Ukrayna ve Türkiye ezgileri buluştu

Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Ukrayna Türkiye Dostluk Konseri ve Kültürel Etkinliği’nde iki ülkenin ezgileri biraraya geldi

10 Ekim 2024 - 13:57

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 6 Ekim Pazar günü Ukrayna Türkiye Dostluk Konseri ve Kültürel Etkinliği gerçekleşti.Ukrayna’ya özgü yöresel kıyafetlerin giyildiği, şarkıların söylendiği etkinlikte Türk ezgilerine de yer verilirken iki ülkenin kültürel kaynaşması amaçlandı. Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da seyirciler arasındaydı. Etkinlikte Kaymakam Pamuk ile Başkan Kösedağı’na, Ukrayna geleneklerine göre değerli misafirlere teşekkür ve saygı göstergesi olarak ikram edilen ‘korovay’ ekmeği ikram edildi. 

Ukrayna ile Türkiye’nin tarihi geçmişinin dostluk ve kardeşlik içerisinde ilerlediğini kaydeden Kaymakam Muhittin Pamuk, “1917 yılında Ukrayna Halk Cumhuriyeti ilan edildiğinde, ilk tanıyan ülkelerden biriyiz. 50 yıllık bir aradan sonra, 1991 yılında Ukrayna bağımsızlığını ilan ettiğinde yine ilk tanıyan ülkelerden biriyiz” dedi.  Ukrayna’nın zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Pamuk, şunları söyledi:” Dünyada savaşın hüküm sürdüğü bir dönemden geçiyoruz. Ukrayna, Gazze ve şu anda Beyrut, dünyanın dört bir köşesinde savaş, acı ve acı hüküm sürüyor.Temennimiz savaşın, gözyaşının bir an önce bitmesi ve dünyada barışın dostluğun kardeşliğin hakim olması. Bunun için de milletlerarası, özellikle sosyal kültürel ilişkiler son derece önemli. Milletler birbirini tanıdıkça dostlukları pekişiyor, kardeşlikleri güçleniyor. O nedenle küçük de olsa bu tarz faliyetlerin, güzel kültürel etkinliklerin öneminin büyük olduğunu düşünüyorum.”

“SAVAŞI DEĞİL BARIŞI KONUŞACAĞIZ”

Tarihte iki ülkenin çok yakın ilişkilere sahip olduğunu söyleyen Mesut Kösedağı, “Ukrayna halkıyla her zaman yan yanayız, beraberiz. Ukrayna zor bir zaman geçiriyor, farkındayız, bütün dünya bunun farkında. Bizler de bugünlerin bir an önce son bulmasını ve eski güzel günlerin geri gelmesini arzu ediyoruz” dedi. Kösedağı, “Bu akşam burada savaşı değil barışı konuşacağız, güzel şarkılar dinleyeceğiz ve iki ülkenin dostluğunu pekiştireceğiz” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Ukrayna ve Türkiye şarkıları seslendirildi. 

 

ARŞİV