Türkiye, hikâyelerini anlatıyor

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi ve Açık Radyo, herkesi yaşanmış hikâyelerini anlatmaya davet ediyor

21 Mayıs 2015 - 16:18

Nâzım Hikmet’in 1939-1945 yılları arasında kaleme aldığı Memleketimden İnsan Manzaraları’nın 70. yaş gününde ve Açık Radyo’nun 20. kuruluş yıldönümünde başlayan proje kapsamında; Murat Gülsoy, Güven Güzeldere, Ömer Madra ve İlksen Mavituna’dan oluşan bir seçici kurul tarafından ön elemeden geçirilecek olan hikâyeler, yazar, şair ve akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından yayına hazırlanacak. Açık Radyo’da seslendirilecek olan hikâyelerin daha sonra bir kitapta toplanması hedefleniyor.

“Hayat-I Hakikiye Hikâyeleri”ni yayına Deniz Altınay, Nalan Barbarosoğlu, Enis Batur, Hakan Bıçakçı, Behçet Çelik, Feride Çiçekoğlu, Berna Durmaz, Sine Ergün, Mahir Ünsal Eriş, Semih Gümüş, Hakan Günday, Meltem Gürle, Hikmet Hükümenoğlu, Melisa Kesmez, Ergun Kocabıyık, Adnan Kurt, Birgül Oğuz, Mahmut Temizyürek, Ayfer Tunç ve Murat Yalçın hazırlayacak.

Son katılım tarihi 1 Temmuz olan projede yer almak isteyen katılımcılar için belirlenen kriterler şu şekilde;

-       Hikâyeler kişisel deneyimlere ya da tanıklıklara dayalı gerçek olayların anlatımı olmalı.

-       Konu kısıtlaması yok, önemli olan hikâyenin yazarda yer etmiş gerçek bir olayı anlatıyor olması.

-       Kurmaca öyküler değil sadece gerçek hikâyeler derlenecek.

-       Katılımcılar hikâyelerini el yazısıyla ya da bilgisayarda yazabilecek ve tercihlerine göre e-posta yoluyla veya kâğıda yazılı ya da basılı haliyle aşağıdaki adrese gönderebilecekler. İki paragraftan iki sayfaya kadar, 1000 sözcüğü (6000 vuruş) aşmamak kaydıyla, hikâyeler arzu edilen uzunlukta olabilir.

Detaylı bilgi www.turkiyehikayelerinianlatiyor.com adresinden edinilebilir.

Adres: Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi,

Boğaziçi Üniversitesi, Güney Kampüs, 7. Lojman, Bebek 34342, Beşiktaş, İstanbul, Türkiye


ARŞİV