşme, deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanları anlatıyor. Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha,...

16 Aralık 2016 - 13:17
TİYATRO

Yüzleşme
Yüzleşme, deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanları anlatıyor. Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan, yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr... Arslan Kacar'ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor. 4-8 Aralık 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanacak oyunda; Perihan Savaş, Zeki Yıldırım, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer rol alıyor.

Küçük Prens
Saint-Exupeacute;ry'nin dünyaca bilinen eseri Küçük Prens, Türkiye'de tiyatro izleyicisinin karşısına gözalıcı bir ekiple geliyor. Bitiyatro ve Theater an der Ruhr ortak yapımı olan proje Exupeacute;ry'nin aşk,savaş ve çocukluk özlemiyle geçen hayatından esinlenmeler taşıyor, yazarın bu ünlü eserinin yeniden okunması ve yorumlanması üzerine özel bir çalışma olarak sahneleniyor. Nihat İleri ve Laçin Ceylan'ın rolleri paylaştığı oyun 1 AralıkPazar saat 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.
(0216) 6580015

Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
Bu sezon Bertolt Brecht'in Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı adlı oyunuyla perdeyi açan Tiyatroadam, 8 Aralık Pazar günü Kadıköylülerle Kozyatağı Kültür Merkezi'nde buluşacak. Oyunun başlama saati 18.00. Tiyatroadam oyuncularından Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslan yaklaşık 36 farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynuyor.
(0216) 658 00 15

Karman Çorman
Mümtaz iş bilir son derece varlıklı bir işadamıdır. Bir gün sabahın köründe yanında çalışan Fethi Güven maaşına zam istemek için gelir çünkü zengin bir kızı babasından isteyecektir. Şu an kazandığım para evleneceğim kızı mutlu etmeye yetmez der. Oysa istediği kız Mümtaz beyin kızıdır. İstanbul Kumpanyası tarafından sahneye konan bu sıcak aile komedisini, 6 Aralık Cuma 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

Kafkas Tebeşir Dairesi
Oyunda, din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden dünya insanına seçenek yaşama biçimi sunuluyor. Evrensel bir nitelik taşıyan; iyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet gibi insanlık değerlerinin , çok farklı karşılıklar bulabildiği bir masal dan hareket eden müzikli oyun yeni sezonun en iddialı oyunlarından. Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahneye konan bu Brecht klasiğini 6 Aralık Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

Che ve Ulrike
Bizim Tiyatro, 33. Yılında Zafer Diper'in yazıp yönettiği Che ve Ulrike adlı oyunu sahneliyor. Öldürülen Che Guevara (1967) ve Ulrike Meinhof (1976) yıllar sonra başka bir yerde bir araya gelirler. Çeşitli yazılardan, belgesellerden, yaşam öykülerinden yararlanarak üzerinde yaklaşık iki yıldır çalışılan oyun 7 Aralık Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

FİLM GÖSTERİMİ

Sabah Yıldızı Sabahattin Ali
Usta yazar Sabahattin Ali'nin yaşam öyküsünü anlatan Metin Avdaç'ın Sabah Yıldızı filmi bir kez daha Kadıköy'de! Hala izlemediyseniz, 30 Kasım Cumartesi saat 15.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde görebilirsiniz. Filmin ardından yönetmenle söyleşi de olacak. Kaçırmayın!

SÖYLEŞİ

Anadolu'da Kadim Bir Halk Ermeniler
Anadolu'da yaşayan; konan-göçen, yenen-yenilen, savaşlara, ölümlere sürülen birçok halktan biri olan Ermenilerin tarihinin ele alınacağı söyleşi ve müzik etkinliği 30 Kasım Cumartesi 19.30'da AKA-DER Kadıköy ŞubeKültür Merkezi'nde. Araştırmacı yazar Yakup Aygil'in katılacağı söyleşinin ardından Ermeni Halk Ezgileri dinletisi olacak.

KONSER

Teneke Trampet
Teneke Trampet, dört duvar arasında söyledikleri şarkılarını başka insanlarla da paylaşmak amacıyla sokaklarda söylemeye karar veren Cem Pulathaneli, Oğuz Tarihmen ve Barış Tuncer tarafından kuruldu. Günter Grass'ın, yaşadığı baskıcı dünyaya büyümeyi reddeden, trampetini çalarak ve sinirlendiğinde çığlık atarak etrafta ne varsa kırıp döken karakteri Oskar Mazerath'ı anlattığı quot;Teneke Trampetquot; adlı romanından esinlenerek gruba bu adı verdiler. Teneke Trampet'in blues, folk, rock ve doğu müziği esintilerinin hissedildiği şarkılarını, 30 Kasım Cumartesi akşamı saat 21.00'den itibaren Gitar Cafe'de dinleyebilirsiniz.
(0216) 348 6055

Erol Büyükburç
Bir döneme damgasını vurmuş efsane sanatçı Erol Büyükburç'un eşlik edeceği Rönesans Sanatevi TSM Korosu unutulmayan şarkıları eşliğinde müzik severlere güzel bir gece yaşatacak. Ücretsiz konser 3 Aralık Salı 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

ATÖLYE

Okuma Atölyesi
Prof. Dr. Didem Uslu'nun yönetiminde devam eden Okuma Atölyesi'nde bu hafta Simone de Beauvoir'in Başkalarının Kanı kitabı incelenecek. Ücretsiz atölye, iki haftada bir Salı günleri 11.00-13.00 arası Caddebostan Kültür Merkezi Performans 1 Katında.

SERGİ

Sinan İnan Namaste Fotoğraf Sergisi
2008 yılından bu yana seyahat ve gezi fotoğrafçılığı üzerine çalışmalar yapan Sinan İnan'ın 2011 - 2012 yıllarında Hindistan ve Nepal'de çektiği fotoğraflardan oluşan Namaste adlı sergisi 6 Aralık'a kadar CKM'de görülebilir. Sergiden elde edilen gelir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak.
(0216) 467 3600

İki Çağdaş Kadından Tezhip Sergisi
Güher Erk ve Berrin Yüksel'in çalışmalarından oluşan Tezhip Sergisi, 2 Aralık Pazartesi günü 17.00'de Moda Deniz Kulübü Sergi Salonu'nda açılıyor. Sergi 12 Aralık'a kadar görülebilir.

lsquo;Kışa Merhaba' Karma Sergisi
Bahariye Sanat Galerisi'nin Kışa Merhaba Karma Resim Sergisi 3 Aralık'a kadar görülebilir. Sergi'de 23 sanatçının 30'a yakın eseri sergileniyor.

Nalân Solmaz Bayar Pastel Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 14 Aralık'a kadar ressam Nalân Solmaz Bayar'ın pastel resim sergisi izlenebilir. 16. kişisel sergisini açan Nalân Solmaz Bayar, resimlerinde kendine has pastel kazıma tekniği ile oluşturduğu kompozisyonları, Anadolu'nun zengin doğal yapısını yaşam şeklimiz ve geleneklerimizle pekiştirerek sunuyor.

Naile Akıncı Resim Sergisi
Yaşayan Türk kadın ressamlarının duayeni olarak kabul edilen Naile Akıncı, sanat yaşamının 75. yılında ve 1938'de girdiği Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nden mezun oluşunun 61. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen kapsamlı sergilerin ikincisinde, 1998 ndash; 2013 yılları arasındaki on beş yıllık süreçte ürettiği yapıtlarını sanatseverlerle paylaşıyor. Akıncı'nın sergisi 30 Kasım'a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde görülebilir. Sergi nedeniyle sanatçı hakkında Dr. Nazlı Pektaş tarafından kapsamlı bir katalog da hazırlandı.
(0 216 ) 418 38 06

Nehir Kılıç Çakırkey/f Sergisi
Ressam Nehir Kılıç'ın Çakırkey/f adını verdiği resim sergisi 2-8 Aralık günleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda görülebilir.

Neden Olmasın? Karma Resim Sergisi
Resme gönül vermiş emekli ev kadınlarının Selma Yürür Resim Atölyesi'nde öğrendikleriyle yarattıkları eserler 6 Aralık'a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi B Sanat Galerisi'nde görülebilir.

ARŞİV