Tiyatroya destek; Kumbara Sende

​Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların ayakta kalma mücadelelerine sürdürülebilir katkı sağlamak amacıyla Kumbara Sende projesini başlattı

14 Aralık 2023 - 11:21

Türkiye'deki tüm özel tiyatroların güçlenmesi ve ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların yaşadığı sorunları çözümüne katkı sağlamak için bir adım atarak ‘Kumbara Sende Tiyatro Destek Programı'nı başlattı. Karşılıksız bir tiyatro desteği sağlamak için kooperatif tarafından Türkiye'de ilk kez tasarlanan program, özel tiyatroların ayakta kalma mücadelesine  katkı sunmayı amaçlıyor.  

Anadolu Efes'in desteğiyle başlayan Kumbara Sende ile, özel tiyatroların ihtiyaçlarına kaynak yaratarak tiyatro ekiplerinin üretim yapmaları ve seyircileriyle buluşmalarına katkı sağlanması hedefleniyor. Programa başvuran tiyatrolar, sahne ve depo kirası, prova alanı, elektrik, su, doğalgaz ve nakliye gibi ihtiyaçlarında kullanmak üzere maddi destekten faydalanabilecekler. Tiyatro Kooperatifi ve Anadolu Efes, programın daha çok tiyatro emekçisine ulaşması için tüm özel sektörü Kumbara Sende'yi desteklemeye çağırıyor.  

(soldan sağa) TK YK Başkanı Yeşim Özsoy, TK YK Üyesi Mert Fırat, Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Onur Altürk ve Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü  Selda Susal Saatçi

DEPREMZEDE TİYATROLAR DA UNUTULMADI 

Tiyatro Kooperatifi'ne üye olan ve İstanbul'da faaliyet gösteren tiyatroların yanı sıra,  6 Şubat depreminden etkilenen illerde bulunan Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi ile Güneydoğu Anadolu'da faaliyet gösteren Ahura Tiyatro Kooperatifi'ne üye olan tiyatrolar da bu desteğe başvurabilecek.  

22 Kasım'da Ataşehir’deki DasDas'ta gerçekleştirilen basın buluşmasında konuşan Tiyatro Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Mert Fırat, “Ekonomik ve sosyal anlamda büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalan özel tiyatroların sürdürülebilirliği için bu tarz karşılıksız destekler büyük önem taşıyor. İlk destekçimiz Anadolu Efes ile başlattığımız bu proje ile başlangıçta 30 tiyatronun ihtiyaçlarını gidereceğiz.” dedi. Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Onur Altürk de “Aktif olan tiyatroların birçoğu sahne bulmakta, lojistik maliyetlerini karşılamakta, faturalarını ödemekte ya da dekorlarını koyacak bir depo bulmakta zorluk yaşıyor. Tüm bu zorluklar nedeniyle kapanan tiyatroların sayısı da son yıllarda ne yazık ki oldukça arttı. Sanata bu kadar gönül vermişken tiyatro sahnelerinin karşılaştığı zorlukları görmezden gelemezdik.”  diye konuştu.

https://tiyatrokooperatifi.org/kumbara-sende/

 


ARŞİV