Türkiye'de makyajın perde arkası Kadıköy'de

Bazı TV dizilerinde, sinema ve reklam filmlerinde izlediğimiz korkunç karakterler ile tarihi kişiliklerin benzerleri, Kadıköy Moda’da bulunan Kulis Akademi’nin elinden çıkıyor...

07 Şubat 2013 - 13:22
Renkler, işinin ustası eller ve kamera arkasının hiç görmediğiniz yüzleri onlar.
Sinema-reklam filmleri, diziler ve tiyatro… Söz konusu “sahne” olduğunda onlar perde arkasının görünmez kahramanları. Kahraman tanımlamasını da hak etmiyor değiller hani; çünkü çocukların sevdiği birçok kahramana makyajla can veren de onlar… Peki ya biz büyükler, bir dizi ya da film izlerken kimi zaman bakamayıp kafamızı çevirdiğimiz o yüzler ya da vücutlar da onların makyajının eseri. Öyle korkunç karakterler yarattıklarına da bakmayın, ekrandan gözünüzü çeviriyorsanız bu onların ne kadar başarılı olduğunu gösterir…
Kimi zaman gencecik bir yüz 30-40 yaş birden yaşlanır, kimi zaman pürüzsüz bir beden bıçak darbeleri almış evire çevire dövülmüş gibi çıkar karşınıza. Onların işi bu; bazen çirkinleştirmek ya da yara bere içinde bırakmak. Ya da bir reklam filminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gördüğünüzde, bilin ki saatlerce süren bir çalışmanın sonucu bu. Türkiye’de “plastik efekt makyaj” denildiğinde perdenin arkasından “Kulis Makyaj Akademi” çıkıyor.
Çünkü Kulis Makyaj Akademi’yi oluşturan her usta, yıllar boyunca setlerde kamera arkasında deyim yerindeyse toz yutarak, gece gündüz uykusuz kalarak büyük bir sabırla çalışarak bugünlere geldi. Bir taraftan da yurt dışındaki gelişmeleri takip ederek ve yerinde eğitimlere katılarak Türkiye’nin bu alanda da var olmasını sağladı.


BİRİNİ MAKYAJLA YAŞLANDIRMAK YA DA YÜZÜNÜ GÖZÜNÜ MORARTMAK İSTER MİSİNİZ?
Kulis Makyaj Akademi, zaman zaman düzenlediği ücretsiz seminerlerle deneyimlerini ve merak edilenleri paylaşıyor.
Katılımın her daim geniş olduğu seminerlerde yapılan şovlar da izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor.
En son Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 500 kişinin izleyici olarak katıldığı ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen seminerde en dikkat çeken; katılımcıların neredeyse hepsinin bu konuda eğitim almak için gösterdiği ilgiydi.
Kimi plastik-efekt makyaj konusunda eğitim alıp farklı karakterler yaratmak istiyor, kimi de profesyonel makyaj konusunda eğitim almak istiyor.
Kulis Makyaj Akademi’nin Moda’daki stüdyosunda makyaj konusunda her alanda kurslar düzenleniyor.
Sadece kendi yüz hatlarına göre makyaj yapmak için de, bu işi bir meslek haline getirmek isteyenler için de kapıları açık…
Çünkü Kulis Makyaj Akademi; sinema dünyasına merak duyan herkese o kapıdan girme ve kamera arkasına geçme olanağı da sağlıyor.
Kulis'in yer aldığı bazı projeler arasında “Harem”, “Türk'ün Uzayla İmtihanı” adlı TV dizileri, büyük ses getiren Anadolu Sigorta’nın “Atatürk” reklam filmi, Çağan Irmak’ın “Prensesin Uykusu” ile Issız Adam” filmleri, “Dersimiz Atatürk” ve “Muro fimleri bulunuyor.

ARŞİV