Tiyatroadam 'Arturo Ui' ile Kadıköy'de!

Tiyatroadam, bu sezon, Bertolt Brecht’in “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” adlı oyunuyla perdeyi açtı.

06 Kasım 2013 - 13:32
Yönetmen Serdar Akar’ın süpervizörlüğünde 2007 yılında kurulan ve 7 sezondur mizahi oyunlarla kendine özgü bir tarz yakalayan Tiyatroadam, bu sezon, Bertolt Brecht’in “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” adlı oyunuyla perdeyi açtı.
Oyun, Yücel Erten çevrisiyle ve Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi, Tiyatro Anadolu’nun kurucularından Ümit Aydoğdu tarafından, epik tiyatronun özüne uygun, çağdaş bir yorumla sahneye koyuluyor.
Tiyatroadam oyuncularından Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslan yaklaşık 36 farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynuyor.
Müziklerin yine oyuncular tarafından, akapella (insan sesiyle) olarak yapıldığı oyunla, seyirciye, baş döndürücü bir tempo ve coşkuyla alışılagelmişin dışında bir tiyatro lezzeti sunmak amaçlanıyor.
Müzik direktörlüğünü Oktay Köseoğlu’nun, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın yaptığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında ise Barış Dinçel’in imzası var.
Brecht’in savaş döneminde yazdığı anti-faşist oyunda, Hitler’in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicagolu gangster Al Capone’un öyküsü örtüştürülüyor. İktidar ve sermaye günübirlik çıkarlar adına, yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği anlatılıyor.
Oyun, 16 Kasım’da Kadıköylülerle Kozyatağı Kültür Merkezi’nde buluşacak. Oyunun başlama saati 20.30.
0216 658 00 15
 

ARŞİV