Ve perde barışa açıldı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonu “barış” temasıyla açıyor. 101.yıl kutlamasında konuşan tiyatrocular, “Barış her şeydir” dedi…

09 Ekim 2015 - 09:39
Aysel KILIÇ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 101. yaşında. Tiyatrocular, düzenledikleri basın toplantısıyla hem yaş günü kutlaması yaptılar hem de 2015-2016 sezonu repertuarını açıkladılar.
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 2 Ekim Cuma günü düzenlenen basın toplantısına, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları Hakan Arlı, Yiğit Sertdemir, Şehir Tiyatroları Sahne Yöneticisi Ozan Gözel, Şehir Tiyatroları Başdramaturgu Arzu Işıtman’ın yanı sıra Şehir Tiyatroları’nda bu sezon oyun sahneleyecek olan konuk yönetmenler Zeliha Berksoy, Mehmet Birkiye ve çok sayıda oyuncu ile tiyatrosever katıldı.

“DÜNYANIN BARIŞA İHTİYACI VAR”
Toplantıda, Şehir Tiyatroları’nın 2015-2016 sezonuna ait repertuarı, yeni oyunları ve bu sezonda gerçekleştirilecek projeleri hakkında bilgi verildi.
Toplantının açış konuşmasını yapan Erhan Yazıcıoğlu, bu sezonun geçtiğimiz sezona oranla daha iyi bir repertuara sahip olduğunu belirterek, “Bu yıl repertuarda ‘barış’ temasını öne çıkaracağız. Tüm dünyanın ihtiyacı olan ‘barış’a hizmet etmek, 101 yıllık bir kurum olarak bize onur verecektir” dedi. Sezon boyunca savaşı sorgulayan oyunlar sergileyeceklerini söyleyen Yazıcıoğlu, bu oyunlara Nazım Hikmet’in “Kuvayi Milliye Destanı”nı ve Arthur Miller’ın “Bütün Oğullarım” oyununu örnek gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ise konuşmasında sanatın önemini vurguladı; “Sanatçı var olduğu sürece sanat da var olacak” diye konuştu. Toplantıya katılan konuklar da tek tek söz alarak yeni sezona yönelik fikirlerini dile getirdi, konuşmalarda öne çıkan vurgu “Tiyatrolar barış için varolmalı” cümlesi oldu. Konuşmaların ardından, Şehir Tiyatroları’nın 101. yaşı, kesilen pasta ile kutlandı.

CYRANO DE BERGERAC YENİDEN
7 Ekim’de perdelerini açan Şehir Tiyatroları’nın bu sezon konuk rejisörleri, Prof. Zeliha Berksoy, “Üç Kuruşluk Opera”yı, Prof. Mehmet Birkiye, “Cyrano de Bergerac”ı ve Serdar Biliş “On İkinci Gece”yi seyirciyle buluşturacak. Bu oyunların yanı sıra Şehir Tiyatroları sanatçılarından Orhan Alkaya “Ayaktakımı Arasında”yı, Arif Akkaya “Sonsuz Öykü’yü, Hakan Yavaş “Kuvayi Milliye”yi, Emre Koyuncuoğlu “Devekuslu Kabare”yi, Kemal Kocatürk “Fehim Paşa Konağı”nı, Erhan Yazıcıoğlu “Reis Bey”i, Ali Gökmen Altuğ “Oyunun Oyunu”nu ve Ragıp Yavuz “Radyonun İçindekiler”i sahneye taşıyacak.

 

ARŞİV