Uykudan önce tiyatro izlemeye devam!

Kadıköy Belediyesi ve Tiyatrolar Platformu ortak projesi “Uykudan Önce Tiyatro” Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde devam ediyor

06 Mart 2019 - 13:50

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Tiyatrolar Platformu bir ilke imza atarak, anne ve babaların çocuklarıyla birlikte vakit geçireceği, birlikte tiyatro ortamını paylaşacağı “Çocuklara Uykudan Önce Tiyatro” programını başlatmıştı. Program mart ayında da Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Çocukların uyku saatinden önce anne babalarıyla birlikte izleyebilecekleri oyunlar saat 20.00’de başlıyor.

Kadıköy Tiyatrolar Platformu içinde yer alan tiyatroların Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde sergileyeceği mart ayındaki oyunlar şöyle:

  • Bilge Aşçı ve Çınar’ın Hikâyesi

 8 Mart 20.00 - Tiyatro Pan

Bilge Aşçı’nın mutfağında yemek de pişer müzik de. Bu mutfaktan geçen bütün çocuklar sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanır ve “Sağlık Elçisi” ilan edilirler. Bu mutfaktaki bütün yiyecekler gerçek Anadolu tohumlarıyla yetiştirilir. Bilge Aşçı’nın mutfağında oyun oynamak, hayal kurmak ve hayalleri özgürce deneyimlemek serbesttir.

  • Koşkoş ve Ejderha

9 Mart 20.00 - Fabrika Sanat

Bilgi Ülkesinin kraliçesi, gün geçtikçe asabileşmektedir. Etrafındakilere sürekli kızdığı için herkes ondan çok korkmaya başlamıştır. Durumdan şikayetçi olan ülke sakinleri iyinin yanında, kötünün karşısında, özellikle çocukların kahramanı Koşkoş’tan yardım ister.

  • Bana Bir Masal Anlat

15 Mart 20.00 - Kuzguncuk Sanat

William Shakespeare ve Anton Çehov’un seçilmiş oyunlarının müzikli bir masal anlatısıyla çocuklarla buluşmuş halidir. Bir Yaz Gecesi Rüyası’na uyanan çocuklar, Fırtına’larda sürüklenen Martı’ları takip edip, Vişne Bahçesi’ndeki Ayı’ların gözünden Hırçın Kız’ların güçlü hikâyesini dinleyecekler.

  • Büyüyünce Ne Olacaksın?

16 Mart 20.00 - Öykü Sahne

Herkesin cevabını aradığı soru olmuştur... "Büyüyünce Ne Olacaksın?"  Çocuklara ve ebeveynlere, meslek seçimi üzerine hazırlanmış eğlenceli bir gösteride öğretmen ve öğrencileri, meslek seçimi konusunda kostümden kostüme konudan konuya geçerek çeşitli oyunlar oynarlar...

  • Şarkıcı Yunus Tako 

22 Mart 20.00 - Tiyatro Lir

Özgür sularda ünlü olma hayallerinin peşinde giderken, kendini bir anda yunus gösteri merkezinde tutsak bulan genç bir yunusun öyküsü… İçinde balıkların, deniz kaplumbağalarının ve köpekbalıklarının olduğu, dostluğun ve özgürlüğün anlamını en keyifli haliyle çocuklara anlatan bu güzel oyunu kaçırmayın!

  • Üreten Köy Müzikali

            23 Mart 20.00 - Tiyatro Pan

Bilge Aşçı’nın davetiyle köye gelen çocuklar burada hem kendilerini hem de köyü keşfederken kendi iç dünyalarında düşsel bir yolculuğa çıkarlar. Tohumla, toprakla bağ kurmanın yalnızca kendileri için değil, doğa için de ne kadar önemli olduğunun farkına varırlar. Fakat biri vardır ki buna dâhil değildir. Tohum Şenliği’ne davetsiz bir misafir olan “Yabancı” birden Üreten Köy’e gelir.

  • İki Bavul Dolusu

29 Mart 20.00 - Fabrika Sanat

Ailece doyasıya gülmek isteyenler... Biri Salça, diğeri Pırasa olan iki clown; arkadaşlık ve paylaşma olgusu üzerine kurulu sıcacık hikayeleriyle iki bavul dolusu kahkaha saçıyor...

  • Fısıltı Odası

30 Mart 20.00 - Mimbaz Tiyatro

Klasik müzik dünyasının büyük bestecilerinden olan Bay Remor  çok çalışmaktan ve nota yazmaktan dolayı bir gün hafızasını kaybeder. Çoğu şeyi hatırlayamadığı için de Fısıltı Odası'ndan gitmek ister. Öğrencisi olan küçük hanım Simor, bu duruma çok üzülür. Bay Remor'a müziğin dilini yeniden hatırlatarak besteler yapması için yardımcı olur ve Fısıltı Odası'ndan gitmemesi için çözümler arar.


ARŞİV