Uğur Mumcu anılıyor

Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 18. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

18 Ocak 2011 - 15:50

Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 18. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu bundan tam 18 yıl önce arabasının altına konan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmişti. Sevenleri ve okurlarının tüm çabalarına rağmen failler hala bulunamadı. Mumcu ise hiç unutulmadı ve yazıları kadar kitaplarıyla da her zaman takip edilen bir yazar oldu.
Her yıl mezarı başında anılan Uğur Mumcu sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Öldüğü yıl olan 1993’ten beri 24 Ocak haftası “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda İstanbul’da yapılacak iki etkinlik dikkat çekiyor. Kadıköy Belediyesi, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında “Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi” düzenliyor. 24 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak gecede Mumcu’nun yakın dostu, gazeteci Işık Kansu konuşmacı olarak yer alıyor. Ankara’da yaşayan ve her yıl oradaki etkinliklere katılan Kansu bu yıl Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün daveti üzerine Kadıköy’e geliyor. Işık Kansu’nun konuşmacı olduğu gecede müzisyen Onur Akın da bir konser verecek.

UĞUR MUMCU’YU ANMA KOŞUSU

Kartal Belediyesi ise Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde anmak, anısını yaşatmak ve gelenekselleştirmek amacıyla bir koşu düzenliyor.
Bu yıl ilk olarak düzenlenecek olan 1. Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu, 23 Ocak 2011 tarihinde yapılacak. Uğur Mumcu Mahallesi, Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi önünden saat 10.00’da başlayacak koşu için kayıtlar, [email protected] e-posta adresinden veya 0 216 475 6012 numaralı faks aracılığıyla yapılabiliyor. Göğüs numaralarının dağıtımı 22 Ocak Cumartesi günü saat 16.00–19.00 arası ve yarışma sabahı 08.00–09.00 arasında Uğur Mumcu YKYM’de yapılacak.
Yarışma, Kulüplü Büyükler, Kulüplü Gençler, Mastırlar kategorilerinde 6 km (2 tur) olarak koşulacak. Gençler ve Büyüklerde (Kadın–Erkek) ilk üçe girenlere nakit para ödülü dağıtılacak. Kulüp takım tasniflerine kupa, diğer kategorilerde madalya verilecek. Yarışmacılardan Lisans, Sağlık Raporu ve Pasaport isteniyor.
Ayrıca “En İyi Haber” dalında Abdülkadir Yücelman ve “En İyi Fotoğraf” dalında Ara Güler basın ödülü dağıtılacak.


ARŞİV