Türküler, Tiyatro Medresesi için…

Seyyar Sahne’nin Şirince’de kurduğu Tiyatro Medresesine destek için düzenlenen Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu konseri, 26 Mart’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde!

21 Mart 2013 - 13:26

Semra ÇELEBİ
İzmir’in Şirince köyünde Aziz Nesin’in Matematik Köyü’nün hemen yakınında bir Tiyatro Medresesi kuruluyor. Büyük bir sahne olarak da kullanılabilecek geniş avlusuyla, avluya bakan yamaçtaki amfi tiyatrosuyla, avlunun etrafında revakları, sanatçıların yaşayacakları odaları ve her tür sahne çalışması yapmaya uygun irili ufaklı salonları ile tarihte iz bırakacak bir mimari eser inşa ediliyor. Uluslararası bir araştırma, yaratım ve gösteri merkezi olarak tasarlanan Tiyatro Medresesi tam bir dayanışma örneği… Tiyatroya emek verenlerin ve sanatseverlerin katkılarıyla şimdiye kadar yüzde 70’i tamamlandı ancak tamamının hayata geçmesi için biraz daha özveri gerekiyor.
İnşaatına bir yıl önce başlanan Tiyatro Medresesi yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Medrese’de geçen yaz 1. Dönem Tiyatro eğitimlerinin yanı sıra üç tane de yaz kampı gerçekleştirdi. Hem eğitim hem bir “inziva” yeri olarak düşünülen Medrese’de sadece tiyatrocular değil, kitabını yazmak isteyen yazar ve edebiyatçılar, ressamlar, heykeltıraşlar… yani tüm sanatçılara yer var.
Ancak Seyyar Sahne adlı tiyatro grubunun öncülüğünde başlatılan bu projede de maddi imkansızlıklar süreci biraz uzatıyor. Bahar dönemi tiyatro eğitimlerinin başlaması için borçların ödenmesi gerekiyor. Bu nedenle de Kadıköy’de bir dayanışma konseri düzenleniyor.
 
TÜM GELİR TİYATRO MEDRESESİ’NE
‘Müziği Sever’ olmasıyla bilinen ve 1982 yılından itibaren, hem bireysel, hem de kendisi gibi pek çok usta müzisyenle birlikte çıkardığı kolektif albümlerle, bizi “birlikte hatırlamaya” çağıran Erkan Oğur, ve 1998 yılından itibaren kendisiyle birlikte çalışan, derlediği türküler vesilesiyle “Anadolu insanına artan hayretini ve saygısını” bizlere de ulaştıran İsmail Hakkı Demircioğlu, bu kez Tiyatro Medresesi için biraraya geliyorlar.
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 26 Mart 2013 Salı akşamı, saat 20.30’da, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde verecekleri konserin tüm gelirini Tiyatro Medresesi’ne bağışlayarak, uzun yıllardır Türkiye müziğine yaptıkları katkıları, bu kez Türkiye tiyatrosuna da ulaştırmış olacaklar.
Tiyatro Medresesi’ne bir tuğla da siz koymak isterseniz konser biletlerini Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişesinden ve Taksim Kumbara Kafe’den alabilirsiniz. Ayrıca online bilet için adres: http://www.tiyatromedresesi.org/TR/?p=95

ARŞİV