Tiyatronun dijital hali

“Türkiye’nin ilk ve tek dijital tiyatro platformu”  TiyatrolarTV  yayına başladı

04 Mayıs 2020 - 19:32

Malumun ilanı; evlerdeyiz. Pek çok şeyi yapamadığımız gibi tiyatro salonlarına oyun izlemeye de gidemiyoruz. Ama tiyatro evinize geliyor. Nasıl mı?

Bundan 5 yıl evvel yayın hayatına başlayan Tiyatrolar.com.tr, 2016'dan beri gündeminde olan “TiyatrolarTV” projesini aslında haziran ayında hayata geçirmeyi planlıyordu. Ancak karantina süreci nedeniyle zamanlama öne çekilerek yayın başladı.

Peki nedir TiyatrolarTV tam olarak? Burada, önceden profesyonel çekimleri yapılmış tiyatro oyunları online olarak yayınlanıyor. Sitede -şimdilik- son sezonlardan 12 yerli oyun yer alıyor. HD kalitesindeki bu profesyonel kayıtları izlemek isteyenler de sabit fiyat olan 20 TL karşılığında bu oyunları izleme hakkını kiralıyor. Kiralama süresi de -oynat tuşuna bastıktan sonra 48 saat içinde - 15 gün. Telif gelirleri ise tiyatro topluluklarıyla paylaşılıyor.

TiyatrolarTV ekibi, “Sahneyi evinize getirecek, eserleri gelecek nesillere taşıyacak ve uzaktaki sanatseverlere yakın kılacak yeni platformumuz açıldı. Tiyatronun ruhunu dijital çağa, arşiv niteliğindeki oyunları dijital platforma taşıyan yeni projemiz TiyatrolarTV ile gösterimdeyken kaçırdığın, şehrine gelmediği için ulaşamadığın ve tekrar tekrar izlemek istediğin oyunlar artık ekranında. Tiyatronun kalbinin kendi sahnesinde, seyircileriyle attığını unutmuyoruz ve herkese iyi seyirler diliyoruz” açıklamasını yaptı.

 tiyatrolar.tv


ARŞİV