Uzun zamandır ara verdiğimiz etkinlik ajandamıza bu

Uzun zamandır ara verdiğimiz etkinlik ajandamıza bu hafta yeniden yer vermek istedik. Sadece Kadıköy'de değil tüm İstanbul'da bu sıcak yaz günlerinde neler var gelin hep birlikte bir göz atalım: KONSER...

16 Aralık 2016 - 13:17
Uzun zamandır ara verdiğimiz etkinlik ajandamıza bu hafta yeniden yer vermek istedik. Sadece Kadıköy'de değil tüm İstanbul'da bu sıcak yaz günlerinde neler var gelin hep birlikte bir göz atalım:

KONSER
-Klasik Müzik Konserleri
Kadıköylülerin hafta sonlarını, 15 kişilik Yaylı Saz Topluluğu'nun sunduğuı Klasik Müzik Konserleri renklendiriyor. Fenerbahçe, Özgürlük ve Kalamış Parklarındaki konserler 14 Temmuz'da başladı. 27 Temmuz'da Özgürlük Parkı, 28 Temmuz'da Kalamış Parkı, 3 Ağustos'ta Özgürlük Parkı, 24 Ağustos'ta Kalamış Parkı ve 31 Ağustos'ta Fenerbahçe Parkı'nda konserler devam edecek. Ücretsiz olarak dinlenebilecek konserlerin başlama saati 21.30.

-Türk Sanat Müziği Konserleri
Her mahallede amatör olarak oluşturulan Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin oluşturduğu Türk Sanat Müziği Koro konserleri de 13 ayrı konser ile yaz gecelerini ferahlatıyor. Tanınmış şeflerin çalıştırdığı korolar, sanat müziğinin tüm makamlarında sevilen şarkıları seslendirecekler.
19 Temmuz 21.30 Fenerbahçe Parkı Khalkedon TSM Korosu
20 Temmuz 21.30 Koşuyolu Mahalle Evi Sahrayıcedit Gönüllüleri TSM Korosu
21 Temmuz 21.30 Özgürlük Parkı Gül-i Naz TSM Korosu
26 Temmuz 21.30 Fenerbahçe Parkı Yaşar Özel TSM Korosu
27 Temmuz 21.30 Koşuyolu Mahalle Evi Koşuyolu Mahalle Evi THM Korosu
28 Temmuz 21.30 Özgürlük Parkı Vuslat ve Bostancı Gönüllüleri TSM Koroları
04 Ağustos 21.30 Özgürlük Parkı Hepgül Musiki Topluluğu

-Sezen Aksu Acoustic Band
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda 19-20 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Sezen Aksu Konserleri bu yaz yine dinleyicileri duygudan duyguya taşıyacak. Sezen Aksu'nun hayatın tüm renklerini şarkılarla ve sohbetiyle dinleyici ile paylaşacağı yepyeni yaz konserleri başlıyor. Fahir Atakoğlu önderliğindeki Acoustic Band'in eşliğindeki repertuar ve düzenlemelerle gerçekleşecek konserin biletleri tükenmek üzere!

- Ramazanda Caz festivali başlıyor
Ramazanda Caz dördüncü yaşına girerken yine dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıları ağırlayacak. İki hafta sürecek festivalde Kerem Görsev, İlhan Erşahin, Omar Hakim, Jon Balke, Kudsi Ergüner ve Pierre Rigopoulos gibi dünya yıldızları müzikseverle buluşacak. Konserler, 23 Temmuz ndash; 1 Ağustos tarihleri arasında saat 21.00'de Sakıp Sabancı Müzesi'nin bahçesinde düzenlenecek. Etkinlik 23 Temmuzda Kerem Görsev Trio konseriyle başlayacak.
İzleyiciler konser biletleriyle iftar saatine kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nin Oryantalizmin 1001 Yüzü sergisini, Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu nu gezebilecekler. Program şöyle:
23 Temmuz 2013: Kerem Görsev Trio
24 Temmuz 2013: İlhan Erşahin's İstanbul Sessions
25 Temmuz 2013: Omar Hakim The Trio of OZ
29 Temmuz 2013: Jon Balke Batagraf
30 Temmuz 2013: Kudsi Ergüner - Pierre Rigopoulos
01 Ağustos2013: Önder Focan Swing A la Turc

-Fişi Çekilmiş Dinleti - Serbest Bölge
Müzikle birlikte, dinleme özgürlüğünüzü de yaşamak için; Fişi Çekilmiş Dinleti...
Anadolu'dan Mezopotamya'ya, Afrika'dan Latin Amerika'ya duyguların akustik yolculuğu...
Biraz doğaçlama, biraz teatral, biraz da deli dolu... 24 Temmuz Çarşamba 21.45'te Bo Sahne'de.

-Ceyl'an Ertem - Sezen Aksu Tribute
Sezen Aksu ve Onno Tunç birlikteliğinin 80'ler çocuklarında ve 90'lar gençliğinde bıraktığı izler nelerden ibaretti? Sarı Hüzün, simsiyah keder; kesinlikle! Bembeyaz boşvermişlik ve toz pembe eğlence; elbette!.. Bir devir muhteşemdik...
Genç şarkıcı Ceyl'an Ertem, orkestrasıyla birlikte Sezen Aksu şarkılarını yorumlayacak. Konser, 25 Temmuz Perşembe 22.30'da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde.

-Iron Maiden
Iron Maiden, 33 yıllık kariyerleri boyunca toplamda 90 milyon albüm satışı, 58 ülkede 2000'den fazla konser, 10 milyonlarca fan ve 15 stüdyo albümü ile gelmiş geçmiş en başarılı rock grubu olarak tarihe geçti. Dünyanın en çok turlayan grubu olması, her konser ve albümde yer alan maskotları Eddie ile Iron Maiden tüm kültürler arasında bir efsaneye dönüştü. Şimdi İstanbul'da verecekleri konsere hazırlanıyorlar. Heavy metal sevenlerin kaçırmayacağı Iron Maiden konseri, 26 Temmuz Cuma akşamı saat 16.00'da BJK İnönü Stadyumu'nda.

-Teoman
Teoman uzun bir aradan sonra 28 Temmuz akşamı Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda, hayranlarıyla buluşacak. Konserin başlama saati 21.00.

ATÖLYE
Kosmos Kitap Kulübü bu hafta, yirminci yüzyıl edebiyatını etkileyen Aldoux Huxley, Ayn Rand, George Orwell, Kurt Vonnegut, Ursula K. Le Guin gibi isimlerin esin kaynağı olmuş, günümüze ve gezi direnişine ışık tutan Zamyatin'in meşhur Biz i için toplanıyor.
Etkinlik, 21 Temmuz Pazar günü 15:00'te Yoğurtçu Parkı Kütüphanesi'nin önünde.

SİNEMA
-Alternatif Perde: Devremülk
Farklı ve yenilikçi kültür-sanat etkinlikleri düzenleyerek Türkiye'deki bağımsız sinema algısını güçlendiren Fil'm Hafızası yeni projesini gururla sunar: Alternatif Perde.
Yaklaşık bir yıldır 2.500'den fazla sinema seyircisini farklı tür ve ülkelerden kısa filmler ile buluşturan Fil'm Hafızası, Alternatif Perde ile Türkiye'de festivaller dışında gösterilmemiş, yani vizyona girmemiş uzun metraj bağımsız filmleri bilinçli ve özgün sinemaseverlere ulaştırmayı hedefliyor. Bu kapsamda 24 Temmuz Çarşamba saat 21.30'da Ortaköy Feriye Sineması'nda ödüllü yönetmen Ufuk Aksoy lsquo;un ilk uzun metrajı Devremülk gösterilecek.
26 Temmuz Cuma akşamı ise saat 19.30'da SAE Institute'ta yönetmen Ufuk Aksoy lsquo;un katılımıyla bir Masterclass - Atölye Çalışması yapılacak.




DANS
-Sokakta Dans Etkinliği - 3
Swing Istanbul'un yaz sezonunda düzenlediği sokakta dans etkinliklerinin üçüncüsü 21 Temmuz Pazar günü 17:30-20:00 saatleri arasında Caddebostan Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek.

ÇOCUK
-Seramik Atölyesi
Toprak her zaman insanın yakın dostu oldu. Geleceği toprağa dokunarak ellerimizle şekillendirdik. Kimi zaman araç, gereç yaptık,kimi zaman yuva yaptık içinde barındık.
Şimdi çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi seramik atölyesinde kil ile birlikte düşlerini şekillendirecek ve seramikten yapılmış sürpriz bir objeyi renklendirecekler.
Atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Elif Ratib'in eğitmenliğindeki atölye çalışması 21 Temmuz Pazar saat 11.00'de, 4-9 yaş grubu çocuklara açık.

ARŞİV