Vapurda pantomim ve canlı heykel sürprizi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Pantomim Sanat Dalı mezunlarının kurduğu MimDepo ekibi, Eminönü-Kadıköy vapur hattında sürpriz bir bedensel performans gösterisi sundu.

31 Ağustos 2012 - 13:43

Ramazanın son günlerinde Şehir Hatları Vapuru’yla yolculuk edenler ilginç bir etkinlikle karşılaştılar. Vapurdan içeri girerken kapıda Pantomim sanatçıları tarafından karşılanan yolcular seyahat boyunca canlı heykellerle beraber yolculuk yaptılar. Ramazan ayına uygun olarak Karagöz-Hacivat, Semazen, Çelebi-Zenne, Hurma dağıtan geleneksel Canlı Heykel karakterleri de performansta yerini aldı. Canlı heykellere Pantomim oyuncuları da eşlik edip yolculara renkli anlar yaşattılar. Bazı yolcular cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekerken çocuklar da bu anın keyfini çıkardı.

Yolculardan Ramazan Yılmaz, “Çok güzeldi, eğlenceliydi. Gerçekten hoşumuza gitti. Başlangıçta ben bunları gerçek bir heykel zannettim. Burada gözlerinin oynadığını gördüm. Heykel gibi gözüken arkadaşları tebrik ederim. Oyunlarını çok güzel oynadılar, diğer oyuncular da insanları eğlendirdiler. Gayet güzeldi keyifliydi. Bunu düşünüp hazırlayanlara teşekkür ederim” dedi.

Anjelika Areknayan Grantovna ise, ”Ben Ermenistan’dan geldim. 8 senedir Türkiye’de yaşıyorum. Gemide çok eğlenceli şeyler oldu, dans yapıyorlar. Ben de cep telefonumla onları çektim” diye konuştu.

Dans grubunun proje danışmanı ve sanat yönetmeni Hatice Sönmez ise Mimdepo ve proje hakkında bilgi verdi: “Mimdepo 2004 yılından itibaren bir araya gelen performans topluluğudur. Adını 2012 yılında almıştır. 2004 yılında Bülent Develi önderliğinde biraraya geldik. 2006 yılında ise İstanbul Üniversitesi Pantomim bölümünden mezun olan arkadaşlarımızın da bize katılmasıyla genişledik. Mimdepo bu performansı Şehir Hatları Vapur İşletmeleri’yle ortak gerçekleştirdi. İstanbullulara böyle bir etkinlik hediye etmek istedik.”


ARŞİV