Yabancı Sahne'de ‘Suç ve Ceza'

Dünyanın en çok okunan romanı “Suç ve Ceza”, Yabancı Sahne’nin yorumuyla tiyatro sahnesine taşındı. Oyun, 24 Kasım’dan beri her Cumartesi Kadıköy Duru Tiyatro’nun Alt Salonu’nda izleyiciyle buluşuyor.

03 Ocak 2013 - 13:15
Dünyanın en çok okunan romanı “Suç ve Ceza”, Yabancı Sahne’nin yorumuyla tiyatro sahnesine taşındı. Oyun, 24 Kasım’dan beri her Cumartesi Kadıköy Duru Tiyatro’nun Alt Salonu’nda izleyiciyle buluşuyor. Yabancı Tiyatro, “Suç ve Ceza” ile ilgili şunları söylüyor: “24 Kasım bazı insanlar için özel bir gündür ve o bazı insanlar, sandığımız gibi sadece öğretmenler değil; perdelerini ilk kez o gün açan tiyatroculardır. Yabancı Sahne, İstanbul seyircisiyle her Cumartesi saat 20:30’da Kadıköy-Moda’daki Duru Tiyatro’nun alt salonunda buluşuyor. Tabii, Sevgili dostumuz Emre Kınay ve Duru Tiyatro Ailesi’nin kelimenin gerçek anlamıyla elleri ile yaptıkları yuvaları-sahneleri, hem onları, hem de onların nezdinde tiyatroyu barındırmayı sürdürürse!  Eğitim ve kültür ilişkisinin en belirgin örneklerinden biri olan Duru Tiyatro-Kadıköy Anadolu Lisesi birlikteliğinin, bürokrasi ve vandalizme kurban verilemeyeceğini, cahilleştirme politikalarıyla ülke ve özgürlük kavramlarını tersyüz ederek mankurtlaşmış bir dünya yaratılmasına asla izin verilmemesi gerektiği inancımızla, ilk oyunumuz ‘Suç ve Ceza’yı sunmaktan heyecan, biraz endişe ve ciddi bir gurur duyarız.
Dünyada İncil’den sonra en çok okunan ikinci kitap olduğu iddia edilen, Dostoyevski’nin Suç ve Ceza romanı Deniz Şen Hamzaoğlu tarafından tiyatroya uyarlandı. Dünya edebiyatının bu klasik eseri çağcıl bir dramaturgi anlayışıyla yeniden ele alındı, üç oyunculu, 60 dakikalık ve seyirciyle sahiden çok yakın temas kuran bir oyun oldu. Tüm tiyatroseverleri ‘Suç ve Ceza’yı sahnede izlemeye davet ediyoruz.”
    
 
 

ARŞİV