Ustadan tükenmez kalem mucizesi

Ressam Erkan Gürkan’ın, resim sanatında olmaz denileni yaparak tükenmez kalemle yaptığı eserleri, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

22 Haziran 2012 - 09:34
 25 Haziran Pazartesi günü açılacak olan “Ustadan Tükenmez Kalem Mucizesi” adlı sergide; Gürkan’ın İstanbul’a, yaşadığı kent Antalya’ya, köyüne dair çizdiği resimlerle Atatürk portreleri dikkat çekiyor. Sergi, 15 Temmuz’a kadar görülebilir.
1945 yılında Antalya’da doğan Erkan Gürkan, 1957 yılında beş yıl sürecek olan resim eğitimini almaya başladı. Klasik resim çalışmalarında sürekli bir arayışın içinde olan ressam, sanat dünyasında uygulanması mümkün olmadığı kabul edilen tükenmez kalemle bir teknik geliştirdi. 20 yıllık uğraştan sonra, sunum ve satış normlarına uygun çalışmalarına ancak 1990’ların başında geçebildi. Eserlerini son iki yıldır sergilemeye başlayan Gürkan şöyle diyor: “Geldiğim bu noktada, tekniğimin benimle beraber yok olmasını istemiyorum, gelecek nesillere aktarabilmek en büyük arzum, genç yeteneklerin çok daha ileriye götürebileceklerine ve olağanüstü eserler yaratabileceklerine inanıyorum.”

ARŞİV