Türkçe Rock sektöründe yeni bir isim: Aden

İkinci teklisi “Değmez” çıkan Aden grubu üyeleri “Biraz eskileri hatırlatmak istiyoruz” diyor

17 Mayıs 2024 - 18:57

Lise ve üniversite yıllarında yolları kesişen Aden grubu üyeleri, 2000’li yılların Türk Rock müzik kültürünü benimseyerek bu tarzı yaşatmak için müzik çalışmalarına devam ediyor. Grup üyeleri “Çıkardığımız parçalarda dinleyenlere biraz eskileri hatırlatarak özlemini duyduğumuz ‘Türkçe rock sound’unu vermeye çalışıyoruz” diyor. Grup ikinci teklisi olan Değmez’i geçtiğimiz günlerde müzikseverlerin beğenisine sundu.

Değmez vesilesiyle grup üyeleri ile konuştuk. Aden grubunun genç üyeleri kendilerini şöyle tanıtıyor:

Yuşa Gözübüyük: “21 yaşındayım. Hayatımın odak noktasına müziği koymuş durumdayım. Bir yandan açık öğretimden eğitimime devam ediyorum. Grubun vokalistiyim. Müzik üretmeyi de tüketmeyi de çok seviyorum.”

Alper Kalkan: “20 yaşındayım ve grubun gitaristiyim. Hayatımın son iki yılını sevdiğim insanlarla, özlediğim ve benimsediğim tarzda müziği üreterek geçiriyorum. Bu esnada da yükseköğretimimi sürdürmeye çalışıyorum.”

Ezgi Akkuş: “20 yaşındayım, klavyedeyim. Müzik hep hayatımdaydı ve lise dönemlerimden beri bu işi ciddiye almaya başlamıştım. Şimdilerde bir yandan lisans eğitimime devam ederken bir yandan da grubumla müzik yapmaya odaklanıyorum.”

Latife Elif Yılmaz: “23 yaşındayım ve grubun basçısıyım. Müziğin içinde doğmuş gibi hissetsem de son yıllarda müzikle ciddi bir ilişki kurmaya karar verdim, bir yandan da lisans eğitimime devam ediyorum. “

Oğuzhan Türkmen: “Grubun davulcusuyum. Müziğe İzmir’de lisede başladım, sonrasında profesyonelleştirmek için İstanbul’a taşındım.”

“HEPİMİZİN HAYALİ MÜZİSYEN OLMAK”

Sadece eğlence amaçlı yola çıktıkları müzik çalışmalarını profesyonel bir noktaya taşıyan Aden grubu, “İlk provamızı 3 kişi 2021 yılında yapmıştık. Tamamen eğlencesine yaptığımız bir şeydi. Yıl 2023 olunca işler değişti, müziği profesyonel yapmaya karar verdik. Arkasındaki temel sebep hepimizin hayalinin müzisyen olmak olmasıydı. Bir süre sonra Elif, ardından da Ezgi gruba dahil oldular. Uzun bir süre yalnızca kimya geliştirmeye odaklandık, provalar yaptık. Şu an Türkçe rock müzik yapıyoruz, 2000-2015 dönemi modern rock gruplarına yakın bir tarzımız var” diyor.

“ADEN CENNET BAHÇESİ DEMEK”

Grup üyeleri, Aden isminin nereden geldiğini ise şöyle açıklıyor: “Tatlı bir hikayesi var aslında. Uzun bir süre gruba isim aradık, öyle ki gruba isim koyduğumuzda ilk şarkımız Birden’in çıkmasına sadece iki ay vardı. O zamanlar Caferağa Mahallesi’nde çay içtiğimiz bir büfe vardı, orada “Grubun ismini ‘Güz’ mü yoksa ‘Aden’ mi koysak?” diye tartışıyorduk. Yan masadaki bir abi “Çocuğumun adını Aden koydum, bence siz de Aden koyun, güzel isimdir.” dedi, biz de ikna olduk. Aden cennet bahçesi demek. Birçok dini inançta ilk günahın işlendiği yerdir aslında. Hem anlamı hem de konsepti çok hoşumuza gitti. İçinde yaşadığımız coğrafyayı da çağrıştırdı bize. Kusursuz bir zeminin üstünde doğru-yanlış arasında sıkışmış bir toplum…”

“DİNLEYENLERE ESKİLERİ HATIRLATMAK İSTİYORUZ”

Bugüne kadarki müzik çalışmalarından da bahseden grup, “Şu ana kadar çıkardığımız iki parçada da dinleyenlere biraz eskileri hatırlatarak özlemini duyduğumuz “Türkçe rock sound”unu vermeye çalıştık. Bunu yaparken de yaptığımız işe dört kolla sarıldık. Gerçekten sevdiğimiz işler oldular. Genel olarak özveriden ve içtenlikten şaşmamaya dikkat ediyoruz. İkinci parçamız olan Değmez, ilk başta tamamen farklı bir şarkıydı aslında. Başlangıçta yazdığımız parçada tıkanıp üstüne çalışamayacak hale gelince çareyi yalnızca temel birkaç noktayı tutup her şeyi sil baştan yapmakta bulduk. O noktadan sonra yazması çok keyifli bir parça oldu. Sözleri ise ilk teklimiz “Birden” ile paralellikler de bulunduruyor. Pek de planlayarak olan bir şey değildi açıkçası, tamamen doğal gelişti. Böyle olması da hoşumuza gitti. Son halinden ise çok memnunuz” diyor.

“HEDEFİMİZDE ALBÜM VAR”

“Genel olarak üretmeye devam etmek ve ürettiklerimizi dinleyicilere sunabilmek istiyoruz” diyen grup üyeleri, “Ürettiğimiz şarkıların dinleyicilere ulaşması, elbette bizim için içimize sinen ve güvendiğimiz parçalar yazmaktan geçiyor. Şu ana kadar yazdığımız parçaların da üstüne koyup aynı içtenlik ve sevgiyle bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Bir süre daha tekliler paylaşacağız gibi duruyor. Aslında hepimizin isteği güzel bir albüm kaydedip yayınlayabilmek. O vakte kadar da konserlerimiz ile dinleyici karşısına çıkmayı planlıyoruz. Elbette bunlar küçük hedeflerimiz. Asıl isteğimiz Türkçe rock müziğin en büyük isimlerinden birisi haline gelip camiayı tekrardan yeşertmek. Bunu yapabilmeyi umuyoruz ve bu istekle çalışıyoruz. Hem bizim hem de toplumumuzun buna ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Çok yakında birkaç konser vermeyi planlıyoruz” ifadelerini kullanıyor.


ARŞİV